החומוס החמיץ בהשרייה

CapitanMorgan

New member
החומוס החמיץ בהשרייה

השרתי חומוס והיום גיליתי שהוא החמיץ.
הבנתי מקריא ברשת שזה קרה בגלל שלא החלפתי מים כל 3 שעות.

במידה ואין אפשרות להיות בבית ולהחליף מים כל 3 שעות.
יש דרך לשים אותו בהשרייה בלי שהוא יחמיץ?
 

רוני1955

Active member
אני לא מחליף מים בכלל בהשרייה.

ולא מחמיץ לי. חפש סיבה אחרת.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא קשור להחלפת מים אלא לטמפרטורה שלהם.

מזג האויר החל להיות יותר חם וכדאי להשרות את החומוס במקרר.
 

shronyor35

New member
יתכן והחומוס היה פגום/ישן מאוד,אבל הכי בטוחה ההשרייה במקרר.

 

CapitanMorgan

New member
דווקא השרתי אותו במקרר ולא בחוץ

אולי היה ישן מידיי.
למרות שקניתי אותו במקום טוב עם תחלופה גבוה.
 

shlang

New member
כנראה שהחומוס הגיע למוכר כשהוא ישן, אגב, אפשר

לשאול לאיזה מטרה החומוס נועד?
 

shlang

New member
יתכן, מנסים למצוא את הסיבה לכך שהחומוס החמיץ

 

shronyor35

New member
למאיר, בטח שיש קטניות מיושנות,,

כבר קרה לי שקניתי -אפונה יבשה, (גם שייכת למשפחת הקטניות, כמובן),
בישלתי מעל שעתיים והיא לא התרככה .
לאחר מכן התברר ,השהמוכר בטעות הביא לי את האפונה מהשק -הישן ,שלא הספיק לזרוק.
לאחר מכן ,הוחלפה לאפונה טריה יותר, שהתרככה היטב בבישול של 40 דקות בישול.
אז יש גם דברים כאלה.
 
מה פתאום להחליף מים

קודם לשטוף היטב
בכללי חומוס משרים בערב ולמחורת מכינים מה שרוצים.
עם זה להכנת ממרח חומוס להרתיח עם המים .
הבישול צריך להיות אורך עד שהחומוס יתרקח
רוצי לשים בסיר ולבשל עד רתיחה ואז להוריד את עוצמות האש לקטנה ולבשל לפחות לילה שלם .
להמתין שיתקרר ואז לשים בבלנדר ולטחון ( להוסיף מים מסיר הרתיחה .
ואז לתבול מלח, לימון,שום .
לאחר זה לשים בכילי ולכסות בשמן ולמקרר.
מאיר כרמיאל
 

CapitanMorgan

New member
אז כ12 שעות השרייה זה יספיק?

בנוגע לבישול.
אני קניתי סיר לחץ וכבר הספקתי להשתמש בו לחומוס ויצא ממש טוב(!)
 
בוא נעשה קצת סדר...

חומוס נקרא חימצה לא כי הוא מחמיץ, השיח כולו חמוץ וגם הגרגרים אם הם עדיין לא יבשים לחלוטין....לכן אין בעיה
של חומוס ישן אלא נהפוך הוא.גרגרי
החומס טריים מאד.
בכל מקרה אין בעיה עם הגרגרים הללו.
תוסיף כפית או יותר סודה לשתיה בשלב
ההשרייה או הבישול או לאחר הבישול
ושטוף את הגרגרים. אם חומוס יתסוס משמע החומוס חמוץ, בכל מקרה הוא גם
ירכך את הגרגרים.
השריה 22 שעות מספיקה.
בישול עד לריכוך - ברתיחה קלה וסילוק
הקצף כשעתיים או מעט יותר בלי לערבב
למניעת התפרקות, בסיר לחץ מחצית
הזמן.
להניח לצינון, כשמכינים ממרח חומוס
מחומוס חם תיווצר שכבבה כהה מעל
החומוס בקערה, אפשר לסנן את החומוס
המבושל ולשמור את הנוזל ולצנן אותו להוספה לאחר מכן בהכנת הממרח.

