מכינים עוגת גבינה מכל הלב וזוכים בפרסים

מכינים עוגת גבינה מכל הלב וזוכים בפרסים


חג שבועות בפתח וזה הזמן לא לספור קלוריות ולהכין את עוגת הגבינה הכי מקורית ומרשימה

תמיד כיף לאפות ולהקציף, ליצור מטעמים לחג ולפנק את האנשים הקרובים אלינו.
אפשר באותה הזדמנות לזכות בפרס שווה, אז למה אתם מחכים



אז מה עליכם לעשות



מעכשיו ועד 1.6 בשעה 16:00, שלחו לנו בשרשור זה בלבד מתכון + תמונה של עוגת הגבינה הכי מקורית והכי מרשימה שאתם הכנתם
ותזכו בפרסים שווים מאתנו אתר תפוז.

שני הגולשים עם העוגה המקורית והמרשימה ביותר ייבחרו על ידי הנהלת הפורומים ויזכו ב:
מקום ראשון בשובר "המלצת השף" על סך 400 ₪ למימוש במסעדות גורמה ויוקרה,
מקום שני בשובר "מכל הטעמים" על סך 200 ₪ למימוש במגוון מסעדות ואטרקציות נוספות.
הגולש/ת במקום השלישי, "חביב הקהל", ייבחר בעזרת האייקון
בתגובות להודעתו ויזכה ב:
שובר "יד ביד" לארוחת בוקר זוגית במבחר מסעדות ורשתות בתי קפה מובילות. אז תתחילו להצביע

הכרזה על הזוכים תתבצע בהודעה חדשה על גבי הפורום ובמסרים פרטיים.

שימו

העליתם כבר עוגות משלכם לפורום
העלו מחדש בהודעה בשרשור הזה על מנת שתיקחו חלק בתחרות.

מי יכול להשתתף

התחרות אינה פתוחה לאורחים אלא לגולשים הרשומים באתר.

אנא עיינו בתקנון התחרות לכלליה המלאים:
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7400186[/URL]


שיהיה בהצלחה וחג שבועות שמח לכולם

 

yair_bar

New member
מנהל
שימו לב שימו לב - תחרות עם פרסים בפורום


כל החברים מוזמנים להשתתף. בהצלחה לכולם!!!
 

אתי כק

New member
עוגת גבינה מסקרפונה וריקוטה נהדרת

[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7400555[/URL]
עוגת גבינה מסקרפונה וריקוטה אתי כק
לתערובת הגבינה:
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1/2 שקית פודינג וניל
3 כפות קמח
1/2 כפית תמצית וניל
750 גרם גבינה ריקוטה פרסקה
250 גרם גבינת מסקרפונה
קליפה מגורדת מחצי לימון
אופן ההכנה:
מפרידים ביצים בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר מוסיפים בהדרגה
עד לקבלת קצף יציב
בקערה נוספת מערבבים ,גבינות עם חלמונים ,תמצית וניל ,קליפת לימון ,קמח
ואבקת פודינג וניל לתערובת חלקה ואחידה .
מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינות בעדינות עד לאיחוד שתי התערובות
יוצקים את העוגה לתבנית עגולה בקוטר 26 ,רצוי לשמן את התבנית היטב ולהניח נייר
אפייה גם בדפנות להגבהה שהעוגה לא תגלוש ויהיה לה שוליים גבוהים לעלות .
מחממים תנור לחום 200 מעלות אופים את העוגה בשליש התחתון של התנור
כ10-15 דקות ,מוציאים את העוגה מהתנור בעזרת סכין חד מפרידים מהדפנות ,
מנמיכים את חום התנור ל150 מעלות ממשיכים לאפות כשעה נוספת ,עד ששולי העוגה
יציבים והעוגה זהובה מעט ,מוציאים מהמקרר ומצננים .
 

CherryBlini

New member
עוגת מוס גבינה, שוקולד לבן ופטל

החומרים לעוגה בקוטר 24 ס"מ עם שכבת מוס פטל בקוטר 20 ס"מ.

מוס פטל:
(לתבנית בקוטר 20 ס"מ)

100 גרם מחית פטל
2 גרם ג'לטין
10 מ"ל מים
1 ביצה
1 חלמון
15 גרם סוכר
30 גרם חמאה
80 מ"ל שמנת מתוקה

שמים מים וג'לטין בקערית קטנה ושמים בצד.
שמים את הפטל, הביצה, החלמון והסוכר בסיר קטן ומבשלים תוך כדי טריפה עד להסמכה.
מורידים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה עד שהיא נמסה.
ממיסים את הג'לטין ומוסיפים לתערובת הפטל. מסננים לתוך קערה נקייה.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתוך תערובת הפטל.
שופכים את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ ושולחים למקפיא למשך הלילה.

