עזרה - אירוע בחצר לכ 100 איש

rotem4dof

New member
עזרה - אירוע בחצר לכ 100 איש

הי, קראתי כאן עיינתי וחרשתי - ולמען האמת הצלחתי להיעזר ולהתעודד.. יחד עם זאת אשמח לעזרה. בעוד כשלושה שבועות מתכננת אירוע מסיבת הפתעה יום הולדת לבעלי - 50. בגינה לכמאה איש, מאמינה שיהיו אולי 80-90 בפועל, מתוכם כ 15 ילדים.
שקלתי קייטרינג, שקלתי לערוך באולם או במסעדה - יקר... מלבד זאת אנחנו מנוסים באירוחים ובתפעול, הבעיה היחידה היא שלא אני הבשלנית במשפחה. לכן אני מתכוונת להיעזר (לחלק משימות מדוייקות וספציפיות) האנשים קרובים.
בכל אופן...
הכוונה היא להתחיל בשבע שמונה בערב, מזנון שיכלול גם בשרי גם חלבי. בופה...
בר משקאות רגיל ואלכוהול, פינה לשתיה חמה.
צריכה עזרה עם התפריט והכמויות.
חשבתי על פשטידות, רוסטביף, פלטת דגים קרים (?) פילטים, פסטות, סלטים.
השאלות הן..
האם המגוון ןהשילוב מתאימים, כמה מכל סוג, והאם עם עזרה זה הגיוני "להרים" אירוע כזה ל 100 איש או שהגזמתי?
בעלי ניסיון... אשמח להארות :)
תודה
 

Maldini Girl

New member
היי לך

אנחנו הרמנו בעזרת כ5-7 אנשים אירוע בת מצווה בערך באותו סדר גודל. קשה אך לחלוטין אפשרי!
אנחנו עשינו בשרים על האש, מה שלא מתאים לכן, אבל אולי כן אפשר לעשות את הדברים הבאים:
&nbsp
- סלטים: אנחנו הכנו בעיקר סלטים כאלה שיש להם מלא נפח, למשל סלט חסה, סלט כרוב, כאלה שאפשר ממש לחתוך במאסות. אפשר גם סלט עגבניות ופלטת אנטיפסטי.
&nbsp
-פסטות: הייתי עושה סלט פסטה קר (אפשר עם עגבניות שרי, פלפלים קלויים, זיתים שחורים)
אפשר גם להכין פסטה בלי כלום ולידה להניח שני כלים עם רטבים, נניח רוטב עגבניות ורוטב שמנת כלשהו, ושכל אחד ישים לעצמו.
&nbsp
-פשטידות: אפשר להכין פשטידות גדולות ופשוטות מירקות.
&nbsp
- בשרים: אולי 2-3 נתחים גדולים של רוסטבף, שכל אחד יוכל לפרוס לו במקום.
- עוד אופציה- אולי שניצלונים או שוקיים של עוף, זה אוכל שדי נוח לאכול בבופה.
&nbsp
לשים ליד לחמים, ממרחים (פסטו, עגבניות מיובשות, גבינות)
&nbsp
אני בכיוון?
 

rotem4dof

New member
קודם כל - תודה

רבה על ההתייחסות. שנית - בכוון אבל מעוניינת פרטים מבחינת תפריט מתכונים וכמויות - בעיקר...
 

Maldini Girl

New member
בנושא הכמויות אשאיר למומחים ממני. קשה להעריך כמויות ל100 איש

 

yair_bar

New member
מנהל
כמה דברים שעולים לי לראש

1. האם לא יפריע לאף אורח שאין הפרדה בין חלבי לבשרי?
2. מאה איש זו כמות מכובדת. צריך להערך *מראש* עם כל הדברים ולא להתחיל להכין ביום האחרון
3. האם יש לכם בגינה מנגל מאד גדול? זה יכול להיות פתרון טוב לרוב האוכל, אבל מצריך מישהו שיתפעל אותו כל הערב
4. למרות כמות האנשים - מציע לא להתפרע עם הכמויות. בדרך כלל מרוב חשש שלא יישאר מכינים כפול ממה שצריך בפועל
 

rotem4dof

New member
תהיה הפרדה - שולחן נפרד

לחלבי ובשרי..
יש מנגל גדל, כן,
נערכת מראש... אתה רואה :)
 

shronyor35

New member
תזמיני קייטרינג-חלבי ,הכי קל טעים ומהיר.

