עוגת גבינה פשוטה עם "דפנות"

LM817

New member
עוגת גבינה פשוטה עם "דפנות"

אני רוצה לעשות עוגה שהתוכן שלה זה גבינה לבנה עם חתוכות תפוח מתוגן בחמאה, ווניל, קינמון ואגוזים. ואת זה אני רוצה ב"כערה" או איך שקוראים לצורה הזאת שיש גם "תחתית" בצק וגם "דפנות".
אני חושב שאם אני קודם שם את הבצק הטרי בתוך התבנית בצורה שאני רוצה ועליו את התוכן, אז ייצא שבצק "רטוב" ולא יהיה פריך בכלל. אז קודם שמתי את הבצק "ריק" לכמה דקות ואז רציתי לשים את כל התוכן.
הבעיה היא שדפנות "נפלו" בתנור והייתי צריך להרים אותם עם סכין וזה קצר הרס את המבנה.
למישהו יש פיתרון לזה?
 
לא אפות את הבצק ללא מלית...

זה לא פאי שניתן לאפות אפיה עיוורת!
תכין בצק פריך, תרדד עיגול לתחתית ופס
ברוחב 4 ס"מ לדפנות ותהדק לתבנית, תכניס את התבנית למקרר עד להכנת המלית.
תיצק את מלית התפוחים והגבינה ותכניס לתנור ב 200 מעלות ל 8 דקות ותוריד ל 180 עד לגמר האפיה.
תשתמש בבצק שמכיל ביצה ואבקת אפיה.

בהצלחה
 

חנהפ

Active member
אפשר להכין את הדפנות והבסיס מבסקויטים טחונים וחמאה

ואז להדק לתחתית ולדפנות התבנית, לצקת המילוי ולאפות
 
למעלה