תחתית:

(לתבנית בקוטר 24 ס"מ)
100 גרם חמאה קרה
25 גרם סוכר
קורט מלח
1 ביצה
200 גרם קמח

מעבדים את החומרים ביחד ליצירת תערובת פירורית.
מהדקים את הפירורים לתחתית תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ושולחים למקרר לחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות.
אופים 15-20 דקות עד שהתחתית זהובה.

מוס גבינה ושוקולד לבן:
(לתבנית בקוטר 24 ס"מ)

450 גרם גבינה לבנה 25% שומן
100 גרם שוקולד לבן
500 מ"ל שמנת מתוקה
120 גרם סוכר
5 גרם ג'לטין
30 מ"ל מים

מעבירים את הגבינה לקערה ומערבבים אותה היטב כך שתתרכך.
ממיסים את השוקולד הלבן על בן מארי ומוסיפים לתערובת הגבינה. מערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.
שמים מים וג'לטין בקערית קטנה ומניחים בצד.
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת רכה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה בעדינות.
ממיסים את הג'לטין ומוסיפים לבלילה.

הרכבה:

שופכים שליש ממלית הגבינה על תחתית הבצק.
מחלצים את מוס הפטל מהתבנית ומניחים על שכבת הגבינה.
שופכים את שאר בלילת הגבינה מעל הפטל, מיישרים ומעבירים למקפיא למשך הלילה.

קישוט:

100 גרם שוקולד לבן
80 מ"ל שמנת מתוקה
90 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם פטל אדום
150 גרם פטל צהוב

ממיסים את השוקולד הלבן עם 80 מ"ל שמנת מתוקה ליצירת גנאש חלק.
מעבירים למקרר לקירור מוחלט. ארבע שעות לפחות.
מקציפים את הגנאש הקר עם 90 מ"ל שמנת מתוקה ומעבירים לשקית זילוף.
מזלפים נקודות גנאש שוקולד לבן ומסדרים את הפטל כמו בתמונה. (משאריות הגנאש והפטל עושים קינוח שכבות אישי בכוס).
שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.

המתכון מהבלוג שלי: http://ugo-trip.blogspot.co.il/2017/05/blog-post.html



 

אילנית12

New member
עוגת טורט גבינה פשוטה וטעימה.

טורט עוגת גבינה כמו בקונדיטוריות.
עוגה פשוטה וטעימה
המידות בכוס מתיחסות לכוס רגילה:200 CC (כוס חד פעמית שתיה קרה)
מתאים לתבנית 24 -26.
הפעם התאפקתי ולא פתחתי את התנור,לכן יצאה גבוהה מאוד.
ניתן לשדרג אותה ולהוסיף שמנת מתוקה מוקצפת לאחר שהתקררה ולקשט בפירות העונה.אני אוהבת אותה ללא תוספת.

חומרים:
5 ביצים גדולות מופרדות L
500 גרם גבינה לבנה 5% או 3%
1 גביע שמנת חמוצה של (200 מ"ל)
4 כפות גדושות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג ווניל
1 שקית סוכר וניל
1/4 1 כוס סוכר (חצי יהיה להקצפה)
קליפת לימון מגורדת(אופציונלי)

הכנה:
לחמם את התנור ל200 מעלות.
לערבב את כול החומרים,חוץ מהחלבונים וחצי כוס סוכר .
להקציף לקצף יציב אבל לא נוקשה מדי את החלבונים עם חצי כוס הסוכר(את חצי כוס הסוכר מוסיפים בהדרגה בשתיים שלושה פעמים)
להוסיף בהדרגה לתערובת הגבינות ולערבב בעדינות.
משמנים היטב את דפנות התבנית.(מכיוון כשהעוגה כמו כול עוגות הגבינה "צונחת" היא "תצנח" ישר.)
מרתיחים מים ושמים את המים הרתוחים בתבנית של התנור( שמים את המים בתבנית בתחתית התנור.)
מורידים את חום התנור ל160 מעלות עד 170 מעלות.
אופים את העוגה במדף האמצעי (כדי שלא תישרף) כ45 דקות ,או מעט יותר(תלוי בתנור)
משאירים את העוגה בתנור כשעתיים בערך,לאחר מכן לשים במקרר.
העוגה טעימה אחרי יום כשהיא קרה.
בזמן האפייה לא לפתוח את התנור!
בהצלחה/אילנית12

