כמה צ'יפס לאדם במנגל המוני?

yair_bar

New member
מנהל
צ'יפס זה קצת ניג'וס לטיגון בזמן האירוע

כי אם רוצים שיהיה טעים צריך לטגן תוך כדי וזה דורש שמישהו יהיה מנוטרל.
&nbsp
אם אפשר להציע להכין תפוחי אדמה קריספיים בתנור מראש - יהיה לך הרבה יותר טוב.
&nbsp
ולשים כמה תפוחים במנגל (כמו מדורה) אז גם הקטנים יהיו מבסוטים
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
גם בשר זה קצת ניג'וס לצלייה בזמן האירוע

&nbsp
כי אם רוצים שיהיה טעים צריך לצלות תוך כדי וזה דורש שמישהו יהיה מנוטרל.
 

yair_bar

New member
מנהל
ההבדל היחיד

זה שהמנגל הוא מרכז החגיגה ואנשים מתאספים לידו (ומשתדלים לפתח מערכת יחסים חמה וקרובה עם המנגליסט כדי לזכות בנתחים מובחרים).
&nbsp
טיגון צ'יפס נעשה במטבח, מאחורי הקלעים, ומחייב מישהו להיות מנוטרל.
&nbsp
&nbsp
 
הכנת צ'יפס לכמות גדולה

שלום
צ'יפס או טוגנים מכינים ב-2 שלבים:
1. טיגון בשמן חם (150C) עד לרכות אך לא להשחמה. מוציאים ונותנים לתוחי אדמה להגיר את השמן העודף ולהתקרר. אפשר להכין כך כל כמות מראש ובכמה נגלות.
2. לפני הגשה, מעלים את הטמפ' של השמן ל-180C ומכניסים לזמן קצר להשמחמה.
בעיקרון, כך מכינים צ'יפס בהולנד ובבלגיה וכך צריך. זה מת"א טריים.
בארץ נהוג במסעדות לקנות צ'יפס קפוא ולזרוק AS IS למצלה לשמן חם.
אגב, זמן הטיגון של צ'יפס קפוא קצר משל תפ"א טרי.
 

חנהפ

Active member
אני קונה 2 ק"ג ל-8 אנשים

ומכינה בתנור, כך לא מוגבלת.
ובשעת הצורך אפשר להכניס כמה תבניות לתנור הטורבו
 
אתמול לטובת ענין הצ'פס קניתי

אתמול שהגעתי לחנות גדולה של ירקות (מצחיק) כל חנות מוכרים בה מניר טואלט עד אנסס ,פיצוחים,חד פעמי,שמפו לשער.אבקת כביסה פשוט בכל מכל.
העיקר ראיתי משטח של תפוחי אדמה אדומים עד אדמה כלומר תפוחי שנאספו ועומדים למכירים.
מזה יצא צ'פס חבלז.
מאיר כרמיאל
 

פוקסי99

New member
אני עושה כך

קונה תפוחי אדמה אדומים .חותך לפסים ארוכים לא דקים מידי .מכניס לשקית ניילון ולמקפיא. כאשר אני מכין את הג'פס מחמם בג'פסר את השמן למקסימום מכניס את מקלות תפוחי האדמה בזהירות
(המון רעש והמון נתזים) כאשר מקלות תפוחי האדמה מקבלות צבע שחום מרים את הרשת ושופך את הג'פס לקערה מרופדת בנייר סופג . יוצא קריספי מבחוץ ורך מבפנים
לדעתי בארוחה גדולה אדם בודד לא יאכל יותא מ200 גרם ג'פס לכן תכפילי במספר הסועדים. גאשר יש גם מבוגרים וגם ידים המבוגרים אוכלים ברוב המקרים פחות והילדים יותר כך שהכמות מתקזזת.
 

shronyor35

New member
ועוד המלצה טעימה לצ'יפס,,(יש גם טיפ חשוב בסוף.)

8 תפו"א ,לבשל 1/4 שעה בסיר עם מים רותחים,(מים עד גובה כיסוי התפו"א,לא יותר.)
ולאחר רבע שעה לכבות את האש, להשאיר בסיר עד שיתקררו, ויש לכם תפו"א שעברו רק בישול חלקי.
לאחר שהצטננו, לפרוס את התפו"א לפרוסות עבות (שיהיו בערך עובי אצבע),
וכול פרוסה עבה - לחתוך ל-3 או 4 רצועות .(בהתאם לגודל התפו"א.)
&nbsp
להניח את רצועות התפו"א מסודרים זה ליד זה ,בתבנית עם ניר -אפיה משומן קלות.
&nbsp
מערבבים בקערית קטנה:
8 ככפות שמן
2 כפות פפריקה מתוקה,
1/4 כפית פפריקה חריפה,
1/4 כפית כמון
1/4 כפית וכורכום
1/2 כפית מלח.
לאחר עירבוב טוב, למרוח את תערובת התבלינים על התפוחי האדמה שבתבנית,(הכי נוח להבריש במברשת סיליקון.) ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות ,ומכוונים ל-40 דקות,
ואז הופכים לצד השני לעוד רבע שעה- עד להזהבה וקריספיות.(לנעוץ מזלגו לבדוק שהתרכך ,להוציא מהתנור ,וזה מוכן.
(זהירות לוהט ! )
יש לצנן כמה דקות,ולטעום - בפרט לפני שמגישים לילדים.)
&nbsp
טיפ.
פיתרון מהיר ויעיל ,למי שנכווה בלשונו מתפוח -אדמה לוהט:
מיד להניח על הלשון כפית עם מיץ -לימון טרי,
מיץ -הלימון יועיל בן -רגע והכאב יפסיק מיד ,וגם ימנע מכם היווצרות סימני כוויה בלשון.
מיץ -הלימון יעיל גם ,למי ששרף לשונו משתית תה -לוהט, או קפה, או מרק חם.
קחו אותו תמיד כעזרה ראשונה ,,
(כדאי להביא לכול פיקניק,לימון קר מהמקרר.)
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
למעלה