המלצות לסלטים ומתכונים לארוחת ערב שבת

המלצות לסלטים ומתכונים לארוחת ערב שבת

אני אשמח לשמוע (מלבד: חומוס, מטבוחה וסלט רוסי שכבר החלטתי שאני אכין).
 
כמה הצעות :)

סלט ירקות רגיל עם תיבול של שמן זית ולימון
סלט עגבניות שונות (רגילות, שרי בצבעים, עגבניות מיובשות, בצל סגול, שום, בזיליקום קצוץ,פטריות חיות. לתבל בשמן זית, מעט בלסמי.
סלט גזר- לגרד גזר על פומפיה, שום כטוש ומיונז
סלו אבוקדו- אפשר לערבב עם בייצים קשות ומיונז או להכין בסגנון גוואקמולי (עגבנייה קצוצה, כוסברה, פלפל חריף אם אוהבים, גמבות (אני מוותרת כי לא אוהבת), שום, לימון
מלח.
פטריות חמות עם בצל- מעולה עם חומוס! לתבל בכמון, מלח ופלפל שחור..
 

Maldini Girl

New member
מנסה לוודא שהבנתי נכון

את מחפשת מתכונים רק לסלטים?
&nbsp
מציעה כמה:
-עגבניות שרי עם זיתים שחורים, בזיליקום וצנוברים (רוטב של שמ"ז ובלסמי) אפשר להוסיף גם גבינה (פטה, בולגרית, פרומעז)
-סלט קיסר- אפשר לעטר את הסלט בביצה חצי קשה
-סלט ירוק עם פקאנים מסוכרים
-סלט סלק עם קוביות גבינה
&nbsp
 

yair_bar

New member
מנהל
כמה סלטים שאני אוהב

קולסלאו - כרוב וגזר ברוטב על בסיס מיונז
כרוב לבן - בסגנון של שווארמיות
סלט אבוקדו
סלט ביצים
כרובית מטוגנת ומעליה טחינה
פרוסות חצילים מטוגנות בתחמיץ
פלפלים חריפים קלויים בתחמיץ
סלט מלפפונים, בצל ושמיר
 

shronyor35

New member
הסלט שאהוב במיוחד,,

והמבוקש אצלינו בכול ערב שבת :
סלט סלק-קולרבי-וגזר,בתיבול חמוץ-מתוק:
יש להכינו ערב מראש, ולהכניס לילה למקרר,או לפחות 8 שעות לפני ההגשה,
הצינון במקרר חיוני להשבחת-הטעמים.
וכך מכינים:
לוקחים 2 סלק -אדום בגודל בינוני, ולבשל אותם בסיר קטן, עם מים רותחים,
מכוסה במכסה,לבשל כעשרים דקות בלבד,עד לחצי -בישול.(אין צורך לבשל מעבר לזה.) ולהניח בכלי עם מים קרים ל-5 דקות דקות עד שיצטנן ,ואז לפרוס לפרוסות,
וכול פרוסה לחתוך, לרצועות עבות.)
לאחר מכן, לוקחים קולרבי-: בינוני טרי,לקלף קליפתו ולחתוך לרצועות דקות.
(אפשר במעבד המזון,עם דיסקית הצ'יפס.)
ו- 2 גזרים -טריים ,לקלף מקליפתם, ולגורר בחורים הגדולים של הפומפייה.
לערבב בקערה את כול הירקות החתוכים ,
ולהוסיף תיבול: מערבבים ביחד,כפית וחצי חומץ ,כף רוטב- סויה,כף וחצי סילאן,
כף מיץ -לימון
4 כפות שמן -זית איכותי,(מכבישה קרה.)מלח ,פלפל.
למראה רענון של הסלט,חצי שעה לפני הארוחה, לפזר מעל הכול ירק לקישוט :
חופן פטרוזיה/ סלרי / שמיר קצוצים,כול ירק קצוץ שאוהבים.
ולפזר מעל הכול - 3 כפות גרעיני-חמניות.
סלט טעים במיוחד.
לגיוון ,אפשר להוסיף לסלט,מעט לפני הארוחה,תפוח-עץ, חתוך לרצועות.
מתקבל סלט מעולה,עשיר בטעמים,שנשמר במקרר בקופסה סגורה ,עד 3 ימים .
תכינו ותהנו,ההצלחה מובטחת.
 
למעלה