כמובן שניתן לשמור גרגרים בקופסה
במקפיא לשימוש עתידי ואפילו לטחון
בלבד ולשמור במקפיא.
ניתן גם לשמור רק גרגרים שרק מותפחים
במקפיא לקיצור תהליך.

מקווה שעזרתי
 

פוקסי99

New member
כך אני נוהג

את החומוס המוכן יש לשמור במקרר בכלי סגור ואת השמן ושאר הדברים מוסיפים לפני ההגשה
אני נוהג לעיתים לטחון חלק מגרגירי החומוס המבושלים ואת השאר להקפיא עם חלק מהנוזלים החומוס מפשיר מהר ולכן מכין מנה חדשה קרוב למועד ההגשה
לא יודע מהיכן הגישה שחומוס מתקלקל תוך יום יומיים מנסיוני אני מכין מנה כל יום שישי ואנו אוכלים את ממרח החומוס כל השבוע עד הכנת המנה השניה מעולם החומוס לא החמיץ או טעמו התקלקל
יכול להיות שמתוך השם חמצה שהוא שמו של החומוס בעיברית באה הקביעה הזאת
מה שכן ממליץ. שבזמן ההשריה של גרגיר החומוס לפני הבישול להניח את הקערה במקרר
החברות הגדולות נוהגות להוסיף גושי קרח למיכלי החומוס בהשריה

הכנת חומוס נוסח פוקסי

אני בוחר את החומוס הקטן ואפילו מצומק מיכוון שהוא מאד ארומטי
- משרה לילה שלם במקרר!! . אני אישית בביקור באחד המפעלים אשר מייצרים פלאפל ראיתי שהם זורקים למיכלי הענק אשר שם מושרה החומוס גושי קרח גדולים
שלא יחמיץ)
- ועכשיו לסיר עם מים מסוננים ובצל!! המים מהברז לעיתים(למרות שברוב המקרים הם טובים) מכילים כלור בכמות גדולה. הבצל בא רק להשבחת הטעם ובסוף הבישול נזרק (זאת למדתי מחבר טוב דרוזי) וכמובן מלח.
- מורידים את הקצף
- מנמיכים את הלהבה אך נותנים למים לרתוח (אחרת ישפריץ על כול הכיריים ברתיחה חזקה מידיי)
- סוגרים את הסיר לשעה לפחות ממליץ לאפשר למים להתאדות כמה שיותר מכוון שחומרי הטעם ישפכו יחד עם המים המיותרים(להשאיר את הכמות המוערכת שתדרש לתהליך הטחינה)

- לאחר הבישול שיטה לקירור מהיר: לאחר שגרגיר החומוס מוכנים(אצלי הם מוכנים כאשר הם לא רכים מידיי אלה כאשר אני לוחץ הם לא נמעכים מיד. גרגר חומוס בנוי מתאים. כאשר הוא רך לחלוטין זאת אומרת שכל התאים נפגעו וחלק גדול ממרכיבי הטעם ברחו למים).שופך את תכולת הסיר לכלי חד פעמי גדול ושם על משטח הגרניט במטבח. שימו לב הבצל כבר לא בעסק.
- מעביר לבלנדר עם השום
- מוסיף טחינה
- מוסיף לימון
- והחומוס מוכן!
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/83278334/[/URL]...
את היחס בין החומוס והטחינה כל אחד יבחר לפי טעמו המועדף .מי שאוהב שטעם החומוס יורגש יוסיף פחות טחינה ומי שאוהב את טעם הטחינה יוסיף יותר ממליץ תמיד להוסיף פחות טחינה ולהוסף אט אט לפי הטעם.
מי שאוהב את החומוס גס יותר יטחן במעבד מזון . מי שאוהב אותו משחתי יטחן בבלנדר.
 
למעלה