סדנה להכנת קובה

פוקסי99

New member
רטבים לקובה

הבצק
300 גרם סולת
כפית מלח
1/4 1 כוסות מים
ללוש בקערה ולהשאיר לחצי שעה לפחות

המילוי
250 גרם בשר טחון
2 בצלים חתוכים דק דק
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
מספר עלי נענע קצוצים דק
כפית שטוחה מלח
פלפל שחור

לערבב טוב טוב

הרוטב
שמן לטיגון (1/4 כוס)
בצל גדול חתוך דק
1/2 קילו דלעת
4 כפות רסק עגבניות
פלפל שחור
מלח
2 כפות סוכר 1/2 כפית מלח לימון
10 גבעולי נענע
מספר גבעולים של פטרוזיליה

לחמם את השמן ולטגן את הבצל עם המלח
להוסיף את רסק העגבניות ומעט מים ולבחוש הייטב
להוסיף את קוביות הדלעת לבשל מספר דקות תוך כדי בחישה
להוסיף 6 כוסות מים להרתיך ולהוריד ללהבה בינונית.
להוסיף את הסוכר ומלח הלימון לבחוש ולטעום מוסיפים עוד סוכר או מלח לימון, עד קבלת הטעם חמוץ מתוק הרצוי.

ניתן להחליף את הדלעת בבמיה.

מילוי הבצק

להכין קערה עם הבצק, קערה עם מים, וקערה עם המילוי.
מרטיבים את היידים לוקחים ביד ימין כמות של בצק בגודל כדור פינק פונק,
משטחים אותו על האצבעות, ביד שמאל לוקחים מילוי כחצי מגודל הבצק אשר לקחנו, סוחטים אותו ביד ושמים את היד עם המלית במרכז הבצק אשר נמצא ביד ימין,עכשי הופכים את הידיים כאשר יד ימין נמצאת עם הבצק מעל יד שמאל עם המלית ובתנועות עדינות מותחים את הבצק כלפי מטה ומקיפים את אצבעות יד שמאל עם הבשר. הופכים שוב את הידיים וסוגרים את הבצק סביב המילוי משחקים עם הכדור בין הידיים הרטובות עד אשר יהיה כדור עגול ושמים בתוך הרוטב להמשך הבישול.
בצורה כזאת מקבלים קובות בציפוי דק.
ניתן להכין כדורי פינק פונק מבצק לעשות שקע עמוק בכל כדור ולדחוס פנימה את מילוי ולסגור.

ניתן לחמם שמן במחבת להרטיב הייטב את הידיים. לקחת כדור קובה לשטח בין הידיים לדיסקה דקה. ולטגן עד אשר הדיסקה מקבלת צבע חום בהיר נהדר.
אצלי המטוגנת לא מספיקות להגיע לצלחת


=========================================================================================

300 גרם בשר טחון
בצל גדול קצוץ דק
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
1/4 חבילה נענע קצוצה דק
מלח
פלפל שחור טחון דק

3 כוסות סולת
כפית מלח
מים

להכין את בצק הסולת ולהשאיר לפחות חצי שעה לפני תחילת המילוי

לרוטב
בצל קצוץ
חבילה במיה או דלעת חתוכה לקוביות
3 כפות רסק עגבניות
שמן
מספר עלי נענע
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח לימון
3 כוסות מים רותחים

לטגן את הבצל עד שיזהיב
להוסיף את רסק העגבניות
להוסיף מספר ענפים של נענע
מלח ופלפך שחור
להוסיף את הבמיה או הדלעת
להמשיך לטגן כ2 דקות תוך בחישה
להוסיף 3 כוסות מים רותחים
לבחוש עד קבלת רוטב אחיד
להוסיף 2 כפות סוכר
חצי כפית מלח לימון לבחוש היטב ולטעום לתקן עד קבלת טעם חמוץ מתוק
להכין את הקובות ולזרוק לרוטב לבשל על אש קטנה לפחות חצי שעה


=========================================================================================