 

hadas523

New member
עוגת ריקוטה,שקדים ודובדבנים

עוגת גבינת ריקוטה עם שקדים טחונים ודובדבנים, שילוב של גבינה וביכורים, מתאימה גם לרגישים לגלוטן:
מערבבים במיקסר 200 גרם חמאה רכה, כוס סוכר/דבש וכפית תמצית וניל עד שמתקבל קרם. מוסיפים 4 חלמונים ומקציפים קלות. מוסיפים חבילת גבינת ריקוטה 250 גרם, 1 מיכל שמנת חמוצה 200 מ"ל, 2 כוסות שקדים טחונים ו-100 גרם קורנפלור (אם אין שקדים טחונים מוכנים, טוחנים דק דק 200 גרם שקדים מולבנים). מערבלים עד שהתערובת אחידה. בקערה חדשה ונקייה מקציפים 4 חלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת הגבינה והשקדים. לתוך תבנית משומנת 26 אינץ' עגולה מעבירים חצי מהתערובת. באמצע מפזרים דובדבנים טריים מגולענים או משומרים מסונננים, חשוב לא לשים בשוליים. מעל שמים את החצי השני של התערובת. אופים שעה ב-160 מעלות ומגישים בטמפרטורת החדר. העוגה יוצאת במרקם נימוח פירורי, השילוב של הגבינה, השקדים והדובדבנים המפתיעים באמצע , מיוחד במינו. חג שבועות שמח.

 

omadawn

New member
טירמיסו משפחתי משגע (בקטגוריית עוגות גבינה ללא אפיה)

מכינים כוס נס קפה חזק ומניחים בצד להצטנן קצת .מקציפים במיקסר 2 מיכלים שמנת מתוקה עם כוס חלב , 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל וחצי כוס סוכר על לקבלת קרם. מוסיפים 500 גרם גבינה לבנה 9 אחוז שומן ומקציפים עוד דקה לקרם יציב. משטחים חצי מהקרם בקערה גדולה עגולה מרופדת מבפנים בניילון נצמד. פותחים חבילת בישקוטים, טובלים אחד אחד בקפה ומניחים בצפיפות מעל הקרם. שופכים מעל את יתרת הקרם ושוב שכבה של בישקוטים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים ללילה במקרר להתייצבות.
לפני ההגשה, הופכים את הקערה על צלחת הגשה. מסירים את הניילון ומפזרים מעל עם מסננת קפה נמס או אבקת קקאו. פורסים ומגישים או שפשוט טורפים כולם ביחד ישר עם הכפיות.

 

נטעליג

New member
קלאסיקה ישראלית! כמעט כמו שאמא שלי מכינה (אצלה זה יין

במקום קפה ולתערובת החלבית מוסיפים שמנת ואת העוגה מייצבים במקפיא ואח"כ עוברת למקרר) אני לא יודעת מה מקור המתכון, אבל העוגה הזו וכדורי שוקולד עדיין מאד אהובים על הילדים במשפחתנו כבר כמה עשורים - כמובן שעם השינויים המתבקשים, לא משתמשים במרגרינה,תמציות טעם זולות וכו'..
 

נמושקה1

New member
מגולגלות במילוי גבינה

באחריות של כל הטועמים שווה כל ביס

מה צריך:
600 גרם קמח
כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
כוס סוכר
1 אבקת אפיה
למילוי:
500 גרם גבינת כנען
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
ביצה אחת
גרידת לימון
כוס שוקולד ציפס// צימוקים בהירים
חצי כוס א' סוכר
כפית ת' וניל איכותית.
אופן ההכנה:
ללוש בצק רך מכל החומרים (אם הבצק רך מידיי להוסיף עוד מעט קמח)
לעטוף בשקית ולשים במקרר לחצי שעה (אני הכנתי את הבצק לילה ליפני.)
המילוי:
לערבב את כל החומרים.
לחלתק את הבצק ל4 לקמח היטב (כי הבצק מאוד דביק)משטח עבודה ולרדד לעלה בעובי 3- מ"מ
למרוח חלק מהמילוי ולגלגל לרולדה.
להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
לחרוץ בסכין חתכים רק לסימון.
לאפות בתנור בחום 175 מעלות עד הזהבה נאה.
להמתין עד שהרולדות מתקררות מעט ולפרוס לפרוסות לפי הסימון לפזר א' סוכר ולהגיש.
וואיייי וואייי כמה שהמגולגלות האלו טעימות ממכר.
בהצלחה
שלכם טובה
שבת שלום ו


 

mmw2008

New member
עוגת גבינה לבאנה - העוגה המושלמת!

המרכיבים:
500 גרם גבינת לאבנה אסלית על בסיס יוגורט פיראוס 9%
200 גרם גבינה לבנה 5%
100 גרם קורנפלור (1 כוס פחות כף)
1 כוס סוכר
4 חלמונים L
&nbsp
לתחתית:
180 גרם ביסקוויטים (כ-24 ביסקוויטים)
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לחתיכות
&nbsp
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-130, טורבו.
מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון.
מוסיפים את החמאה ומרסקים שוב, עד שהחמאה נבלעת.
מרפדים תבנית אפייה עגולה ומתפרקת 25 ס"מ בנייר אפייה, ומהדקים עליה
את תערובת הביסקוויטים.
בקערה נפרדת, מערבבים יחדיו את הגבינות, מוסיפים את החלמונים
ומערבבים.
מוסיפים את הסוכר והקורנפלור ומערבבים היטב.
יוצקים על תחתית הביסקוויטים ואופים שעה.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לשעה בתנור סגור.
מעבירים למקרר ואוכלים רק יום למחרת, בתאבון


