בראשית השבוע ניצלתי את עובדת היותי בת"א

יונתנסקי

Well-known member
בראשית השבוע ניצלתי את עובדת היותי בת"א

והלכתי לשוק הכרמל.
חנויות גבינה, כמובן.
קניתי גבינות במאות שקלים, עוד לפני שחשבתי בכלל על תפריט לסעודת החג.(נהיה 25 איש)

חשבתי שמה שלא ייכנס לתבשילים או מאפים יוגש "על הקרש" לנישנושים.
קניתי גם ריקוטה, ואין לי מושג מה אני יכולה לעשות איתה.

יש רעיונות ?
אודה לתשובה.
 

raya

Well-known member
גבינת ריקוטה
טובה לעוגות גבינה או כמלית גבינה במאפים שונים.
הכנתי פעם בבית מחלב בשקית והשתמשתי לעוגת גבינה.
 
שימושים לריקוטה

מילוי לבלינצ'ס
עוגת גבינה
סיגרים במילוי ריקוטה וחציל
קישים
טורטליני במילוי ריקוטה ותרד
 

יונתנסקי

Well-known member
תודה לשתיכן. ממה שהבנתי, זה שבעצם

הריקוטה היא תחליף משופר לגבינה לבנה (רגילה).
וככה בליתי חלק מיום אמש....

אצלנו קוראים להם "קלסונס של סבתות טברייניות".
אחרי שמבושלים במים, מוחלקים עם חמאה במחבת, ומוגשים עם
גבינה צפתית קשה מגוררת מעל.

 

יונתנסקי

Well-known member
הוצאתי מהאינטרנט מתכון לבצק של קראפלאך...

בעיני כל עדה קוראת לכיסונים שלה אחרת, אבל הפרינציפ אותו פרינציפ.
המליות משתנות.
הכמות הזאת (בערך 75 כיסונים) היא מ-4 כוסות קמח.
אני בחרתי מתכון ללא ביצים, למרות שאולי בצק עם ביצים יותר משובח.
במיקסר בוו לישה 2 כוסות קמח לבן
1 כפית מלח (אפשר יותר)
100 גר חמאה מומסת
2 כוסות מים רותחים.
ללוש הכל יחד.
לחכות שקצת יתקרר מהמים הרותחים, ואז הוסיף 2 כוסות קמח וללוש שוב עד שהבצק מתאחד.

אני נתתי לו לנוח במקרר 2-3 שעות.

מחלקים לכמה כדורים, מרדדים כל כדור לעלה דק ככל האפשר, קורצים עיגולים
שמים מלית וסוגרים לחצי סהר.
כיון שלא קימחתי את משטח הרידוד, השתמשתי בכל הבצק העודף מקריצת העיגולים, שוב ושוב.

המלית 600 גר' גבינה צפתית או בולגרית, ש"דיללתי" קצת את המליחות שלה עם 200 גר' גבינה לבנה שסיננתי בחיתול. ביצה - וזהו.
אם אין לך בעיות עם ביצים כדאי שתחפשי מתכון לבצק עם ביצה או יותר.
 
למעלה