אשמח לקבל רעיונות מיוחדים

אשמח לקבל רעיונות מיוחדים

למה שיכול להיות מתאים לארוחת ערב נחמדה וקלילה.

נמאס לי מחביתות, אני מכינה מאפים דמויי סקונס לעיתים קרובות יחסית (עם זיתים או עגבניות מיובשות) וזה מאוד טעים אבל בא לי לגוון. מה אתם ממליצים? ומה אתם ממליצים לערב בו ממש יתחשק לי להשקיע?

 

שרי 55510

New member
פאי בטטה וגבינת עיזים .

המלצה למאפה קליל - ומאוד טעים:
(לממהרים: אפשר להכין בצק-פריך ערב מראש ,ולשמור במקרר.)
&nbsp
1) מכינים בצק -פריך ,עוטפים בנילון נצמד ,ומניחים במקפיא לחצי -שעה.
לאחר מכן, מרדדים ומסדרים על תבנית -פאי ולהדק מהבצק גם על השוליים.
לאחר מכן,מחוררים את הבצק במזלג ,
אופים 180בחום מעלות -כ- 10 דקות,(לאפות רק עד שהשוליים מתחילות להזהיב
ומוציאים מהתנור.
&nbsp
2) מסדרים על הבצק האפוי פרוסות מ-2 בטטות מבושלות אך מוצקות.
ופרוסות-גבינת עיזים.(פרומעז).
מפזרים 1/3 כוס גבינה צהובה מגוררת,
וכפית עלי רוזמרין מיובשים.
ומעט פלפל-שחור.
&nbsp
3) לערבב בקערה: 2 ביצים,להוסיף:
1שמנת מתוקה
מעט מלח - ופלפל
חופן פרמזן או קשקוול מגורר.
ורבע כפית אגוז מוסקט מגורר.
שופכים הכול על פרוסות הבטטות שבתבנית.
אופים בחום בינוני 180 מעלות,עד להזהבה יפה.
&nbsp
ומתקבל מאפה עשיר בטעמים ,שמתחסל עד הפירור האחרון.
אפשר להגיש בתוספת סלט -ירקות טרי.
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
אמממ

מרקי ירקות טחונים/ לא טחונים
שקשוקה
פסטה (אפשר להכין פסטה נקייה ולהכין לה כמה אופציות של רטבים או רק רוטב אחד)/ פשטידת פסטה
פשטידות/ מאפינס ירקות
&nbsp
 

mykal

New member
עכשיו בחורף,

מעבר לנאמר כבר, אני מכינה הרבה פעמים ירקות מוקפצים,
או אנטיפסטי, ומוסיפה להם נתחי סלמון, או סתם שופכת אותם
על פירה, או מוסיפה להם בורגול.
אפשר גם להכין קציצות עדשים--טעים ומזין ומשביע.
 
תודה חברים

עלתה לי מחשבה על בלינצ'ס פטריות ועל ריזוטו, יש למישהו מתכונים מנצחים מהסוג שלא דורש השקעה של כמה שעות במטבח?
 

חנהפ

Active member
ריזוטו

מתכון לציר ירקות:

רכיבים:
3 גזר
1 בצל - גדול חתוך לרבעים
12 פטרוזיליה - גבעולים
3 סלרי עלים - עלים קצוצים, או שורש סלרי חצוי
1 עלי דפנה
1כרישה - שלמה (כולל החלק הירוק), קצוצה גס
2.5 ליטר מים - רצוי מינרליים
1 כף שמן
1 כפית גרגרי פלפל שחור
1 כפית מלח גס
חצי כפית טימין יבש
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לסיר גדול. מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש למינימום וממשיכים בבישול שעה.
מסירים מהאש. מצננים מעט ומסננים את הציר.
את הציר הנותר אפשר להקפיא


מתכון בסיסי לריזוטו



3 טיפים:
חממו מראש.
חשוב מאוד לחמם היטב את גרגרי האורז בטרם הוספת הנוזלים

וכן חשוב גם לחמם היטב את נוזל הבישול לפני שיוצקים אותו על פני האורז,

כך שהמעטפת העמילנית של גרגרי האורז מתחממת וסופחת נוזלים,

תוך שהיא מגינה על הגרעין שלה ומשחררת עמילן לתוך הנוזל ויוצרת קרם עשיר.

קררו בסוף (עם חמאה). בסוף הבישול מומלץ להוסיף קוביות של חמאה קרה.

על החמאה להיות קרה כדי שמוצקי החלב שלה ייספגו בהדרגה בקרם העמילני שנוצר בסיר

וכך תעשיר את המרקם עוד יותר.