 
עוגת מוס גבינה , שוקולד לבן וממרח עוגיות לוטוס

עוגת מוס גבינה ושוקולד לבן וממרח עוגיות לוטוס.
רכיבים:
לבסיס
250 גר' עוגיות לוטוס טחונות לפירורים
100 גר' חמאה מומסת

לקרם פטיסייר:
4 חלמונים
3 כפות סוכר
1 כף תמצית וניל
200 מ"ל חלב
20 גר' אבקת קורנפלור
10 גר' קמח

למלית הגבינה:
300 גר' שוקולד לבן - שבור לקוביות
250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל אחד)
500 גר' גבינה לבנה רכה 9% או 5%, מסוננת (המשקל לאחר סינון)
225 גר' גבינת שמנת (מיכל אחד)
100 גר' סוכר ( חצי כוס )
1 כף תמצית וניל
14 גר' ג'לטין
1/2 כוס מים או חלב
3 כפות ממרח עוגיות לוטוס חלק.

לציפוי
125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות.
אופן הכנה:
מעבדים היטב את פירורי העוגיות והחמאה המומסת לתערובת אחידה. מרפדים תבנית קפיצית 26 עגולה בנייר אפיה. משטחים ומהדקים את הפירורים בשכבה אחידה לתחתית התבנית. אופים בתנור מחומם מראש ל 180 מ"צ 10 דקות. מצננים לגמרי.
קרם פטיסייר:
לטרוף חלמונים ו 2 כפות סוכר עם הקמחים.
בינתיים להביא חלב וכף סוכר לרתיחה.
להוסיף את החלב החם בזרם דק לחלמונים תוך בחישה.
להחזיר לסיר ולבשל על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד להסמכה.
לסנן לכלי עם סגירה הרמטית.
להצמיד ניילון נצמד לפני הקרם.
לסגור ולצנן כמה שעות במקרר.
מלית גבינה:
לחמם שמנת לסף רתיחה ולמזוג על השוקולד.
לערבב להמסה.
למזוג מים קרים או חלב על הג'לטין ולהמתין כ-10 דקות עד שייספג.
להכניס את הג'לטין המדולל למיקרו ל 20 שניות להמסה מלאה.
להקציף את הגבינה עם הסוכר, הוניל וקרם הפטיסייר לקבלת קרם רך ללא גושים.
להוסיף את הג'לטין ולהמשיך להקציף עד שמתאחד.
למזוג את השוקולד המומס ולהמשיך להקציף לקבלת קרם חלק.
ההרכבה:
להניח שקף מסביב ולהצמיד לשולי התבנית מבפנים (אפשר להרטיב מעט את התבנית להצמדה טובה יותר).
למזוג 2/3 מתערובת הגבינה על הבסיס ליישר היטב
לשליש הגבינה שנותר בקערת המיקסר להוסיף 3 כפות ממרח עוגיות לוטוס ולהקציף לתערובת אחידה.. להעביר את מוס הלוטוס לשקית זילוף ולזלף מעל המוס הלבן (אין צורך בצנטר, פשוט לחתוך את הפינה. (אפשר לוותר על שקית הזילוף ולמרוח ידנית אבל אז המוסים יתערבבו מעט, אם רוצים אפשר לערבב קלות בעזרת סכין או שיפוד עץ לקבלת מראה משוייש). אם משתמשים בשקית זילוף, שתי השכבות נשארות מופרדות).
לצנן במקפיא כמה שעות.
לציפוי :
להניח את השוקולד השבור לקוביות בקערה
בסיר קטן לחמם שמנת לסף רתיחה. למזוג על השוקולד. להמתין כדקה ולערבב בעדינות את השוקולד והשמנת עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבל קרם חלק מבריק ואחיד. למזוג על העוגה הקרה ולטלטל עד שכל החלק העליון מצופה בשכבה אחידה של ציפוי. לכסות ולהכניס חזרה למקפיא. להעביר את העוגה מהמקפיא למקרר כחצי יום לפני ההגשה. לפרוס עם סכין מחוממת במים חמים ומנוגבת, להקפיד לחמם ולנגב את הסכין בין החיתוכים כדי לשמור על מראה נקי של השכבות.
העוגה קושטה באבקת זהב אכילה באפקט שיבולים ובמעט שבבי וופלים מקורמלים.





