שרשור הסלטים הגדול לכבוד יום העצמאות

yair_bar

New member
מנהל
שרשור הסלטים הגדול לכבוד יום העצמאות

ברור שבשר על האש הוא גולת הכותרת של החג, אבל ביננו - שום על האש לא שלם בלי מבחר סלטים ליד.

מה הסלטים האהובים עליכם לאירוע על האש? תנו טיפים קטנים להפוך את הסלטים הסטנדרטיים לגדולים מהחיים
 

חנהפ

Active member
הית והבשר הוא העיקר -אצלנו מככב סלט ערביקה

מקורו במסעדת ערביקה, הוא מכיל כ- 15 סוגי ירק -מה שיש, מה שאוהבים ומתובל בהמון מיץ לימון, שמן מלח ופלפל שחור.

 

mykal

New member
כמה דברים לגבי סלטים

1)מה שמשנה את הענין בסלט הוא התיבול.
אני לפעמים מכינה סלט גדול ומחלקת אותו לקערות יותר קטנות
ומתבלת שונה את הקערות השונות.
2)הסלטים וההרכבים הם ענין של תקופות, לאחרונה אני ממעטת בסוגי הירקות
למשל מכינה סלט רק מכרוב לבן וכרוב סגול, (מרככת בקצת חומץ, מסננת היטב)
מוסיפה מיונית ומשדרגת בגרעיני חמניה. יוצא טעים מאוד ומענין.
3)לקראת מחר בכלל החלטתי--לא להכין סלט, אלא אביא כמה מגשים של
ירקות ערוכים יפה.וגם חלק מהירקות יצלו על המנגל--בצל/עגבניות/בטטות.
בלי לשבת ולקצץ ולתבל.
 

Maldini Girl

New member
אחד הסלטים האהובים עליי, בעיקר בעל האש, הוא סלט גרגירי חומוס

עם הרבה ירוקים
&nbsp
בגדול- אפשר להשתמש בחומוס משימורים/ סנפרוסט
מוסיפה לו בצל לבן גדול קצוץ דק
בגזרת הירוקים- קוצצים כמות נכבדת של פטרוזיליה, כוסברה ואפשר גם שמיר. (אפשר לוותר על הכוסברה אם לא אוהבים)
ובתיבול- כמות יפה מאד של שמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון.
משהו בסלט הזה- יש בו רעננות וחריפות של הבצל פשוט הופך אותו בעייני למושלם עם על האש, שהיא ארוחה כבדה.
&nbsp
פרט לסלט הזה מכינים למחר גם:
סלט ירוק עם פקאנים מסוכרים
סלט תפו"א במיונז
חצילים קלויים על הגריל עם טחינה
 

פוקסי99

New member
סלט דלעת

סיתי להכין סלט מדלעת לא מבושלת והתוצאה
לפני הכל בחירת הדלעת.
יש לבחור דלעת שצבעה כתום אחרת הדלעת בטעם טפל.
500גרם דלעת
2 גזרים
2 פלפלים מתוקים אדומים
פלפל חריף חתוך דק דק
1/2 חבילה כוסברה קצוצה
מלח לפי טעמו של כל אחד
1/4 כוס מיץ לימון
2 כפות שמן
מקצצים את הדלעת במנדולינה לגפרורים
מקצצים את הגזר לגפרורים
קוצצים את הפלפל לרצועות דקות
מוסיפים פלפל חריף קצוץ ונזהרים!!בתחילה מעט ולאחר ההכנה טועמים ומוסיפים כדי לקבל את החריפות הרצויה.
מוסיפים את הכוסברה המיץ והשמן
בוחשים הייטב
ולדעתי ונהנים
 

פוקסי99

New member
סלט גזר

זרים חתוכים דק במנדולינה כמו גפרורים
פלפל אדום חתוך דק לרצועות
פלפל חריף חתוך דק דק
3/4 חבילה כוזברה קצוצה
3 כפות שמן
2 כפות לימון
מלח
לערבב הייטב
בתאבון
פוקסי
 

פוקסי99

New member
הפשוט ביותר סלט מלפפונים ושמיר

מלפפון חתוך לפרוסות
מספר עלי שמיר קצוצים דק
מעט שום
מלח
מיץ לימון
כל טוב
 

פוקסי99

New member
טבעות בצל כבוש

אני משתמש בצנצנת ריקה של מיונז
לחתוך בצל סגול לפרוסות דקות כמעט שקופות .להכניס לצנצנת
1/4 צנצנת חומץ כ1/3 מיץ לימון והשאר מים להוסיף כפית מלח
לסגור את הצנצנת הייטב ולנער לקבלת מרינדה אחידה
לאחר כשעה ניתן כבר להנות מעולה כתוספת לבשר בפיתה
 