הבצק
300 גרם סולת
כפית מלח
1/4 1 כוסות מים
ללוש בקערה ולהשאיר לחצי שעה לפחות

המילוי
250 גרם בשר טחון
2 בצלים חתוכים דק דק
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
מספר עלי נענע קצוצים דק
כפית שטוחה מלח
פלפל שחור

לערבב טוב טוב

הרוטב
שמן לטיגון (1/4 כוס)
בצל גדול חתוך דק
1/2 קילו דלעת
4 כפות רסק עגבניות
פלפל שחור
מלח
2 כפות סוכר 1/2 כפית מלח לימון
10 גבעולי נענע
מספר גבעולים של פטרוזיליה

לחמם את השמן ולטגן את הבצל עם המלח
להוסיף את רסק העגבניות ומעט מים ולבחוש הייטב
להוסיף את קוביות הדלעת לבשל מספר דקות תוך כדי בחישה
להוסיף 6 כוסות מים להרתיך ולהוריד ללהבה בינונית.
להוסיף את הסוכר ומלח הלימון לבחוש ולטעום מוסיפים עוד סוכר או מלח לימון, עד קבלת הטעם חמוץ מתוק הרצוי.

ניתן להחליף את הדלעת בבמיה.

מילוי הבצק

להכין קערה עם הבצק, קערה עם מים, וקערה עם המילוי.
מרטיבים את היידים לוקחים ביד ימין כמות של בצק בגודל כדור פינק פונק,
משטחים אותו על האצבעות, ביד שמאל לוקחים מילוי כחצי מגודל הבצק אשר לקחנו, סוחטים אותו ביד ושמים את היד עם המלית במרכז הבצק אשר נמצא ביד ימין,עכשי הופכים את הידיים כאשר יד ימין נמצאת עם הבצק מעל יד שמאל עם המלית ובתנועות עדינות מותחים את הבצק כלפי מטה ומקיפים את אצבעות יד שמאל עם הבשר. הופכים שוב את הידיים וסוגרים את הבצק סביב המילוי משחקים עם הכדור בין הידיים הרטובות עד אשר יהיה כדור עגול ושמים בתוך הרוטב להמשך הבישול.
בצורה כזאת מקבלים קובות בציפוי דק.
ניתן להכין כדורי פינק פונק מבצק לעשות שקע עמוק בכל כדור ולדחוס פנימה את מילוי ולסגור.

ניתן לחמם שמן במחבת להרטיב הייטב את הידיים. לקחת כדור קובה לשטח בין הידיים לדיסקה דקה. ולטגן עד אשר הדיסקה מקבלת צבע חום בהיר נהדר.
אצלי המטוגנת לא מספיקות להגיע לצלחת

קובה סלק
לטגן בסיר 1 בצל קצוץ
להוסיף 3 סלקים בינונים פרוסים לפרוסות
להוסיף 3 כוסות מים
מלח מיצ מחצי לימון
כפית סוכר
ולהביא לרתיחה
לבשל עד שהסלק מתחיל להיתרכך.
מוסיפים את כדורי הקובה
ולבשל על אש קטנה כ20 דקות
להוציא קובה אחד לחתוך לחצי ולראות שהיא מוכנה,

ניתן כדי לקבל מרק עשיר יותר לרסק סלק אחד בפומפיה ולהוסיף בתהליך הבישול
בהצלחה

 

Maldini Girl

New member
כל הדיון בזמן האחרון על קובה בפורום ממש עושה חשק לעשות

שאלה- האם הייתם שמים מילוי צמחוני? אם כן, איזה?
 

פוקסי99

New member
קובה צמחונית

1/2 קילו דלעת
1 בטטה בינוני
2 בצלים
כפית כמון
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפיות פפריקה מתוקה
10 טיפות רוטב חריף FRANKS לא חובה אבל מוסיף טעם נהדר
כ7 גבעולי נענעה ו1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצים דק

את הדלעת הבטטה ובצל אחד שמים במיקרו ל15 דקות
מוצאים ממתינים שיתקרר מעט ומועכים עם מזלג וקוצצים עם סכין(הבצל לא מתרכך מספיק כדיי להמעך הייטב עם המזלג עוזרים לו עם סכין)
קוצצים דק במנדולינה את הבצל הנותר מוסיפים את התבלינים מערבבים הייטב וטועמים במקרה ויש צורך לתקן את התיבול זה הזמן