 
עוגת מוס גבינת שמנת ושוקולד לבן בציפוי מקפא פירות יער

עוגת מוס גבינת שמנת ושוקולד לבן בציפוי מקפא לימון ופירות יער.
לבסיס:
150 גר' קמח מנופה (כוס ועוד 2 כפות יפות).
1 כף סוכר
קורט מלח
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כף תמצית וניל
לפי הצורך מי קרח (כ 2 כפות).
למלית:
250 גר' גבינת שמנת 25%
250 גר' גבינת שמנת 5% (עם הגבינות ניתן לגוון לפי הרצון, אפשר רק 5% או רק 25%)
300 גר' שוקולד לבן שבור לקוביות
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים).
1/2 כוס סוכר
2 עלי ג'לטין מרוככים במים קרים או 14 גר' (שקית ) ג'לטין באבקה מומס בחצי כוס מים קרים.
1 כף תמצית וניל.
לציפוי:
1 כוס פירות יער (קפואים או טריים) טחונים בבלנדר מוט או מעבד מזון למחית חלקה.
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
3/4 כוס סוכר
1 עלה ג'לטין מרוכך במים קרים או 7 גר' (חצי שקית) ג'לטין באבקה מומס ברבע כוס מים קרים.
ההכנה:
בסיס - ניתן להכין מראש:
במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה קרה לתערובת פירורית. מוסיפים וניל ולפי הצורך כף מי קרח או יותר רק עד שנוצר כדור בצק.
משטחים את הבצק על תחתית תבנית קפיצית 26 בשכבה דקה ואחידה. מנקבים היטב עם מזלג ומכניסים למקפיא ל 10 דקות. מחממים תנור ל 180 מ"צ ואופים כ 25 דקות עד להזהבה. מצננים.

מוס גבינה :
בכלי המתאים למיקרוגל או בן מרי ממיסים שוקולד לבן שבור לקוביות בפולסים של חצי דקה עד לקבלת שוקולד מומס וחלק. מחממים 100 מ"ל שמנת מתוקה לסף רתיחה ומוסיפים לשוקולד. מערבבים עד שחלק לגמרי ובטמפרטורת החדר.
מרככים את עלי הג'לטין במים קרים וכשהתרככו לגמרי, סוחטים ומוסיפים לשוקולד. אם משתמשים בג'לטין באבקה, מכניסים את הג'לטין עם חצי כוס המים בו הומסו ל 20 שניות למיקרו ומעבירים לשוקולד תוך סינון.
מוסיפים לשוקולד את הגבינות והוניל.
מקציפים את השמנת המתוקה (מיכל שלם ושארית המיכל שנותר). עם הסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד והגבינה לקבלת מוס חלק ואחיד. מניחים שקף מסביב לשולי התבנית בה נאפה הבסיס מבפנים. (להצמדה טובה מרטיבים במגבת נייר לחה מעט את השוליים) ומוזגים את המוס לתבנית בשכבה אחידה. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים למקפיא לכמה שעות.
הציפוי:
מחממים עד לרתיחה והמסת הסוכר מחית פירות, מיץ לימון וסוכר. מרככים את עלה הג'לטין במים קרים או מוסיפים רבע כוס מים לאבקת הג'לטין וממתינים עד שסופח את המים. מכניסים למיקרו ל 20 שניות.
מוסיפים את הג'לטין למחית הפירות. מוזגים את המחית דרך מסננת על העוגה הקפואה. מטים את התבנית כך שיכסה את כל המוס בשכבה אחידה.
מוציאים מהמקפיא ומעבירים למקרר שעתיים לפני ההגשה.



 

אתי כק

New member
עוגת גבינה מסקרפונה וריקוטה נהדרת

עוגת גבינה מסקרפונה וריקוטה
הפעם עם תמונה-
לתערובת הגבינה:
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1/2 שקית פודינג וניל
3 כפות קמח
1/2 כפית תמצית וניל
750 גרם גבינה ריקוטה פרסקה
250 גרם גבינת מסקרפונה
קליפה מגורדת מחצי לימון
אופן ההכנה:
מפרידים ביצים בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר מוסיפים בהדרגה
עד לקבלת קצף יציב
בקערה נוספת מערבבים ,גבינות עם חלמונים ,תמצית וניל ,קליפת לימון ,קמח
ואבקת פודינג וניל לתערובת חלקה ואחידה .
מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינות בעדינות עד לאיחוד שתי התערובות
יוצקים את העוגה לתבנית עגולה בקוטר 26 ,רצוי לשמן את התבנית היטב ולהניח נייר
אפייה גם בדפנות להגבהה שהעוגה לא תגלוש ויהיה לה שוליים גבוהים לעלות .
מחממים תנור לחום 200 מעלות אופים את העוגה בשליש התחתון של התנור
כ10-15 דקות ,מוציאים את העוגה מהתנור בעזרת סכין חד מפרידים מהדפנות ,
מנמיכים את חום התנור ל150 מעלות ממשיכים לאפות כשעה נוספת ,עד ששולי העוגה
יציבים והעוגה זהובה מעט ,מוציאים מהמקרר ומצננים .

