איך מוציאים ביצת עין מהמחבת?

my dark side1

New member
איך מוציאים ביצת עין מהמחבת?

אני מתנצלת באם השאלה נשמעת מטופשת אבל היא רצינית.
עד לפני מספר חודשים השתמשתי במחבת ברזל. מאז שעברתי למחבת טפלון עם שוליים אנכיים גבוהים (כמעין סיר סוטאז') אני לא מצליחה להוציא ביצי עין מבלי לשבור את ה"עין".
הביצה אינה נדבקת למחבת. אבל בהוצאה שלה מהמחבת או בהנחה שלה בצלחת היא נשברת.
אני לא מעוניינת לשרוט את הציפוי עם כף מתכתית.
ניסיתי עם מרית סיליקון אבל היא מתקפלת מהמשקל.

למישהו יש רעיון מה לעשות?
 

my dark side1

New member
sunny side up eggs יותר טוב? או שעכשיו אסתבך עם שוחרי

איכות הסביבה?

תודה על ההפניה. לא ידעתי שעדיין מייצרים מריות מפלסטיק. אנסה לחפש אחת, בתקוה שלא תשרוט את הטפלון.
 

Maldini Girl

New member
אני חושבת

שאם תרימי בעדינות עם מרית רגילה אין סיבה שזה ישרוט את הסיליקון. ואם הסיליקון טוב והביצה לא נשברת, אני פשוט "מחליקה" אותה משם לצלחת (נעזרת מעט במזלג בשלב שבו הביצה כבר חצי מחוץ למחבת)
או לקנות מחבת שתהיה לך נוחה יותר לתפעול.
 

michal@gal

Active member
מנהל
תקני מרית יותר טובה

לטפלון אפשר להשתמש במרית סיליקון, פלסטיק או עץ.
אולי כדאי גם להשתמש במחבת יותר גדולה, ואז יהיה נוח יותר להכניס את המרית מתחת לביצה.
&nbsp
 

my dark side1

New member
וואו נתת לי רעיון.

להרים את קצה הביצה הביצה עם מרית סיליקון ולתחוב מתחת מרית עץ.
אנסה את זה בקרוב.
 
חום וכיסוי


שלום
כל אחד אוהב את הביצה שלו ברמת עשיה שונה.
רצוי לשמן את התחתית גם אם זה טפלון. שמן עוזר בהעברת החום מהמשטח לחומר גלם.
להכניס את הביצה כשהמחבת חמה (לא חמה מדי, שלא יתיז או יעלה בועות).
להנמיך את האש ולכסות. הביצה תצא עשויה מ-2 הצדדים, החלמון ישאר נוזלי.
לבדוק במהלך הבישול ולהזיז למנוע הדבקות.
1. השמן ותחתית טפלון ימנעו הדבקות. לפני שמוציאים רצוי להרים טיפה את הקצה ולהזיז כדי לוודא שאין הידבקות למשטח. אם יש טיפה לשחרר בעדינות.
2. ביצה עשויה ולא דבוקה לתחתית לא אמורה להתפרק. יש להשתמש בתרבד רחבה ולא ממתכת.
3. אפשר להספיג את עודף השמן ע"י נייר סופג על הצלחת. להניח עליו את הביצה.
להעביר לצלחת נקיה לפני הגשה.
4. תיבול: אני אוהב לתבל במלח ופלפל מיד אחרי שהביצה במחבת.
5. השיטה יכולה לעבוד גם אם הופכים את החביתה או מערבבים את החלמון למי שלא רוצה חלמון נוזלי.
 

my dark side1

New member
תודה על ההנחיות להכנת ביצת עין

אבל אין תלונות על איכות הביצה או טעמה. הבעיה שלי היא בין השלב שהביצה כבר לא נוגעת במחבת ועד הרגע שבו היא נוגעת בצלחת.
 
תרבד רחב לתמוך בכל שטח החלבון מלמטה

שלום
אם הביצה (עין) משוחררת ואינה דבוקה לתחתית המבחת, אפשר להטות את המחבת בזוית (30+ מעלות) מעל הצלחת (קרוב ככל האפשר) ולהגליש את הביצה לתוכה בעזרת דחיפה קלה.
 

בן דיט

New member
אני קניתי נום תרוד ממלמין בסטוק סנטר

עלה ליי 9.90. לא שורט ועושה עבודה מצוינת.
 
תשובה

בעצם לא חשובה טכניקת הבישול או ההוצאה
מה שחשוב וזה הסוד הגדול, זה המצע שיוכל לקבל ולהכיל את הביצה
בתמונה המצע הוא רושטי שיוכל להכיל את העיניין אבל זו רק דוגמה



 
למעלה