שאלות בנושא סלט דב'ף בבקשה

תָּמִיר

New member
שאלות בנושא סלט דב'ף בבקשה

ובכן, מי שמכיר, יודע שבגרסה הרומנית מוסיפים ירק בשם פסטרנק שבעברית קוראים לו "גזר לבן". העניין הוא שהוא די נדיר אצל הירקנים והתחליף המקובל הוא שורש פטרוזיליה.
תָּמִיר
בחור גרוזיני שפגשתי, אמר לי שהוא מכיר את הירק הזה (פסטרנק) אבל הוא סבור שטעמו מר.

שאלה ראשונה:
אם הוא צודק, מה הרעיון לשים בסלט דב'ף ירק מר?

לגבי הקוביות. בכל התפריטים רשום "לבשל את תפוחי האדמה "בקליפתם" ואז לקלף ולחתוך לקוביות.

שאלה שניה:
אני תוהה, מה היתרון בלבשל בקליפתם. למה לא לבצוע לקוביות ולבשל חצי בישול? האם יש איזשהו הבדל בטעם?

באיזשהו מקום רשמו שאם משתמשים באפונה "לא מקופסת שימורים" הטעם הוא אחר לגמרי (טוב יותר). הלכתי לאיש "היבשים" שלי (זה שמוכר כל מיני עדשים בשקים). היו לו רק חצאי אפונים. אבל במקביל הוא אמר לי שאפונה כזו יבשה משק, קשה מאוד להכין. זה תהליך רב שלבי שהוא לא פירט לי, אבל ציין שזה ממש לא "להשרות לילה" ואז לבשל כרגיל.

(הוא המליץ להשתמש באפונה קפואה מהסוג של סנפרוסט)

שאלה שלישית:
האם יש אמת בדבריו? מה התהליך שצריכים לעבור האפונים?

אשמח למידע ותובנות,

תָּמִיר
 

my dark side1

New member
תשובות חלקיות

בישול גזר לבן מוציא ממנו מתיקות.

בגדול, סלטה דה בף זו דרך מצויינת לנצל את השאריות מהמרק. מכינים מרק, שמים בו מה שאוהבים, ואת המוצקים שנשארו חותכים ועושים מהם סלט. אפשר לוותר על הגזר הלבן אם אין.

ככל שתפו"א יותר יבשים הטעם שלהם מרוכז יותר. הדרך הנפוצה ביותר למנוע מהם לספוג מים היא לבשל אותם בקליפתם. יש שמבשלים אותם חתוכים ואח"כ מקפיצים מעט במחבת כדי להפטר ממים עודפים.
 

Maldini Girl

New member
לא מכירה את הסלט אך בנוגע לאפונה

הייתי מציעה להשתמש באפונה סנפרוסט במקום. בגדול אני לא כ"כ אוהבת אפונה משימורים, אבל חושבת שהסנפרוסט ממש סבבה, מכינה עם זה מרקים, תוספת לאורז ולסלטים ועוד ובעייני יוצא מצוין. אז הייתי משתמשת בזה כתחליף:)
 

Maldini Girl

New member
אחרי תמונה בהחלט מכירה

וכשמכינה מעדיפה כאמור אפונה סנפרוסט.
&nbsp
אצלינו קוראים לו סלט ויניגרט או סלט תפו״א
 

my dark side1

New member
את הסלט את בטוח מכירה. זה השם שזר לך.

בארץ הסלט נקרא לרוב סלט תפוחי אדמה.
ידוע לפעמים בשם סלט רוסי/אוליביה.
 

mykal

New member
למדתי להשתמש

באפונה משימורים, והיא לא פחות מוצלחת
מאפונה סנפרוסט, שהיא טובה גם אם מבשלים ממש מדויק מבחינת הזמן.
אני לוקחת את קופסת השימורים,
שמה במסננת, שוטפת קלות במים, ומאפשרת לנוזלים לצאת.
אז האפונה הזו נעימה, לא רכה ולא "מעוכה".
 

חיהק

New member
סלט דב'ף

העלית בי זכרונות מאימי ז''ל כמי שגדלה בבית ממוצא רומני הסלט הזה כיכב תמיד
רק שבזמנו עשו את הסלט רק מתי שהכינו מרק והיה במרק עוף, תפו''אד, גזר לאלה היו מצרפים מלפפון כבוש בחומץ ביצים מיונז ומעט חרדל. ( את חזה העוף היו מקררים וחותכים לקוביות )
היום אני מכינה את אותו סלט ללא העוף , מרתיחה בסיר תפוא''ד בקליפתו, גזר ביצים. לאחר קירור חותכת קוביות גדולות מוסיפה מלפפון כבוש , מיונז חרדל מעט מל''פ .
אפונה טעם אישי לא חובה, מומלץ לא להשתמש משימורים (יש טעם לוואי ) עדיף סנפרוסט, והשאר הוא ענין לבחירה לפי טעמך האישי .

בהצלחה - טעים סלט דב'ף .
 
למעלה