מה עושים עם זה?

רוני1955

Active member
מה עושים עם זה?

הזמנתי מהחווה האורגנית במושב מרחביה, ארגז ירקות. הם שולחים לפי מה שיש להם. הגיעו גם הרבה עלי מנגולד, וכרישה. אלו דברים שלא נגעתי עד היום. מתכונים יתקבלו בברכה.
 

Maldini Girl

New member
אני אוהבת להשתמש בשניהם ללביבות.

לאו דווקא ביחד.
לפעמים גם מכינה מהמנגולד ממולאים, על העיקרון של עלי גפן.
 
ככה...

במנגולד משתמשים כתחליף לתרד, ראה באתר מתכוני תרד
שגם מתאימים לשבועות. כתחליף תרד משתמשים בחלק הירוק
בלבד אבל ניתן גם להשתמש בחלקים הלבנים בבישול ארוך
יותר עד להתרככות.
כרישה היא בטעם בצל מעודן, ניתן להשתמש בכל מתכון וגם
בלביבות בשילוב בשר או גבינה. משתמשים בחלק הלבן והירוק
בהיר וניתן גם לשלב את החלק הירוק בתבשילים.
אם אין מה לעשות בהם כרגע ניתן בקלות להקפיא לשימוש
עתידי.



 

oritta17

New member
אצלי כרישה משמשת למאפה גבינות טעים,לחג שבועות,וגם,,

להכנת קציצות -כרישה עם תפו"א ועשבי תיבול.
מכינה מאפה גבינות ובטטות טעים.
מכינה קציצות טונה וכרישה.
ואם תרצה מתכון כולשהו אקליד לך מחר.
 

oritta17

New member
בבקשה,מאפה גבינות ובטטות,בקלי קלות.

ההמלצה שלי:לקרוא את שלבי ההכנה מהתחלה עד הסוף,ורק אז לגשת להכנה.
מאפה בטטות וגבינות,חגיגי וטעים במיוחד.( על בסיס בצק פריך.)

להכנת בצק פריך:
80 גרם חמאה קרה, לחתוך לקוביות
כוס אחת קמח
1/2 כפית מלח
מכניסים הכול למעבד-המזון ,לכמה שניות ערבוב ,
עד לקבלת תערובת פירורית.
ולהוסיף :
ביצה אחת
וכף אחת מים,
&nbsp
להכנת המלית:
2 כרישות שטופות היטב.(לקנות כרישה עם בצל לבן גדול, ולפרוס לפרוסות דקות (כולל חלק הירוק בהיר של הגבעול, כ- 5 ס"מ מהגבעול.
את פרוסות הכרישות יש לבשל בסיר עם מים חמים, עד לריכוך,ולהעביר למסננת,
ולהניח להתקרר.
&nbsp
לבשל בסיר מים 2 בטטות –מאורכות, וקלופות,כרבע שעה,
ולהוציא מסיר הבישול קצת לפני הריכוך, כדי שניתן יהיה לפרוס לפרוסות יציבות.)
&nbsp
לבלילה:
2 ביצים
1 שמנת מתוקה
1/2 כפית תבלין רוזמרין,או תימין.
מלח, ופלפל-שחור.
&nbsp
ההכנה:
מכניסים למעבד מזון קוביות חמאה, קמח ומלח , ומעבדים כמה שניות עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שמתגבש כדור בצק.
(אם המרקם מעט יבש , מוסיפים כף או שתיים של מים קרים.)
אוספים את הבצק, מהדקים לכדור,עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר לשעה.
&nbsp
. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
מבשלים במים את פרוסות הכרישה כ-15 דקות, עד שמתרככות.