פוקסי99

New member
סלט סלק

מיץ לימון
חומץ
שמן
פלפל שחור
שום
בצל ירוק החלק הלבן והחלק הירוק
ואני מוסיף כוסברה קצוצה

מבשל את הסלק עם הקליפה מקלף לאחר הבישול
חותך לקוביות קטנות מערבב את כל חומרי הרוטב טועם ומתקן (לא רשמתי כמויות מכוון שכל אחד קובע את הטעם שהוא אוהב)
שופך על קוביות הסלק ובוחש
כל טוב
פוקסי
 

פוקסי99

New member
סלט כרוב

כרוב חתוך דק דק בגודל איטריות
2 גזרים בפומפיה
3/4 כוס חמוציות

3 כפות מיץ לימון
2כפות חומץ
33 כפות מיונז(אפשר גם כמויונז של היינץ)
כף סוכר (אפשר גם כמוסוכר)
1/2 כפית מלח

להכניס את כל חומרי המשרה לקערית ולבחוש הייטב לשפוך על הכרוב הגזר והחמוציות ולערבב עם כף עץ
 

פוקסי99

New member
סלט כרוב וגמבה

קוצצים כחצי כרוב בינוני (אני קוצץ במנדולינה)
גמבה אחת גדולה קצוצה לפסים
בצל אחד קצוץ לפסים
כרבע חבילה פטרוזיליה קצוצה
שמן כשני כפות
כפית חומץ
וחצי כפית מלח
לבחוש הייטב את השמן החומץ והמלח
לשפוך על הכרוב הבצל והגמבה הקצוצים
לערבב הייטב בעזרת שני כפות עץ
להמתין כחצי שעה
ולהנות
 

פוקסי99

New member
לפת כבושה (מחללה)

ראיתי השבוע לפת בשוק .והוא נהדר לכבישה .אאז הנה המתכון כפי שאני מכין
לוקחים לפת לפי הכמות שאת רוצה להכין
לא מקלפים, רק שוטפים הייטב וחותכים כל לפת ל8
לוקחים סלק וחותכים ל8
3 פלפלים חריפים
מכניסה לצנצנת וממלאים בכוסות מים תוך ספירה של מספר הכוסות
על כל כוס מים מוסיפה כפית גדושה של מלח גס
מוסיפה 2 כפות של חומץ
1/2 כפית מלח לימון
סוגרת הייטב מניח במקום מוצל
ואחרי 4 ימים נהנים
פוקסי
 

פוקסי99

New member
ירק לפיתה או לאפה

צרור פטרוזיליה להוריד את העלים מהגבעולים
צרור ראשד
בצלים ירוקים כולל החלק הלבן מוסיפים מעט מיץ לימון ומלח .ולאחר הכנת הפיתה לפי מה שכל אחד אוהב להוסיף מהירק
 

פוקסי99

New member
ומטבלים חריפים

זן הפלפלים הנמכר כיום בארץ כמעט לא חריף
במבנה הפלפל החלק החריף ביותר הוא החלק הקרוב לגבעול ולכן ממליץ לך להשתמש רק בחלק הזה כאשר אתה מכין את הסחוג.
אפשר לכנס למשתלה ןלקנות עציץ של פלפל חריף קטן והוא מאד חריף ואתה יכול להוסיף 2 -3 פלפלים כאלו לסחוג.
בקשר לסחוג ירוק או אדום
כאשר את מכינה סחוג מפלפלים אדומים טריים את עובדת לפי המתכון של הסחוג הירוק הטרי

סחוג ירוק טריו פוקסי99 / מתכונים
6 פלפלים חריפים טריים גדולים
15 שיני שום(כראש וחצי)
חבילה כוסבה
כפית חוויג' למרק
1/2 1 כפית כמון
כפית מלח

לנקות את הפלפלים מהגרעינים ונמחיצות
לשים במעבד מזון להפעיל למספר שניות עד קבלת פלפל קצוץ אבל לרא מישחה