 

Maldini Girl

New member
עוגת גבינה ותותים ללא אפייה


אני זוכרת שהעוגה הזו הייתה ממש אלתור. ידעתי בערך מה אני רוצה להשיג ומזה ניסיתי. יצאה טעימה ויפהפיה.

לתחתית-
בערך שרוול פתי בר מרוסק לפירורים
לערבב עם כ100 גרם (אולי אפשר קצת פחות) חמאה מומסת.
את הבסקוויטים עם החמאה משטחים על תבנית, עדיף כזו עם תחתית נשלפת. מכניסים למקפיא.

למילוי:
1 חב' גבינת טוב טעם, מרוסקת (אני בזמנו קצצתי אותה ביד ובדיעבד היה צריך ריסוק דק יותר, כנראה של מעבד מזון או פומפייה דקה)
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 גביע גבינה לבנה 9%
1 גביע שמנת מתוקה
כף-2 סוכר לפי הטעם (אם מרגישים שיש צורך. לא בטוח שיש)

מקציפים את הפודינג עם השמנת, מוסיפים פנימה את הגבינה הלבנה ואת גבינת טוב- טעם. אם יש צורך מוסיפים סוכר.
מוזגים את המלית מעל התחתית ומכניסים למקרר.

לקישוט: חבילת תותים שטופים
חותכים את התותים לפרוסות דקות ומסדרים מעל העוגה בעדינות.
נותנים לעוגה להתקרר כמה שעות במקרר.

 

אתי כק

New member
עוגת גבינה קרה עם פרורי לוטוס

עוגת גבינה קרה עם פרורי לוטוס
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/5277436[/URL]
350 גרם עוגיות לוטוס, גרוסות דק סך הכול לעוגה 2 חבילות עוגיות לוטוס
100 גרם חמאה מומסת
50 גרם שוקולד לבן להמיס עם החמאה
למילוי:
2 שמנת מתוקה
1/2 1 כוסות אבקת סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
2 גביעים (500 גרם) גבינת שמנת (השתמשתי בנפוליאון 32 %)
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5%
1/2 שקית ג'לטין להמיס ב1/4 כוס מים חמים
150 גרם שברי עוגיות לוטוס לקרם גבינה
אופן ההכנה לבסיס :
להמיס את החמאה עם השוקולד לערבב עם 250 גרם שברי העוגיות להדק לתחתית
תבנית .(השתמשתי בתבנית עגולה קוטר 24)את שברי העוגיות שנשארו להשאיר בצד
הכנת קרם גבינה :
מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ופודינג עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את הגבינות תוך כדי הקצפה אטית וממשיכים להקציף עד שהתערובת אחידה.ממסים את הג'לטין ומוסיפים בזרם דק לתערובת ממשיכים להקציף עד לקרם אחיד , מוסיפים את שברי העוגיות ומקפלים בעדינות ,יוצקים את המלית על שכבת הפירורים שבתחתית התבנית.
מפזרים מעל קרם הגבינה את 100 גרם פרורי הביסקוויט הנותרים ,מכסים היטב שומרים במקרר לפחות לילה .

 

z o e 2 7

New member
עוגת משחקי הכס


אחת העוגות המקוריות ביותר שהכנתי היא "עוגת משחקי הכס" - מתכון שמתחיל בניו יורק ונגמר בווסטרוז :)

המתכון מתחיל בעוגת גבינה "ניו יורק", פשוטה טעימה ומהירה להכנה.

המרכיבים:
לבסיס העוגה:
150 ג' ביסקוויטים לוטוס
100 גרם חמאה מומסת

למלית:
4 ביצים
3 גביעי גבינת שמנת ניו יורק בטעם טבעי
1 קופסה ריקוטה פרסקה 9%
כף גדושה קורנפלור
כפית תמצית וניל.

לרוטב פטל:
כוס פטל (הפרי, כן? לא סירופ פטל). אפשר להשתמש בפטל קפוא שהפשרתם.
3 כפות סוכר
כפית מיץ לימון
חצי כפית תמצית רום (אופציונאלי)

ההכנה:
מתחילים עם הבסיס - טוחנים את הביסקוויטים ומוסיפים להם את החמאה המומסת. מערבבים עד שהתערובת אחידה ומשטחים אותה בתבנית אפייה.

במקום לטחון את הביסקוויטים פוררתי אותם בשיטה הישנה והמוכרת - שקית ניילון ופטיש שניצלים. זה גם עובד.

מכינים את המלית - מערבבים היטב את כל חומרי המלית עד שמתקבלת בלילה אחידה וללא גושים, ושופכים על בסיס הביסקוויטים.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, ואחרי 10 דקות מפחיתים את חום התנור ל- 150 מעלות ואופים עוד 45-55 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכז.