הרוטב
בצל גדול קצוץ דק
כ1 קילו דלעת כתומה מנוקה וחתוכה לקוביות
צרור נענע טריה (ממליץ לכולם לגדל נענה למי שאין גינה באדנית על אדן החלון)
כפית מלח לימון(במקום מלח לימון ניתן לשים מיץ לימון בכמויות קטנות יחד עם הסילאן לקבלת הטעם הרצוי)
2 כפיות סוכר(במקום סוכר ניתן לשים סילאן בערך 4 כפות)
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות שמן קנולה
מחממים את השמן בסיר כאשר השמן חם מוסיפים את הבצל וכ7 גבעולי נענעה ולאחר כ3 דקות מוסיפים את הדלעת
והכל תוך כידי בחישה נותנים לדלעת להכרך מעט ומוסיפים את המלח ואת רסק העגבניות בוחשים ומוסיפים כ44 כוסות מים חמים
ממשיכים לבחוש כדקה
מוסיפים את מלח הלימון והסוכר וטועמים כל אחד עכשיו יתקן את התיבול כדי לקבל את הטעם החמוץ מתוק כפי שהוא אוהב
מי שלא אוהב להתעסק עם מלח לימון שיתחיל ב1/4 כוס מיץ לימון טרי ויתקן לפי טעמו.
מוסיפים למרק עו מספר עלים של נענעה ונותנים להיתבשל על אש קטנה כ1/4 שעה
באותו הזמן מכינים ליד הכיריים את המילוי את בצק הסולת וקערת מים
מרטיבים את כפות הידיים לוקחים בצק בגודל כדור פינק פונק משטחים על האצבעות של יד ימין לוקחים ביד שמאל מהמילוי כמות של מילוי בגודל של זית גדול מניחים במרכז הבצק הפרוס הופכים את היד כך שאנו לוחצים על המילוי מלמטה כלפי הבצק מותחים את הבצק בעדינות שיכסה את המילוי וסוגרים את קצוות הבצק ומקבלים כדור יפה ממולא אני נתתי לו צורה אליפטית כדי להבדיל בין כדור קובה בשרי וצמחוני
ןשמים בתוך המרק וכך ממשיכים עד אשר כל הקובות בסיר לפי הכמות שאתם צריכים מרימם את הסיר ומנענים כדי שהקובות ישקעו ויכוסו ברוטב
מבשלים עוד כ1/2 שעה
ובתאבון
 

פוקסי99

New member
קובה על בסיס קינואה. צמחונית

לצמחונים ניתן להשתמש עם המילוי הזה
5 בטטות בינוניות
2 בצלים
כפית כמון
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפיות פפריקה מתוקה
100 טיפות רוטב חריף לא חובה אבל מוסיף טעם נהדר
כ7 גבעולי נענעה וו1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצים דק

את הבטטה ובצל אחד שמים במיקרו ל15 דקות
מוצאים ממתינים שיתקרר מעט ומועכים עם מזלג וקוצצים עם סכין(הבצל לא מתרכך מספיק כדיי להמעך הייטב עם המזלג עוזרים לו עם סכין)
קוצצים דק במנדולינה את הבצל הנותר מוסיפים את התבלינים מערבבים הייטב וטועמים במקרה ויש צורך לתקן את התיבול זה הזמן

[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/95890613/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C_%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D[/URL]
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
עשיתי כמה נסיונות עם קובה צמחוני

מילוי המבוסס על שבבי סויה עם הרבה בצל מטוגן ותבלינים, עבר את מבחן החבר הצמחוני של הבת (אני אישית מעדיף עם מילוי בשרי).

אגב יש כיום מחליפי בשר מעולים על בסיס סויה או סייטן, טעמתי אבל לא בקובה.
 

נטעליג

New member
פטריות. אני משתמשת במתכון שמצאתי כאן, למיטב זכרוני של מאיר?

(פפריקה)
 
למעלה