איך מכינים חביתה?

oritta17

New member
היום הכנתי חביתה משודרגת,,

חביתת -פיצה מעולה: (ההכנה ב -5 דקות)
&nbsp
לערבב היטב 2 ביצים בקערה,ולהוסיף לבלילת -הביצים בצל קטן קצוץ,
לתבל במעט כורכום ,מלח, ומעט פלפל-שחור,
ולצקת לתוך מחבת שיש בה 3 כפות שמן מחומם,(לא חם מדי.)
&nbsp
כשהחביתה מתחילה להשחים ,הופכים אותה לצד שני,
ועל הצד העליון שכבר השחים מעט, מורחים כף גדושה ברסק -עגבניות,
(מומלץ רסק -עגבניות של מאטי,שנמכר בשפופרת, ללא חומר משמר.)
&nbsp
מפזרים מעל הרסק כף פטרוזילה קצוצה-דק, או שמיר.
ומעל הרסק מניחים 2 פרוסות גבינה צהובה ,
ומפזרים מעט אורגנו.(תבלין.-יבש)
ממתינים 2 דקות עד להמסת הגבינה שמעל החביתה,
בעזרת תרבד מקפלים את החביתה לשניים ,(כך שהגבינה המומסת תסתתר באמצע,)
ומעבירים לצלחת .
כתוספת למנה ,חותכים חצאי עגבניות שרי,עם כמה טיפות שמן-זית,
פרוסות מלפפון חמוץ ,או טבעות זיתים מגולענים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
חביתה - The perfect omelette

https://www.youtube.com/watch?v=OQyRuOEKfVk

https://www.youtube.com/watch?v=Ow9pGXT3KwY

https://www.youtube.com/watch?v=OrfWQnvCnTk

https://www.youtube.com/watch?v=s10etP1p2bU

הערות:
1. שימוש בחמאה כחומר סיכה במחבת. כמו Jamie Oliver מראה בסרט ה-1, הוא מוסיף מעט שמן כדי להעלות את נקודת העישון של החמאה. למרות שהוא מזכיר שמן זית (בסרט ה-2) ממליץ לא להשתמש בשמן בעל טעמים.
2. בכל הדוגמאות מבצעים תהליך של ערבוב עדין של הביצה במחבת (כחצי דקה ראשונה). חשוב!
3. ברוב המקרים, האירופאים מעדיפים את החביתה רכה מהטעם הישראלי...
מעט יותר זמן על אש נמוכה וכיסוי יניבו תוצאת עשיה משופרת.
גם Jamie Oliver מדבר על אש נמוכה עד בינונית. היה סבלני.
4. תוספים לחביתה: בצל קצוץ או פטריות רצוי לטגן בנפרד ולא לערבב עם הביצים ולזרוק למחבת. זמני ההכנה שלהם ושל הביצה שונים. זה שבתי מלון עושים זאת, זה לא סיבה. שם יש תור של אורחים ובבית לא...
עשבי טיבול: אפשר לערבב עם הביצים ולבשל ביחד.
5. ההרמה העדינה בשוליים חשובה לשחרר את החביתה מהמחבת. יש לבצע את ההליך בעדינות. עם התרגולת, התוצאה תשתפר.
6. אופן ההגשה: מקובל לקפל את החביתה, כמו ה-omelette הצרפתי. גם Jamie Oliver מקפל אותה ל-2. הקיפול מייצר תוכן רך וחוץ עשוי. כך גם תכולות כמו גבינה מותכת או פטריות יראו רק בשלב החיתוך.

בהצלחה
 
תנסה

שלום
הרעיון לספק יותר חום לחלקו העליון של התבשיל.
במיוחד על אש קטנה.
אולי צריך לעשות בדיקת שמיעה בהיזדמנות?
 

yair_bar

New member
מנהל
למה בחביתה צריך לספק חום לחלק העליון?

אשמח להפנייה לבית ספר מקצועי בחו"ל שמלמד לכסות חביתה
 
למה שלא תנסה במקום לנבור במקורות.

שלום
טכניקות והיגיון, ניסיון ומבחן התוצאה. לי זה מספיק.
עוזר גם להתיך טוב יותר את הגבינה מלמעלה.
לא רוצה לכסות, כי כך עושים בחו"ל?
אל תכסה.
בתיאבון
 

רוני1955

Active member
אני גם לא מכסה.

אבל אני יודע שזו שיטה מקובלת במקומות מסוימים. ראיתי גם שמכסים המבורגרים על פלאנצ'ה.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
גם אני מכסה חביתות

לאחר שפיכת התערובת למחבת מעביר ללהבה נמוכה, מכסה ואף מניח מגבת מקופלת על המכסה.
&nbsp
החביתה יוצאת תפוחה יותר ונאפת גם בחלקה העליון כך אין נזילות בזמן הפיכתה.
&nbsp
שווה לנסות.
 

ornme1

New member
זו שיטה מקובלת, לא צריכים להפוך, החלק העליון מתבשל .

 
בבקשה.

המצרכים:
4 ביצים
צרור בצל ירוק
צרור גד (כוסברה)
1 פלפל ירןק חריף
מלח
פלפל שחור או לבן
כוכורם.
הכל תלוי מה אוהבים.
קוצצים את הבצל ,במל והפלפל החריף.
שמים בקערה את הביצים והירק בקצוץ,ומתבלים.
מחמים מחבת ושמים מעט שמן ,שהשמן חם ומיספים את המילית ונותנים עד שזה מבעבע מסביב ואז הופכים.
אפשר להכין עם ראשד יוצא טעים מאוד.
אפשר להכין מעלי סלק אדום מעדן.
את החביתה הזאת בכללי מכינים בפסח ,לוקחים שני מצות מרטיבים וחוצים שני חצאים למטה ושני חצאים למעלה .
לבריאות מאיר
 

פוקסי99

New member
כך אני מכין

שובר את הביצה (או הביצים) לקערית מבלבל מעט במזלג .משמן את המחבת החם .ושופך את הבלילה.כאשר החלק התחתון מעט מתקשה ולמעלה עדיין רך ונוזלי דוחף לצידי החביתה תרווד ומתחיל לגלגל בעדינות את החביתה עד קבלת גלילה בצידי המחבת. מטה את המחבת שהחלק עם הגלילה מול הלהבה לעוד כדקה ומגלגל לצלחת הגשה יוצא במרקם מיוחד.
 
מרקם מיוחד וגלגול

שלום
למה שאתה קורא מרקם מיוחד, הסרטונים שצרפתי מכנים Silky. בעברית הצד החיצון עשוי ואילו הפנימי פחות...עד נוזלי.
כמו שרבים אוהבים את החלמון בביצה עין נוזלי (Running), יש שיעדיפו אותו קשה. באנגלית: Sunny up side down.
לכן שיטת הגלגול עם ה-"מרקם המיוחד" לא מתאים לכולם. לאילו שמעדיפים חביתה עשויה ולא מרקם מיוחד, עדיף להפוך, ורק אח"כ לגלגל. דרגת העשיה בביצה חשובה למקפידים כמו מידת העשיה בסטייק.

יש גם קיפול משולש, שנראה ממש יפה.
 
למעלה