הביאו לי קילו עדשים קטנות ושחורות ,אשמח לקבל מתכון.

oritta17

New member
הביאו לי קילו עדשים קטנות ושחורות ,אשמח לקבל מתכון.

חשבתי להשרות לבשל ולשלב בסלט,
לאיזה ירקות הכי ישתלבו בטעם ,העדשים השחורות.?
 

Maldini Girl

New member
אני אוהבת סלט של עדשים עם

עגבניות קצוצות דק ובצל קצוץ דק. אפשר גם מלפפון. לתבל במלח, פלפל, שמ"ז ולימון.
 

ornme1

New member
עדשים כמו כבד קצוץ

כוס עדשים
שני בצלים גדולים
שמן לטיגון,קנולה או חמניות, בערך שליש כוס
שתי ביצים
מלח פלפל

מבשלים כוס עדשים בשלוש כוסות מים, בערך 40 דקות.
בינתיים מטגנים בשמן קנולה או חמניות שני בצלים גדולים קצוצים לקוביות
ומבשלים שתי ביצים קשות.
מסננים את העדשים, מוסיפים שלושה רבעים מהבצל המטוגן, מתבלים במלח ובפלפל שחור (חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל) וטוחנים בבלנדר מוט.
מוסיפים את שארית הבצל המטוגן, מגרדים בפומפיה (אני מעדיפה את הדקה) את הביצים הקשות.
מתקנים תיבול. מקררים. מגישים פושר או מהמקרר.
 

ornme1

New member
מערבבים את העדשים עם שאריות הבצל והביצים המגורדות.

 

rikola2

New member
אפשר בלי בצים קשות

ניתן להוסיף פטרוזליה וחופן אגוזי מלך שקוצצים יחד עם העדשים.
 

raya

Well-known member
מצא חן בעיניי הרעיון - אני בשלבי הכנה סופיים. תודה
 

raya

Well-known member
ממש טעים ודומה בטעם לכבד קצוץ.
 

oritta17

New member
תודה לכול המשיבים,לבסוף הכנתי את העדשים השחורות,,

לאחר שיאיר העלה רעיון לעדשים עם בטטות,
עלה לי רעיון לשלב גם פטריות לתבשיל העדשים :
(לאחר השריה של העדשים אתמול בלילה) ,היום שטפתי את העדשים השחורות,וסיננתי,
ובישלתי אותם כ-20 דקות ,בסיר עם 2 כפות שמן ובצל קצוץ גס- שהוזהב.
הוספתי 2 בטטות חתוכות לקוביות,(לאחר שנאפו כמעט שעה בתנור.)
ומעליהם פיזרתי כוס גדושה פטריות שמפיניון שהוקפצו עם בצל קצוץ ,ותיבול של כף רוטב סויה ,כף סילאן ,שן גדולה שום-כתוש ,ומעט פלפל שחור.
ומעל הכול פיזרתי 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה,מתובלת במעט מיץ-לימון ,מעט מלח ,
וכף שמן -זית מכבישה קרה.
והתוצאה:
ארוחה מושלמת בסיר אחד,
ויש תבשיל מעודן - וטעים.
כמו כן,מודה לכולכם על כול הרעיונות שהועלו בפורום,
ומכיוון שנותרו לי עוד הרבה עדשים שחורות במזווה ,
אשמור את כול ההמלצות הנוספות להכנתם בפעמים הבאות.
המון תודה לכולכם על כול הרעיונות הטובים.
שבת שלום.
&nbsp
 

gastro101

New member
את הבטטה ופטריות הוספת לעדשים כשהן מבושלות ויבשות

מקוה שהבנתי נכון
נקרא מעולה
 

oritta17

New member
כן, הבנת נכון,לאחר בישול וסינון העדשים.

את הבטטה שאפיתי בתנור, הוצאתי מהתנור וחתכתי לקוביות קטנות .)
את הפטריות הקפצתי עם בצל ותבלינים,(כפי שהסברתי מקודם.)
ולבסוף,העברתי את קוביות הבטטה -ואת הפטריות שהתררכו,
לקערת העדשים המבושלות והמסוננות,וערבבתי קלות, ב- 2 כפות.
ופיזרתי מעל הכול עלי -פטרוזיליה קצוצים, שהוסיפו גוון - ירוק לצבעי הכתום והשחור.
התקבל תבשיל טעים ועשיר בטעמים.
 
תבשיל ירקות כתומים ועדשים שחורות

תבשיל ירקות כתומים ועדשים שחורות.
1/2 1כוסות עדשים שחורות שטופות ומבושלות 25 דקות במים. מסוננות.
נתח דלעת מנוקה וחתוך לפרוסות
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לטבעות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקטעים
1/2 קולורבי קלוף וחתוך לפרוסות
1/2 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות.
צרור קטן של פטרוזיליה (אפשר כוסברה לחובבי) חתוך דק
1 גבעול סלרי חתוך לטבעות
1 בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום כתושות
100 גר' רסק עגבניות
2 כפות תבלין קארי
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח או לפי הטעם.
מים כדי כיסוי הירקות
מעט שמן לטיגון ראשוני
ההכנה:
לחמם מעט שמן בסיר בינוני. להוסיף בצל ולטגן לשקיפות. להוסיף שום ולטגן כדקה. להוסיף תבלינים ולטגן עד שהריח משתחרר. להוסיף מים ואת יתר הירקות. להוסיף רסק עגבניות ולהביא לרתיחה. להקטין להבה ולבשל עד לריכוך הגזר. להוסיף את העדשים המבושלות ולהביא לרתיחה. לתקן תיבול לפי הטעם ולהגיש ליד אורז לבן.

 
למעלה