שאלה לגבי מתכון לגבינית בריאה

גברת ע

New member
שאלה לגבי מתכון לגבינית בריאה

היי לכולם,
מצאתי את המתכון הבא שאני רוצה לנסות (מהקישור: http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/7384165 )
החומרים הדרושים:
לבצק:
4.5 כוסות קמח כוסמין מעורב (לבן ומלא)
5 כפות סוכרלוז
25 גרם שמרים טריים
1/2 חבילה משפר אפייה
קורט מלח
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות +1/2 כוס שמן תירס
1 גביע שמנת 15% או יוגורט 3%
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת ומיץ מתפוז/לימון
למלית:
500 גרם ריקוטה 5%(2 קופסאות)
2-3 כפות סוכרלוז
2-3 כפות ריבת חלב LIGHT של קונדיטור
קורט מלחקליפה מגוררת מלימון/תפוז
1 כפית תמצית וניל
3- כפות שיבולת שועל אינסטנט
2 ביצים

השאלות שלי הן:
*בבצק - האם במקום משפר אפייה אפשר לשים אבקת אפייה? האם היחס הוא זהה (חצי שקית א.אפיה כנגד חצי שקית משפר)
* במלית - האם אפשר לא לשים את ריבת החלב ושיבולת השועל? האם לדעתכם יגרע מהמתכון או האם לשים משהו במקום?

תודה מראש לעוזרים ויום מקסים
 

raya

Well-known member
אפשר לוותר על משפר האפיה
אין צורך או טעם להוסיף אבקת אפיה במקומו.
במלית - אפשר לוותר על ריבת החלב. יתכן שבמקום שיבולת שועל (שמשמשת כנראה לספיגת נוזלים) כדאי לשים כמות זהה של קמח תפוחי אדמה או קורנפלור או כל קמח אחר.
רעיה
 

גברת ע

New member
תודה רבה

אנסה עם קורנפלור.
&nbsp
לגבי אבקת אפיה/משפר אפיה, למה לא צריך? ואם לא צריך למה זה במתכון?
 

raya

Well-known member
משפר אפיה נמכר לרוב יחד עם
שקית שמרים טריים.
אני אופה לא מעט עם שמרים, משתמשת בשמרים יבשים באריזת ואקום.
מעולם לא הוספתי משפר אפיה.
אין לי מושג איזה חומרים נמצאים במשפר האפיה,ונראה לי שזה "גימיק" של היצרן למכור מוצר שלא בטוח שהוא משפר את התוצרת.
אבקת אפיה ככל הזכור לי , לא הופיעה במתכון.
השאלה שלך היתה האם להחליף את המשפר באבקה.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
משפר אפיה ניתן לרכישה במשקל בחנויות המתמחות.

&nbsp
&nbsp
אני משתמש בו כשאני אופה לחמים מתערובת של קמחים כבדים.
&nbsp
בכל מקרה אבקת אפיה אינה תחליף למשפר אפיה.
 
למעלה