שתי ארוחות לפני - אשמח לדעתכם

  • פותח הנושא ybo4
  • פורסם בתאריך

ybo4

New member
שתי ארוחות לפני - אשמח לדעתכם

האחת - ליל שבת רגילה במספר אוכלים מצומצם (8).
והשניה - שבגללה שאני בלחץ רציני - בשבת בצהרים, בסך הכל 7 סועדים, אבל מסיבות שונות יש יותר לחץ...
אשמח לתובנות ולהצעות שלכם לגבי התכניות שלי:
א. שבת בצהרים (אני מעדיפה להכין כמה שיותר מראש ורק לחמם לקראת הארוחה):
- תבשיל בשר וירקות שורש בבירה
- חזה עוף מוקפץ עם ירקות
- צמחוני: פילו ממולא בעדשים ירוקות, כרישה וקישואים
- בולבניק (פשטידת תפוחי אדמה מטוגנת)
- אורז לבן
- כרובית מטוגנת
- שעועית ברוטב עגבניות ונענע
- סלט ירקות
קינוח - האורחים הודיעו שיביאו עוגה, אני קונה תותים טריים ונהדרים
מכל אלה - אני יכולה להכין מראש (בשישי) את הרוב הגדול. רק לסיים את הקפצת העוף והירקות, לאפות עוד פילו צמחוני, לחתוך סלט ירקות ולחמם את כל השאר
ב. ארוחת ליל שבת
- תבשיל בשר עם ירקות שורש (כנראה שאכין בשישי כמות כפולה)
- ממולאים - קנויים
- עוף מוקפץ בירקות ונבטים
- צמחוני - פילו ממולא בעדשים ירוקות, כרשה וקישואים (אכין את התבשיל מראש ואמלא רק כמות קטנה לשישי ושוב כמות קטנה לשבת)
- תפוחי אדמה בתנור
- אורז מקלובה - קנוי
- כרובית בתנור
- אפונה ירוקה
- סלט ירקות
קינוח - עוגת בננה ותותים טריים
אשמח לתגובות וכמובן הצעות לשיפור
- האם יש הצדקה להגיש בארוחת הצהרים של שבת גם לחם מאפה בית? בכל אחת מהארוחות יש על השולחן גם מספר סלטים קנויים
תודה
 
נשמע תפריט עשיר ומרשים

לגבי הלחם - לא הבנתי למה הכוונה ב"הצדקה", זה מאוד נחמד להגיש לחם מאפה בית. אישית אני מסתדרת מצוין גם בלי לחמים בארוחות, אבל אנשים רבים רואים את זה כמצרך בסיס (קטע יהודי כזה). אם הכיוון הוא לא ארוחה מסורתית אפשר לוותר, אבל יזיק זה לא.
 

Maldini Girl

New member
לגבי הצדקה- לא נשמע שיש הצדקה

יש פחמימות, ירקות, בשר.. נשמע שיש הרבה אופציות. מניסיוני, כשיש חלה- נוטים לאכול ממנה. ולשיקולך.
&nbsp
התפריט נשמע מעניין וטעים. רק דבר אחד- בעייני חזה עוף פחות מוצלח בחימום חוזר- אז זה רק בתנאי שמכינים במקום (אבל זה לטעמי). אם יש בעיה להכין במקום אולי לבחור משהו אחר.
 
יש קטע כזה אצל אנשים מסורתיים

שארוחה בלי לחם לא נחשבת לארוחה, זה קטע יהודי שמקורו סביב ברכת המוציא.
&nbsp
מסתבר שזה נפוץ לא רק אצל מסורתיים - בתור רגישת גלוטן מצאתי את עצמי לא אחת בסיטואציות לא נעימות שאנשים התעקשו להשיג לי לחם נטול גלוטן או פריכיות אורז מה שתמיד מיותר, ועל אחת כמה וכמה כשזה מגיע לצד ארוחה עשירה מאוד, כשלחם גם היה מיותר וגם היה מקשה עלי ליהנות מהארוחה (כי היה תופס מקום מיותר ו"מבזבז" קלוריות ללא סיבה) ופריכיות אורז זה בכלל הזוי ונראה כמו בדיחה בזמן שיש כל כך הרבה אוכל טעים (כשאישית לא יצא לי להכיר מישהו שבאמת אוהב פריכיות אורז).
היו גם סיטואציות של אכילה במסעדה שרוב הנוכחים בכלל לא חשבו להזמין לחם, ובכל זאת היו מי שראו לנכון לשאול בשבילי אם יש לחם נטול גלוטן ולעשות פאדיחות איומות (כשגם אם היה לחם כזה באותה מסעדה, אין סיכוי שהייתי מזמינה).
&nbsp
&nbsp
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
על מה את מדברת ? החלה זה החלק הכי כיפי בארוחת ליל שבת

לפחות החלות שלי
 

Maldini Girl

New member
זה בדיוק מה שאמרתי, לא?