סחוג מהיר הכנה

פלפלים גדולים חריפים
1/2 חבילה כוסברה
10 שיני שום
1/2 כפית כמון
מעט כורכום
3/4 כפית מלח
הכל לבלנדר ולהפעיל
ניתן להוסיף כפית חוויג' במקום הכמון והכורכום
פוקסי

פלפל צ'ומה
כפות פפריקה חריפה
1כף פפריקה מתוקה
ראש שום כתוש
1/4 כוס שמן
1/2 כפית קרוויה(קימל טחון)
1/2 כפית מלח
לבחוש הכול הייטב
וזה פפלפל צ'ומה


להוציא מהקערה
לשים את הכוסברה והשום להפעיל עד קבלתם קצוצים
להחזיר את הפלפל
להוסיף מלח
חחויג'
כמון
להפעיל למספר שניות
ומוכן
יש לזכור שאורך חיי המדף של סחוג כזה הוא קצר יחסית במקרר


• סחוג אדוםו פוקסי99 / מתכונים ו 04:06 | 11/10/06


2 כוסות פלפל קטן יבש כנייר
חבילה כוסברה
20 שיני שום
כפית מלח
כפית כמון
כפיתחווג' למרק

שמים את הפלפלים בקערה ושופכים מים רותחים
משאירים בקערה לחצי שעה
מוצאים מהקערה סוחטים את הנוזלים (אני משתמש במיבש חסה)
מעבירים את החומרים למעבד מפעילים לקבלת מרקם קצוץ דק דק אבל לא משחתי
ונהנים
לי יש תמיד פלפל מתוק יבש במקרה והסחוג יצא חריף מידי לכושר הסבל שלי אני מדלל את החריפות עם הפלפל המתוק
והמלצה כאשר את מסיימת להכים ולעבוד עם הפלפלים לרחוץ את הידיים עם סבון ולשטוף במים החמים ביותר שאת יכולה לסבול
ואז החריפות נעלמת
כל טוב
פוקסי

חבר מהעבודה נוסע לחו"ל בשליחות ויש לו בעיה
הוא אוהב חריף וביקש ממני פתרון
אז זה מה הכנתי לו

טחנתי פלפל יבש חריף
טחנתי שבבי שום
טחנתי עלי כוסברה יבשים
הוספתי חוויג' למרק
הוספתי כמון
הוספתי מלח
ערבבתי טוב טוב ולצנצנת יבשה סגורה הייטב שלא תכנס לחות
עכשיו בחו"ל הבחור ישים מהתערובת בצלוחית יוסיף מעט שמן או מים יבחש ויש לו סחוג נהדר
מקווה שיהנה
פוקסי

אני קונה פלפל חריף יבש הייטב בשוק בראש העין או בשוק נתניה.
אני דווקה משרה את הפלפל לשעה ואפילו במים רותחים.
מעביר למסננת ליציאת שארית המים וסוחט היטב בין כפות הייים.
מעביר לבלנדר
מוסיף שיני שום מראש שום אחד
חבילה כוסברה
כפית מלח
כפית כמון
כפית חוויג' למרק
מפעיל את מעבד המזון
ומתעלף מהריח
ואז באה הבעיה העיקרית
לחלק לכל העומדים בטור

בעונת הפלפלים: מכוון שאני מגדל לבד בגינה. במקום הפלפל היבש אני משתמש בפלפל אדום טרי ישר מהגינה.אבל אותו המתכון

טיפ לכל מי שנגע בפלפל חריף:
יש לשטוף את היידים במים מהברז אבל הכי חמים שאתם מסוגלים לסבול!! וכל החריף יירד מהידיים ואין חשש לגעת בעיניים
 

פוקסי99

New member
יום עצמאות שמח וטעים לכל חברי הפורום.

ושמרו על עצמכם ועל הילדים ביום זה. כדי שנהנה שוב גם בשנה הבאה
פוקסי
 

gastro101

New member
זכו להצלחה היום- סלט דודו וטחינה צהובה

סלט דודו הידוע- הכנתי- אבל את העגבניות חתכתי לקוביות ולא פלחים, עם פלפל ירוק חריף קצוץ דק, על 8 עגבניות- 4 שיני שום קצוצות דק , מיץ מחצי לימון שמן זית וממש לפני ההגשה מלח. רענן ומוצלח
אחד האורחים הכין טחינה שערבב עם פלפל צהב קלוי מרוסק- מיוחד וטעים
 

raya

Well-known member
סלט דודו הידוע? מה זה?לא זוכרת סלט כזה.
 
למעלה