שאלה לגבי אנטיפסטי

alphac

New member
שאלה לגבי אנטיפסטי

הכנתי אנטיפסטי של קוביות חצילים, רצועות פלפל אדום, פלחי עגבניות, ברוקולי וכרובית, עם רוטב שהוכן במעבד מזון וכלל חצי כוס שמן, בצל גדול קצוץ, שלושה שיני שום, כפית סילאן, כפית מלח, וחצי כפית של פלפל שחור, כורכום, כמון, והן של מספר תערובות תבלינים שהיו לי.
לאחר ערבוב בקערה, שמתי בתבנית אפיה, עטפתי בניר אלומיניום, והכנסתי לתנור לחצי שעה.
הירקות יצאו מצוין מבחינת הקריספיות שלהם, אולם הטעם היה לא מספיק מורגש ודי חיוור, במיוחד העגבניות.
תהיתי איך ניתן לשפר את הטעם של האנטיפסטי.
תודה רבה.
 
ככה...

הרוטב "נשטף" במהלך הצליה במיוחד מירקות חלקים
או שמכילים הרבה נוזלים.
שתי אפשרויות - להסיר את רדיד האלומיניום לאחר גמר
הצלייה, לצקת את הרוטב מעל ולצלות עוד מספר דקות
ללא כיסוי או לצקת את הרוטב מעל לאחר הצלייה ולפני
ההגשה.
 

oritta17

New member
לשיפור טעם -הרוטב, כדאי להגדיל כמויות,,

הגדלת הכמויות תדגיש את הטעם המשובח של הרוטב, שייספג בירקות האפויים.
הכמויות שאני מכינה:
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה .
1/2 3 כפות סילאן ,
2 כפות חומץ
כף רוטב סויה .
ואת כול שאר התבלינים שהוספת.(מלח פלפל-שחור,וכו')
מומלץ גם להוסיף 10 בצלצלים קטנטנים, (במקום הבצל הקצוץ.)
&nbsp
אפשר להוסיף לירקות גם 2 בטטות ,(לחתוך לפרוסות עבות.)
&nbsp
בנוסף אפשר להניח בתבנית 2 ענפי -רוזמרין קטנים,לבישום נעים לירקות ,בעת האפיה.
&nbsp
&nbsp
 

רוני1955

Active member
אנטי פסטי

כמות כזו של תבלינים היא מוגזמת. הטעם הטבעי של הירקות הולך לאיבוד, ולהכל יש את אותו הטעם לא של הירקות עצמם, אלא של התיבול.
 

oritta17

New member
זה תלוי בכמות הירקות,מתאים ל- 8 מנות בתבנית ענקית.

ביחד עם בצלים ופרוסות בטטות זה יוצא מקורמל וטעים,
(מומלץ גם להוסיף 200 גרם פטריות )
&nbsp
 

רוני1955

Active member
אני לא מדבר על זה.

אני מסבר על מגוון התבלינים שהוא שם שם. יש שם יותר מדי סוגים, וכל אחד מנטרל את השני ונוצרת קקפוניה של טעם, מבחינת "כל המוסיף גורע".
אני מכין אנטי פסטי בכל ארוחה משפחתית, לפי דרישת אנשי השבט. התיבול הוא שמן זית, מלח גס, ותימין. מרגישים את הטעם של הירקות, והתבלינים האלה רק מדגישים את הטעם הזה.
 

oritta17

New member
גם הדרך שלך לתיבול היא נכונה,כול אחד וטעמו.

&nbsp
בעיקרון,סילאן תמרים -טעמו מתוק ,והוא מאזן היטב את מליחות כף רוטב-הסויה,
וניגודי טעמים אלה,מעשירים את טעם הירקות החסרי טעם, כמו :פרחי-כרובית,פטריות,
-חצילים ,תפו"א - כול אלה הרי חסרי -טעם באופן טבעי,והתיבול משבח את טעמם.
אגב,
מטרת הפפריקה -המתוקה, היא רק בכדי להוסיף גוון-שזוף לפרחי-הכרובית,לתפו"א לפטריות ושאר הירקות הבהירים.
&nbsp
בצלצלים קטנים- צלויים גם יוסיפו טעם מעודן לשאר- הירקות.
וכך גם שיני -השום שבתבנית ,שנשארים בקליפתם,נעשים בטעם מתקתק ומיוחד באפיה.
&nbsp
כמובן שאתה יכול להעדיף פחות תיבול ,ופחות צבעוניות ,
ולאכול כרובית,תפו"א בגוון בהיר,גם זה יהיה בסדר, איש איש וטעמו.
 

נטעליג

New member
נראה לי שהוא התייחס לתיבול בהודעה הראשונה (כמון,כורכום)

 
למעלה