בינתיים מכינים את רוטב הפטל:
טוחנים היטב בבלנדר (הכי קל בבלנדר מוט) את מרכיבי הרוטב ושומרים במקרר.
עד כאן יש לנו כבר עוגת ניו יורק נהדרת. את העוגה מגישים עם רוטב הפטל לצידה או עליה, מזלפים אותו לפני ההגשה ממש.

אבל אנחנו רוצים עוגת משחקי הכס, נכון? אז בואו נמשיך.
בגרסה שלי כס הברזל הפך לכס עוגת הוניל, ובמקום חרבות הוא מעוטר בגליליות. הכס מונח על בסיס של קצפת, וגם מכוסה בה.

הקצפת הזכירה לי כמובן את השלג, שמסמל את בית סטארק כמובן, עם כל החורף שלהם שמגיע כל הזמן.

רוטב הפטל, שאם תשימו לב הוא נראה קצת כאילו הוא מבעבע מחום, והדרקון על הכס, מסמנים כמובן את בית טארגריין והחאליסי הגדולה מכולן, והמוטו המוכר שלהם - FIRE & BLOOD.

אז הבנתם, העוגה היא למעשה תחינה נרגשת לג'.ר.ר מרטין - אנא שלב כוחות בית מי שנותר ממשפחת סטארק לבין החאליסי, ותן להם להשתלט על הכס בכוחות משותפים. או לפחות אל תהרוג אותם. גם זה יהיה נחמד.

הכנת "כס הברזל":
הכנתי עוגת וניל בחושה ופשוטה, חתכתי אותה, והרכבתי לצורת כס. ציפיתי את העוגה בקצפת שהכנתי משמנת מתוקה
במרכז העוגה ועל הקצפת שפכתי את רוטב הפטל. שיחקתי עם גבולותיו בעזרת כפית כדי שייראה כמו שלולית דם שמתפשטת ומתרחבת. מעורר תיאבון, אני יודעת :)

כיסיתי גם את הכס בקצפת, מה שקצת הרחיב את המראה של הכס והפך אותו יותר למעין כורסה... לא הקפדתי שהקצפת תהיה מהודקת או ישרה במיוחד כי הכס ממילא אמור להיראות גס.

השחלתי גליליות על שיפודי עץ, וסידרתי אותן בצורת החרבות שמסביב לכס, הטאצ' הסופי - פסל הדרקון הקטן שלי, שיושב בנחת על כס הגליליות.

וכך קיבלתי עוגת משחקי הכס. התוצאה שעשעה אותי מאוד, וחובבי הסדרה שטעמו ממנה התלהבו ממש גם מהמראה וגם מהטעם


 

z o e 2 7

New member
עוגת פבלובה מלכותית - יפהפייה וסופר קלה להכנה


אחח, עוגת הפבלובה. מכיוון שהיא כל כך יפה היא משמשת לחלוטין "כעוגת רושם" כשמתארחים או מארחים ורוצים להרשים בני משפחה וחברים, רק אל תגלו להם שזו אחת העוגות הקלות ביותר להכנה שאני מכירה.

מרכיבים:
לבסיס המרנג:
4 חלבונים בטמפרטורת החדר
כוס סוכר או אבקת סוכר
2 כפיות קורנפלור
חצי כפית חומץ

לקישוט:
מיכל שמנת מתוקה להקצפה 250 מ"ל (אם רוצים המון קצפת אפשר גם שני מיכלים). לגרסת פרווה פשוט השתמשו בקצפת צמחית.
חצי שקית פודינג וניל
פירות חתוכים לבחירתכם - תותים, פירות יער, תפוחי עץ, מלון ועוד.


ההכנה:
מקציפים את החלבונים במיקסר. מתחילים במהירות בינונית לכ- 2 דקות וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה ובזרם איטי את הסוכר ומגבירים את המהירות. מקציפים מספר דקות עד לקבלת קצף יציב. איך יודעים שהקצף יציב? כאשר מרימים את המקצף והקצף נשאר עליו ולא נוזל ממנו.

מורידים למהירות איטית ומוסיפים את הקורנפלור והחומץ שמסייעים ליציבות הקצף ולמרקם שיקבל המרנג באפיה, ממשיכים להקציף עד שהם נטעמים היטב.

מעבירים את הקצף לשקית זילוף אליה חיברתם צנטר כוכב גדול.

מסדרים בתבנית אפיה נייר אפיה. מניחים עליה צלחת בקוטר הרצוי לפבלובה (בסביבות 20 ס"מ) ועם עיפרון מסמנים סביבה עיגול. מוציאים את הצלחת, הופכים את נייר האפיה ומזלפים עליו את בסיס המרנג - עיגול גדול לפי קוטר העיגול שסימנו בעיפרון, ובתוכו עיגולים קטנים וצמודים זה לזה.

מעל העיגול הגדול ביותר, הראשון שעשינו, מזלפים עיגול נוסף שישמש מעין גבול וייצור תבנית שדומה לתבנית פאי עגולה, שאליה תיכנס בהמשך הקצפת. על העיגול הנוסף זלפו "נשיקות" קטנות וצמודות.

