חזה אוז הכנה

avico2591

New member
חזה אוז הכנה

קניתי לי חזה אווז 80 שקל קילו אצל הקצב שלי
איך אתם עושים אותו מבחינת רמת צלייה
את השומן אשמור בצד לתבשיל שאני רוצה להכין את חלקו,
כמה האווזים של שנות ה-2000 טבעיים ? פעם אחרונה שאכלתי היה מולארד, אמנם אבל היה טעים.
 

Maldini Girl

New member
כך אני עושה

את. השומן של חזה האווז חורצת בצורת שתי וערב.
מניחה על מחבת על חום נמוך כשהשומן כלפי מטה בערך 15-20 דקות, תוך כדי ריקון השומן מידי פעם, עד שרוב השומן מתמוסס.
אז מגבירה לאש חזקה וצורבת עוד כ2 דק מכל צד. מבחינתי מידת העשיה הרצויה היא M
 

avico2591

New member
תודה אני רוצה להוריד חלק מהשומן

להוסיף אותו לקבב שאני רוצה ,
יש לי מחבת לעשות את כל - זה
אני מניח בנתח שלי יש 20% שומן ,
לא יודע כמה את אוכלת, אבל לא כל יום אני אוכל את זה.
 

Maldini Girl

New member
לא הבנתי את התגובה שלך

מן הסתם אני לא אוכלת כל יום חזה אווז. יותר לכיוון של פעם בכמה חודשים. גם אז אני מרגישה שכמות השומן בו לחלוטין מוגזמת בשבילי ולכן מעדיפה למוסס חלק ממנו, את השומן שמתמוסס הרבה פעמים אני שומרת ואכן משתמשת בו.
אני מבינה שאתה מעוניין להוריד אותו לפני שאתה מתמוסס וזאת אופציה: אולי לנסות עם סכין חדה להוריד בצורה אופקית שכבה שלו. במקרה כזה, אם זה מה שעשית, אז אולי לא תצטרך את הצליה האיטית לפני אלא יספיקו 3-4 דקות צליה מכל צד.
&nbsp
אגב, למען הסר ספק, בשיטה בה אני עושה אע"פ שזה ממוסס כ60-70% מהשומן להערכתי, עדיין נשאר הרבה מאד שומן, אז אם החשש שלך זה שלא תהנה מהנתח כי לא יהיה בו שומן- הסר דאגה מליבך.
 

avico2591

New member
אני פשוט לא רוצה לאכול שומן, אז אני אקפיא חלק ממנו

למטרה נוספת - כי לאכול רק שומן - אני אדם מאוד רזה, לא רואה צורך, לכן אשמור אותו ואוסיף אותו לקבב בניחוח אווז. כבש לא תמיד בא לי.
אני מבחינתי שיהיה שמן כמו פרגית עוף גם מעולה לא כמו כבד אווז.
 

Maldini Girl

New member
בעייני ממש חבל להוריד מהחזה אווז את כל השומן שלו

בהחלט הייתי מורידה חלק אבל לא את כולו. לדעתי זה לוקח הרבה מהטעם שלו.
 
למעלה