אחרת זו עבודת פרך,שדורשת 10 בשלנים וגם עוזרי-בשלנים .פרוייקט כבד מדי.
 

shlang

New member
ראשית, יום הולדת שמח לבעלך ומאחל לך שתחגגו

ביחד , לא מעט ימי הולדת
שנית, לכמות כזאת של אנשים, ואני כותב את דעתי, רצוי להזמין קיטרינג, פחות כאבי ראש, לא מבקשת להעביד בבישולים את אורחיך ומבחינה לוגיסטית, הרבה יותר קל, ולמה שלא תחגגי את הערב בראש שקט וברוגע
 
צודק!

להאכיל 100 אורחים זה כבר פרויקט, מי שזורק הצעות
אין להם כנראה מושג במה מדובר.
 

Maldini Girl

New member
רק אגיד שאני לא מסכימה. אנחנו עשינו את זה. קשה, אך אפשרי.

אם הכותבת ממש נחושה בדעתה להרים את האירוע ב10 אצבעות (או 100 אצבעות, בעזרת 9 אנשים נוספים פרט אליה) זה אכן אפשרי. לא בטוח שמשתלם יותר מקייטרינג, אבל לפעמים יש מטרה ששוה להלחם בשבילה.
כך היה אצלינו והיה מאד שווה את זה.
 
גם אנ עושה את זה לפחות פעם בחודש

עד 100 איש מספיקים לי 2 אנשים שמבשלים
מצד שני באירועים שכאלו, לא עדיף לשבת ולהנת עם האורחים ובעל הימולדת ?

 
שימו לב - היא כתבה שלא היא הבשלנית, אלא, צריכה להיעזר באחרים

אתם שניכם בשלנים מדופלמים ולכן, חושבים שזה אפשרי למרות שצריך הרבה מאמץ.
אני הייתי הולכת על קייטרינג נחמד וטעים ומבלה עם האורחים בלי לבור את הראש ולעבוד קשה.
 

rotem4dof

New member
טוב חברים, תודה..

תודה למנהל הפורום ולMamldini girl היחידים שהתייחסו לשאלה האמיתית שלי לגבי לכמויות תפריטים ושילובים.
אני לגמרי עומדת לעשות את זה בעשר אצבעות +
עזרה מחברים ומשפחה, ולכל מי שייתייחס לעזרה כלקיחת חלק במאמץ מהנה למען איש אהוב. דבר שגם יחזק את תחושת השייכות והגאווה בהרמת האירוע.
מאחר וזה יהיה מזנון - כולם ייהנו מהאירוע ואף אחד לא יגיש או יטרח במהלכו.
&nbsp
שוב תודה,
אביב שמח ופורח לכולם

&nbsp
 

rotem4dof

New member
ותודה גם ארתור. רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך מיום שישי סליחה

 

Maldini Girl

New member
עניין של בחירה

בבת המצווה הכל נעשה מראש פרט לבשרים על האש שנעשו במקום.
מבחינתנו היה שווה. עניין של החלטה.
היא לא רוצה על האש אלא בופה. אין סיבה שלא תשב.
 
דעתי שלי

אדם בוגר אוכל מנת חלבונים של +/- 200 גר ועוד כמות זהה של פחממות, ומחצית סלט.באירוע שכזה.
כלומר משהו כמו 500 עד 600 גרם מזון לאדם בוגר.
נחשב לפי 100 בוגרים (כי את לא רוצה שיחסר) נשאר לך להכין רק כ50 קילו אוכל
שמיתוחם רק כ20 קילו בשרים שונים
שאת מכינה בשר על האש צריך לעבד אותו, כלומר לחלק, להשרות יום במרינדה וכו, ברור שיש לך כלים ל20 קילו בשר עופות ואולי דגים
אבל אם את נניך מחליפה 6 -5 קילו לקציצות אז מוסיפים לבשר ירק שבעצם מי 6 קילו בשר מתקבל 9 - 10 קילו קציצה שווה מחשבה

שווה להשקיע מעט במנות פתיחה ואז אפשר להוריד מכמות הבשר כי בכל זאת יש רק קיבה אחת









 
למעלה