עצה לגבי הכנת רוטב

alphac

New member
עצה לגבי הכנת רוטב

אני מעוניין להכין רוטב לפיצה, על בסיס עגבניות, עם תוספות כמו פלפל, פטריות, בצל, כרובית.

אני מתקשה לגבי הסדר של הדברים, מתי להכניס מה למחבת הטיגון.
למשל, אני בד"כ מטגן פטריות, ולבסוף מוסיף את הבצל, פלפל ושאר הירקות.
אולם כעת שאני רוצה להכין רוטב וצריך להוסיף העגבניות, אני לא יודע אם אפשר פשוט להוסיף בסוף את העגבניות למשך כרבע שעה עד שהרוטב יהיה סמיך, שכן אני לא רוצה לגרום לבישול יתר של הירקות שטוגנו קודם לכן.

אשמח להכוונה.

תודה רבה.
 

רוני1955

Active member
רוטב לפיצה

מכינים רוטב על בסיס עגבניות מרוסקות. את התוספות למיניהן שמים ישר על הפיצה לפני האפיה. בצורה כזו אפשר לגוון יותר טוב, למי שמעדיף תוספת אחת על פני השניה. יש כאלה שלא אוהבים פטריות למשל, ובדרך ששאלת עליה אין להם אפשרות לבחור, כי הרי לא תעשה 4 - 5 רטבים שונים.
 
רוטב לפיצה

שלום
בד"כ מטגנים את הבצל ראשון. אש נמוכה, מוסיפים מלח ומכסים את הסיר.
אחרי קבלת בצל מטוגן זהוב ומקורמל, מוסיפים את העגבניות. כמו האיטלקים צריך להשתמש בעגבניות משומרות ולא טריות. MUTTI עדיפה.
תיבול הרוטב: מלח, פלפל, אורגנו יבש ושמן זית.
אפשר על הבצק קצת שמן זית לפני הכל.
את הרוטב שמים על הבצק.
על הרוטב את הגבינה המגורדת.
על הגבינה את התוספות: פטריות, פלפל, וכו'.
מי שאוהב עוד, אורגנו.

תנור חם.
רצוי על אבן מיוחדת לפיצה (יש בחנויות לכלי מטבח).
את האבן מחממים לפני שמניחים עליו את הפיצה!
פיצה טובה עושים בתנור חם מאוד ובזמן קצר. בבית החום המירבי של התנורים בד"כ רק 250 מע' C. תנורי פיצה יעודיים מגיעים להרבה יותר.
 

CEBADOR

New member
הרבה מאוד מהאיטלקים משתמשים בעגבניות טריות להכנת הרוטב.

 

alphac

New member
תודה רוני, אבי ומיכאל!

אני מבין שאכן אפשרי להוסיף את התוספות ישירות על הבצק.
&nbsp
בנוגע לרוטב, כמה זמן אתם משאירים את הרוטב עגבניות על המחבת ועל איזו רמת אש?
האם אתם מוסיפים גם רסק עגבניות לרוטב בעת הבישול על המחבת?
&nbsp
ואם בכל זאת אני מעוניין להכין רוטב יחד עם כל התוספות ואותו לשים על הבצק, באיזה סדר הייתם מכניסים את התוספות למחבת ולכמה זמן? (בצל, פטריות, ברוקולי, כרובית, פלפל).
&nbsp
תדה רבה.
 
הפרדת טעמים או חיבור טעמים?

שלום
בבישול הרוטב הייתי מבשל כ-20 דקות.
את התוספות שמים על הגבינה.
לפני על הבצק מפזרים בתנועה סיבובית את הרוטב עם כף או מצקת.
הכנסת חומרי הגלם של ה-TOPPING לרוטב תאחד טעמים. תקבל רוטב עם טעם של כל המרכיבים שבו וכך גם הפיצה.
הנחת המרכיבים הטריים על הגבינה תשמור על טעמם היחודי.
ראשונים לשים במחבט זה הבצל ואחריו הפלפל. פטריות ברוקולי וכרובית רק לקראת הסוף. הם עדינים ואינם זקוקים לאותו זמן בישול כמו בצל או פלפל.
 

רוני1955

Active member
המתכון שלי לרוטב לפיצה.

אני מכין בדרך כלל בצק צ 1 ק"ג קמח, וזה מספי לי ל 4 פיצות. זו הכמות שאני מכין כל פעם למשפחה. הרוטב שאני מכין מספיק ליותר, ומה שנשאר עובר להקפאה.
המתכון לרוטב:
1 בצל גדול (לא ענק).
בערך 750 גרם עגבניות מרוסקות (אני שם קופסה של עגבניות מרוסקות של 800 גרם של שופרסל)
קופסה קטנה רסק עגבניות
200 גרם קטשופ
אורגנו, בזיליקום, שום, מלח, פלפל (לפי הטעם)
קוצצים ומטגנים את הבצל, מוסיפים שום קצוץ וממשיכים לטגן קצת, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הרסק והקטשופ, מתבלים, ומבשלים בערך 15 – 20 דקות.
אם הרוטב סמיך, להוסיף מים.
לבשל לקבלת מרקם וטעם. לטעום ולראות שזה בסדר.
לגבי אפיית הפיצות: פיצה צריכה חום גבוה לזמן קצר, ותנור בייתי לא יודע לתת את זה גם עם אבן שמוט. קניתי טאבון חשמלי מדלית אל כרמל ב 150 שקל, ואני מוציא את הפיצה שלוש וחצי דקות אחרי שאני מכניס אותה. בשלוש וחצי דקות האלו אני מכין את הפיצה הבאה בתור, ומכניס אותה מיד לאחר שאני מוציא את הקודמת.
מצורפת תמונה של 4 פיצות, לפני ההתנפלות הגדולה.

 

עדיקים

Active member
רוטב לפיצה שלי

השבוע הכנתי מעגבניות טריות מרוסקות במעבד מזון מעורבבות עם רסק מעט שום מל"פ.
כשאני משקיעה אני אופה עגבניות בתנור עם מעט עלי טימין שיתנו טעם (אפשר כמובן בלי), כשהעגבניות רכות מספיק אני מוציאה מקררת מקלפת, במידת הצורך מוסיפה מעט רסק עגבניות ומתבלת בשום מל"פ.
תוספות לדעתי כמו שכתבו כאן שמים על הפיצה עצמה אחרת הן יצאו לדעתי ממש לא אכילות אחרי בישול ואפיה.
אם בכל זאת אתה רוצה לבשל אז קודם בצל, אח"כ כרובית פלפל ובסוף ממש פטריות.
 
למעלה