פורסים את הבטטות המבושלות והמוצקות,לפרוסות בעובי של חצי ס"מ.
.
בקערה טורפים ביחד :ביצים, שמנת, רוזמרין, מלח ופלפל.
מרדדים את הבצק לעלה דק ,ומניחים על תבנית (מס' 24 ס"מ).
מהדקים את הבצק בידיים ,לקרקעית -התבנית ,ולהדק מעט בצק גם על הדפנות.
&nbsp
על הבצק שמהודק לתבנית, מפזרים את פרוסות הכרישות
ומעליהם מסדרים את עיגולי- הבטטה,ופרוסות גבינה,אני השתמשתי בחצי גליל פרומעז
שפרסתי לפרוסות (אפשר גם גבינה בולגרית או צפתית,שניתנת לפריסה.)
&nbsp
את פרוסות הגבינה להניח בין פרוסות הבטטות,(לידם ולא מעל),כך שתהיה שכבה אחת.
ומעל הכול יוצקים את בלילת הביצים.
מעבירים את התבנית לתנור,ואופים בתנור כ- חצי שעה,
עד שהמאפה מתייצב ומקבל גוון זהוב-שחום.
&nbsp

&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

רוני1955

Active member
נשמע טעים, חוץ מדבר אחד.

יש לי אלרגיה נפשית לבטטות. אני אנסה עם תפוחי אדמה.
ויש גם שאלה. שמנת מתוקה או שמנת לבישול?
 

oritta17

New member
אפשר שמנת -לבישול ואפשר שמנת- מתוקה, מה שיש במקרר.

תמיד הכנתי רק עם בטטות ,כך שאין לי מושג איך ישתלבו כאן תפו"א. אם תכין אשמח שתחזור לפורום לעדכן.
 
עלי מנגולד למילוי. כרישה מרק וישואז

כשאני ממלאה עלי מנגולד, החלק הלבן חתוך למקטעים של 1 ס"מ, משמש אותי לריפיד תחתית הסיר.
כרישה נהדרת בלביבות כפי שאבי הציע, בפשטידות, למרק וישואז, וגם אותם אפשר למלא אם הכרישות מספיק גדולות. לפני שבועיים הכנתי סיר ממולאים מעורב של ארטישוק וקטעי כרישה באורך של כ 10 ס"מ שפירקתי לשכבות והשתמשתי בעלים מהשכבות החיצוניות. המלית היתה מלית בשר מעורב טלה ועגל והכל בושל ברוטב חמצמץ.
 

רומי 9121

New member
לביבות מכרישה
שוטפים את הכרישה (החלק הלבן + מעט מהירוק הבהיר) את שאר הירוק זורקים.
חותכים את הכרישה לטבעות עבות ושמים בשקיות ניילון ומקפיאים.
(חייב לעבור תהליך הקפאה)
מוציאים את הכרישה כשרוצים להכינו כשהוא לא ממש מופשר אלא עם פתיתי קרח.
קוצצים בקוצץ ירקות (קל מאד לקצוץ כשהוא לא לגמרי מופשר) ואח"כ מכניסים לסיר
ומרתיחים עם מים, ממשיכים לבשל עד שמתרכך לגמרי.
מעבירים למסננת ואח"כ סוחטים את הכרישה בין כפות הידיים מכל הנוזלים.
מערבבים: פלפל, מלח, ביצים ופירורי לחם.
יוצרים לביבות שטוחות ומטגנים בשמן. טעים לאכול עם טיפטוף מיץ מלימון טרי.
 

oritta17

New member
עוד גירסה: אפשר במקום פירורי לחם - תפו"א מבושל .

את התפו"א המבושל והרך, מועכים היטב במזלג ,
ומוסיפים לתערובת .
 
כיף לך
ירקות כלבבי

מנגולד - ניתן לעשות סלט מרוקאי עם אריסה לימון המון כמון ושום
אפשר להוסיף אתו לפשיטדה ( אני אוהבת בטטות מנגולד )
אפשר לעשות קציצות בקר עם מנגולד חומוס ולימון כבוש
כרישה להכין ממנה פשטידה גדולה עם גבינות או לביבות מטוגנות
 
למעלה