בשלב הסופי גם בוחשים פנימה גבינת פרמזן (פרמג'יאנו רג'יאנו) מגוררת, שמעניקה לריזוטו ארומה

משכרת וקטיפתיות של גבינה רכה.

שימו מלח.

חשוב להוסיף מלח רק בתום התהליך, כיוון שהפרמזן מלוחה ואתם לא רוצים ליפול על מליחות יתר -

בכל זאת עמדתם עשרים דקות מעל סיר חם.
כל שאר הוריאציות -בקישור
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/03/blog-post_1227.html[/URL]
 

חנהפ

Active member
בלינצ'ס ירוקים במילוי פטריות ושמנת

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/01/blog-post_3064.html[/URL]


בלינצ'ס:

כ-25 חביתיות: (למחבת בקוטר 20 ס"מ)




2 כוסות מים
2 כוסות קמח (250 גרם)
4 ביצים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית אבקת שום
4 כפות שמן
עירית פטרוזיליה ובזיליקום קצוצים




מילוי פטריות:


4 סלסלות פטריות שמפיניון ויער פרוסות


1/2 1 כפות גדושות של שום כתוש


2 כפות אבקת מרק פטריות

מלח
פלפל
בזיליקום קצוץ
1/2 2 שמנת חמוצה



אופן הכנה:



לטגן את השום להזהבה.


להוסיף את הפטריות ולהמשיך לטגן, עד שרוב הנוזלים שניגרו מהפטריות הצטמצמו.


להוסיף אבקת מרק ותבלינים לערבב ולהוסיף את השמנת.


לבשל עוד כ- 2 דקות ולהניח בצד לקירור.
 

חנהפ

Active member
מאק אנד צ'יז?

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/06/blog-post_22.html[/URL]

רכיבים:
1 שקית פסטה צינורות, לבשל במי מלח עד שמתרכך
1 סלסלת פטריות פרוסות
3 כפות קמח
1 כפית מלח
1 ליטר שמנת לבישול/חלב
250 גר' גבינת קצ'קבל
אופן ההכנה:
מטגנים את הפטריות ב-4-5 כפות שמן, כשהן מתחילות להזיע
מוסיפים את הקמח, בוחשים במהירות
מוסיפים את הנוזלים והמלח ומערבבים עד לרתיחה ולהסמכה
כשהרוטב סמיך ומבעבע חותכים את הגבינה הצהובה לפיסות קטנות
מכניסים לרוטב
הגבינה תימס תוך דקות ספורות ואז אפשר לערבב
לערבב את הפסטה עם הרוטב
להעביר לתבנית חד פעמית בגודל דף מחשב
לאפות בחום 195 מעלות 45 דקות

ואפשר כמובן עוד מלא גיוונים על המאפה המצויין הזה.
מה עוד כיף בו? שאפשר להכין תבנית גדולה, לחתוך למנות ולהקפיא.
מרק טוב? אולי מרק קרופניק? מלא תוכן

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/01/blog-post_3.html[/URL]

רכיבים:
3 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
2 גזרים,
1 שורש פטרוזיליה,
3 גבעולי סלרי,
3 שיני שום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
8 כוסות מים
מלח מעט ופלפל שחור, טחון טרי
2 כפיות גדושות אבקת מרק בטעם עוף
1 כוס גריסי פנינה, שהושרו במים רותחים לשעה
250 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
חופן פטריות מיובשות שהושרו במים רותחים לשעה ונקצצו
2 כפות גדושות אבקת מרק פטריות מעורבבות בחצי כוס מים
אופן ההכנה:
קוצצים במעבד מזון את הגזר, שורש פטרוזיליה שום וגבעולי סלרי

בסיר גדול מחממים שמן ומאדים את הבצל עד שמתחיל להזהיב.

מוסיפים הירקות הקצוצים ומאדים כ- 10 דקות

מוסיפים את הפפריקה וממשיכים לאדות תוך כדי עירבוב, עוד כמה דקות.

מוסיפים את גריסי הפנינה והפטריות
 

גברת ע

New member
TUNA MELT

אני לפעמים מכינה את זה.

2 פרוסות לחם מופשרות עליהם אני מורחת קצת חמאה (את יכולה כל דבר אחר שאת אוהבת).
בקערה מכינה קופסת טונה עם כף מיונז, גזר מגורד (מודה שלפעמים אני מתעצלת ולא משתמשת בזה), זיתים שחורים חתוכים או מלפפון חמוץ , מערבבת את הכל.
שמה את סלט הטונה על הלחם, מעל פרוסות של עגבניה ומעל גבינה צהובה ולמקרו או לתנור .
 
למעלה