רוסטביף עשוי מבשר טרי, שמקפיאים ואז צולים בתנור ישר מהפריזר.

azaria

New member
רוסטביף עשוי מבשר טרי, שמקפיאים ואז צולים בתנור ישר מהפריזר.

זה בערך כל מה שאני זוכר מאותו "מתכון" ששמעתי אחרי שטעמתי את אחד מנתחי הבשר הטעימים ביותר בחיי.
היום נזכרתי בזה בגלל פוסט של אחד מידידיי.
מי יוכל לעזור לי עם מתכון קצת יותר מלא?
 

azaria

New member
תודה אבל מחפש מתכון שמקפיאים בשר טרי, וצולים אותו קפוא.

 

חנהפ

Active member
מוזר מה שאתה מחפש

ההוראות שאני מכירה מדגישות על הוצאת הנתח מהמקרר כמה שעות לפני הצליה...
לאפות קפוא? ישרף מבחוץ לפני שיפשיר...
יש דרכים אחרות להכין נתח מדיום רייר
 

azaria

New member
ברור שיש אחרות. דרך זו מעניינת אותי וגם טעמתי הצלחתה המדהימה

לכן אני מחפש.
ואולי מישהו כאן מכיר או יעיז לנסות... מצאתי כמה התייחסויות באינטרנט, בעיקר באנגלית אבל אך לא "מתכון-מתכון" אחד.
 

חנהפ

Active member


למה לא תשאל את מי שנתן לך לאכול מהדבר המדהים הזה?
 

azaria

New member
תודה. שאלתי אבל לא זוכרת פרטים רק "טרי, להקפיא, ולתנור קפוא"

בי דבקים שוליים כמו טמפרטורות וזמנים, ובטח שלא שאלות מהותיות כמו האם ומתי לכסות, איך לתבל, וכו.
 

azaria

New member
תודה אבל זה שונה. חיפשתי אפיה או צליה של נתח שלם בתנור

 
כך אני מכינה

תנור על מקסימום (אצלי 300 מעלות) .
מצפה את הנתח הקפוא בתערובת של תבלינים - פלפל חרדל ודבש , ציפוי קמצני.
מכניסה לתנור בחלקו התחתון ל- 30 -20 דקות ,תלוי בגודל הנתח.
בזמן הזה מכינה עוד תבלינים - מלח פלפל דבש שום כתוש, יצירתיות בתיבול מתקבלת בברכה .
אחרי 20 דקות מורידה טמפ' ל- 180 מעלות ומברישה את הנתח בנדיבות .
בתחתית התנור כלי עם מים ומחזירה את הנתח בחלקו האמצעי של התנור לשעה בערך, תלוי בגודלו ובמצב הרוח שלי, לפעמים אני מעדיפה מדמם ולפעמים לא.
בודקת עם שיפוד מתכת שנועצת בנתח , מד חום גם יועיל (לא לי...)

להקפיד שיהיו מים בכלי לאורך כל הזמן מלבד בהתחלה.
אפשר להתחיל בצריבה במחבת ואז שלב 2 בתנור.

מומלץ נתח מיושן מקצבייה טובה ואמינה.
אנחנו אוכלי קר בכריך או סלט.

בהצלחה
 

azaria

New member
נהדר! זה כבר ממש נשמע כמו מה שחיפשתי.

תודה רבה. נקווה שיצליח לי.
 

azaria

New member
אתמול הכנתי סוףסוף.

יצא בסדר גמור. קצת קשה ללעיסה, אבל בחיתוך דק דק אכיל בהחלט, וטעים טעים!
 
שמחה לשמוע.

יתכן והנתח לא מיושן דיו או חיתוך נגד כיוון הסיבים.

חג שמח
 

azaria

New member
יישון, אין לי מושג. קפוא מהסופרמרקט. חיתוך, כמו מטבעות גזר.

 
המלצה - בפעם הבאה תקנה נתח שלם ואם תנוח ידך על נתח מיושן

תבין את הטעם :)
 
למעלה