הכניסו את התבנית לתנור שחומם ל- 150 מעלות, ומייד הנמיכו את חום התנור ל- 120 מעלות. אפו את התבנית למשך שעתיים. לאחר האפיה ניתן לעטוף את התבנית בנייר ניילון נצמד ולהכניסה למקרר שם היא תחזיק מעמד כשלושה ימים.

הרכבת העוגה: מורחים במרכז בסיס המרנג את הקצפת, ומקשטים עם פירות מעל. את העוגה יש להרכיב סמוך להגשתה אחרת בסיס המרנג ייתרכך מדי.

חג שמח ובתיאבון!



 
מוס שוקולד, גבינה ותותים


מצרכים לעוגה:
שליש כוס קקאו
שליש מים חמימים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח תופח
קורט מלח
75 גר' חמאה רכה חתוכה
חצי כוס סוכר
רבע כוס סוכר חום כהה
2 ביצים
1 גביע קטן שמנת חמוצה 15%
למוס שוקולד:
1 שמנת מתוקה בטעם שוקולד
100 גר' שוקולד מריר
25 גר' חמאה
למוס תותים:
2 שמנת מתוקה 32%
1 כוס חלב
250 גר' גבינת מסקרפונה
1 כפית תמצית וניל
200 גר' תותים חתוכים גס
2 כפות סוכר
2 כפות פודינג וניל
לגנאש השוקולד:
חצי כוס שמנת מתוקה 38%
100 גר' שוקולד מריר
1 כפית תמצית רום
לעיטור:
100 גר' שוקולד לבן
תותים, פטל, תאנים, אגסים.. וכל פרי שאוהבים. אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות. בקערה מערבבים את המים והקקאו ומוסיפים את התמצית וניל. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכרים עד למרקם אוורירי וקרמי, מוסיפים ביצה לאחר ביצה בכל פעם ואז מוסיפים את בלילת השוקולד עד לאחידות. מוסיפים את הקמח, המלח והשמנת חמוצה עד לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור לכ25 דקות. בינתיים עוברים למוס השוקולד: ממיסים שוקולד מריר עם החמאה על אש נמוכה או במיקרוגל ומצננים. מקציפים במיקסר את השמנת בטעם שוקולד, מקפלים לתוכה את השוקולד המומס עד לצבע אחיד, מוזגים מעל העוגה ומכניסים להתייצבות במקרר. הכנת מוס הגבינה תותים: מקציפים במיקסר את 2 השמנת מתוקה עם החלב, הסוכר והפודינג עד לקרם יציב. טוחנים את התותים במוט בלנדר עד למחית אחידה, מערבבים היטב בקערה עם הגבינה ומקפלים לתוך הקרם. מוזגים את המוס מעל העוגה ומכניסים למקרר. הגנאש: ממיסים על אש נמוכה את השוקולד, הרום והשמנת ומצננים. מוזגים מעל העוגה, מקשטים בחתיכות שוקולד לבן ופירות. מגישים קר. תהנו ובתיאבון!


 
עוגת גלידה, גבינה ופירות ללא תוספת סוכר!


מצרכים:
מיכלים שמנת מתוקה
250 גר' גבינת מסקרפונה
1 גביע שמנת חמוצה
1 פודינג וניל
גרידה מרבע לימון
1 כפית תמצית וניל
100 גר' שוקולד לבן חתוך
1 כפית חמאה רכה תנובה
100 גר' נשיקות מרנג קטנות
לגנאש:
חצי מיכל שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד מריר איכותי
1 כפית ברנדי/רום (לא חובה)
לעיטור:
פירות העונה (דובדבנים, מנגו, תותים, אננס, קלמנטינה, קיווי ועוד..) ההכנה:
ממיסים במיקרו או בסיר את השוקולד הלבן והחמאה ומצננים מעט. מקציפים את 2 השמנת מתוקה עם הפודינג עד לקרם יציב, מוסיפים את הבלילה של השף, הקרם פרש, את התמצית וניל, גרידת הלימון והשוקולד הלבן. מקציפים לעוד חצי דקה. בתבנית עגולה וגבוהה מוזגים חצי מכמות הקרם ומיישרים, מסדרים מעל רק במרכז העוגה את המרנג בלי שיראה בצידי העוגה (המרנג יחזיק את הקרם), מעל שופכים שוב קרם ומשאירים רבע מכמות הקרם בצד ( לעיטור) ומיישרים עם לקקן. ממיסים את השמנת, השוקולד והרום/ברנדי במיקרו או על אש נמוכה, מצננים ומוזגים מעל העוגה.. מעצבים עם שקית זילוף בקרם בנותר, מניחים פירות שאוהבים, מכניסים לפריזר לפחות לשעתיים ומגישים קר. בתיאבון וחג שמח!


 
למעלה