קרמל מתקשה מאוד מהר!

קרמל מתקשה מאוד מהר!

היי. התחלתי לאחרונה להכין קוגל אטריות וזה דורש קרמל נוזלי לערבב עם האטריות. הבעיה היא שהקרמל מתקשה במהירות עצומה לפני שאני מספיק לערבב אותו. ניסיתי להכין אותו על בסיס מים במקום שמן אבל זה לא עזר. יש למישהו טיפ על הכנת קרמל נוזלי כך שניתן יהיה לערבב אותו כיאות?
 
מאד פשוט...

בשל את האיטריות וסנן פעם אחת, החזר אותן לסיר ושמור אותו חם על להבה נמוכה מאד.
בזמן בישול האיטריות הכן את הקרמל שמן וסוכר בסיר האפיה, ברגע שהקרמל
מוכן העבר את האיטריות לסיר הקרמל
וערבב מהר, הוסף את שאר המרכיבים
וערבב היטב.
הכנס לתנור ואפה את הקוגל.
 
רעיון מצוין

אז בעצם שופכים את האטריות לתוך הקרמל ולא להפך...אני אנסה ואעדכן. תודה.

לחנהפ: האם המתכון הזה לא יגרום לעיסת הקוגל להיות עם טעם מימי? נשמע לי אישית שהטעם יהיה מדולל מדי בגלל המים.
 
בסוף נהגתי כשם שהסביר אבי

פשוט ערבבתי את האטריות עם הקרמל כשהוא עדיין על האש וזה עבד מצוין. הקרמל התערבב בצורה מושלמת ללא שום גושים. המון תודה לכולכם על העזרה וההדרכה!
 

חנהפ

Active member
נסי את המתכון הזה לקוגל אטריות

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_2102.html[/URL]

קיגל בסיר אחד
מקרמלים סוכר
מוסיפים בזהירות את המים והתבלינים
מביאים לרתיחה
שופכים את האטריות לסיר ומכבים את האש
מניחים לאטריות "לשתות " את הנוזלים
מקררים
מוסיפים ביצים ואופים
 

חיהק

New member
קיגל

ממליצה על דרך קלה ופשוטה לעשייה . כמי שמכינה כמעט כל שבוע בתבנית אינגליש קייק רחבה- וכך אני עושה: לא מקרמלת סוכר אלא מערבבת את כל החומרים לקיגל ומכניסה לתנור בחום של 120 מעלות לכל הלילה משהו כמו 7-8 שע' כמו לחמין . ולכן השהייה בתנור גורמת לקיגל לצאת זהוב שחום יפה בהצלחה .
&nbsp
מכינה כך: חבילת איטריות, חצי כוס שמן, כוס סוכר לבן או חום, ביצה, פלפל שחור לפי טעם אישי, כמו כן גם סוכר לפי טעם אישי , 2 כפות קמח אוסם לא מלאות - מערבבת הכול ומכניסה לתנור כפי שהוסבר לעיל .
 
קוגל

תודה. המתכון שיש לי מעט שונה (למשל בסוכר כתוב לי לקרמל חצי כוס ואחר כך להוסיף עוד ארבע כפות ולשים 3 ביצים ולא אחת) אבל אשמח לדעת איך הטעם כשהסוכר לא מקורמל? האם זה פחות טעים או פחות מתוק?
 

חנהפ

Active member
כשהסוכר לא מקורמל המאפה פחות כהה

אבל במתכון שהביאו משאירים את הקיגל בתנור ללילה, אז יש מצב שכמו חמין גם הוא משחים. לא רואה את היתרון /הגיון בלקרמל חלק מהסוכר ולהוסיף עוד סוכר לבן ללא קירמול...
 

חיהק

New member
קיגל

כוונתה בקירמול אינו ברור אבל כפי שציינתי בתהליך ההכנה שהייה של מס' שעות בתנור על 120 מעלות כמו לחמין נותן תוצאה מעולה של גוון זהוב חום יפה. אין לך ממה לחשוש הענין בדוק , מכינה כמעט כל סופ''ש. במידה ורוצים שיהיה צבע חום כהה מאוד
אפשר בשעה האחרונה לעלות את המעלות מעט ל- 180 ולסיים את האפיה .
( מומלץ בכל מקרה לכסות מעט עם נייר כסף רופף כשמכניסים לתנור )
 

חנהפ

Active member
לענות על שאלתך בהתייחס למתכון הספציפי

אכן הקרמל יתקשה במהירות כי קרמל חם שבא במגע עם אטריות קרות מתקשה.
מה לעשות?
אפשר להשאיר כך ולסמוך על חום התנור שיתיך את סוכריות הקרמל
אפשר להשאיר את האטריות עם הקרמל עוד קצת על אש קטנה ולערבב עד שהקרמל יתחמם ויותך
ואפשר לשנות את אופן ההכנה כי שכתבתי לך ולהוסיף את התוספות בסוף
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
זה לא קשור להגיון

פולנים אוהבים קיגל מתוק ופוֹלָנוּת מעולם לא היתה קשורה להגיון.
 
למעלה