חוץ מהחלק על החלות שלך שאין לי דרך לדעת לגביהן :)
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אז כנראה שלא הבנתי נכון את דברייך

בכל אופן חוות דעתי הסופר אובייקטיבית על החלות שלי קבלי מילה של בדואי.
 

ybo4

New member
תודה רבה

אכן - בהחלט אכין בשתי מנות נפרדות.
חשבתי רק לקצר לעצמי את התהליך בשבת (כי גם היום די עמוס לי) ולטגן קלות את נתחי העוף שאגיש מחר. אבל במחשבה שניה - אעשה זאת מחר ממש בתחילת ההכנה.
תודה
 

DANIAVNI

Well-known member
אין הצדקה "לקרוע את התחת " בשביל לחם

הכי טוב בשביל ללוות אוכל כזה זה איזשהי חלה מתוקה
אז תקני כמה חלות מתוקות ( ולא כל מיני לחמי בריאות יוקרתיים )
ואם את באיזור בני ברק אז קני במאפיית ויז'ניץ חלות

חוץ מזה, אני לא יודע אם צריך אבל אפנה את תשומת ליבך למספר "מלכודות"

- עדשים ירוקים - שלא יישארו קשים בהגשה
- חזה עוף מהמוקפץ - שלא יהיה "סולייה" בזמן ההגשה
- תבשיל בשר עם ירקות - גם כן שלא יהיה סולייה

וחוץ מזה, תכיני רק דברים שכבר עשית בעבר וקחי בחשבון שעם כל כך
הרבה מזון קל מאוד להתבלבל גם במה שמכירים אז עדיף להכין אחד
אחד ולא לנסות להכין הכל יחד למרות שאתן מולטיטסקינג.

ושיהיה בהצלחה ובתיאבון
 

DANIAVNI

Well-known member
עוד כמה הערות

אם יש תבשיל שהכנת פעם בכמות מסויימת
ועכשיו את מבשלת כמות כפולה זה לא מתנהג בסיר ובתנור אותו דבר
למשל
כוס אורז מתבשלת בכוס וחצי מים
אבל 5 כוסות אורז לא צריכות 7.5 = 5*1.5 כוסות מים

במוקפץ שימי לב שהירקות לא ייצאו לא מבושלים
יש איזשהי המלצה במתכונים לא לבשל את הירקות יותר מדי כדי שיהיו
קריספיים אל מה שניסיוני לימד אותי שעדיף ירק מבושל טיפה יותר מדיי
על ירק לא מבושל
למשל הפלפל הירוק והאדום שלנו שיש לו קליפה עבה מאוד צריך זמן
בשביל להיות מוכן וזה לא הקפצה של חתיכות פלפל 2 דקות

בגדול לגבי מוקפץ : עדיף במטבח ביתי להכין ירקות בישול חלקי של הצלייה/השחמה בחלקים ועדיף סוטאז' טוב ורחב ולא ווק
ווק במטבח ביתי ממוצע זה מרשם למתכון נכשל כי האש בגז הביתי
לא מפלצתית כמו במסעדות ( אלא אם משתמשים במיני- ווק) הכי קטן
במחבת על חום גבוה ורק אחר כך לעשות הקפצה וחיבור בסיר על חום
נמוך יותר.

מדבר איתך מישהו שאכל הרבה כשלונות עד שלמד....
 

ybo4

New member
תודה רבה לכולכם

העצות נהדרות ובהחלט אעזר בהן.
אני פחות לחוצה עכשיו, אחרי שהתחלתי להכין ואחרי שקראתי את דבריכם.
מתלבטת לגבי החלה בכל זאת. אבל כנראה שלא אכין.
מחכה לי עוד ארוחה במסעדה בצהרים ואורחים אהובים שיגיעו לסופ"ש. חבל לי לבלות את כל הזמן במטבח, אפילו אם חלק גדול מהמזון הוא עבורם.
עניין אותי במיוחד לקרוא על נושא הלחם נטול הגלוטן מבעד לעיני מי שאינו אוכל גלוטן. סייע לי להבין את נקודת המבט שאין לי.
תודה ואני חוזרת לסירים...
תבשיל הבשר בבירה נראה מדהים. בעוד חצי שעה אוסיף לו את תפוחי האדמה (כבר מכיל בצל, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, כרשה וטבעות גזר).
עודדתם אותי מאוד
שבת שלום
 

ybo4

New member
בסופו של דבר

בשתי הארוחות התפריט היה כמעט זהה.
בליל שבת, כשעמדתי להכניס את תפוחי האדמה (סירות לא מקולפות, שעברו בישול קצר לפני) לתנור עם שמן הזית והמלח הגס - כבה החשמל. לא אכביר מילים על המשך ההתנהלות, אבל אצלנו בבית אין ארוחה בלי תפוחי אדמה... לכן, חתכתי אותם לקוביות וטיגנתי במעט שמן זית במחבתות. יצא כמובן טעים מאוד. כל כך טעים שכך הכנתי גם לשבת בצהרים - רק בתנור: קוביות תפוחי אדמה שבושלו קלות, וצופו בשמן זית, פפריקה, פלפל שחור ומלח.
ומה אכלנו:

- תבשיל בשר עם ירקות שורש - לדעתי יצא נהדר.
- [ממולאים - קנויים - רק בשישי]
- עוף מוקפץ בירקות ונבטים
- צמחוני - פילו ממולא בעדשים ירוקות, כרשה וקישואים (בליל שבת אכלו הצמחונים לביבות חומוס קנויות. סבירות. לא הכי טעימות)
- קוביות תפוחי אדמה מתובלנות בתנור - או במחבת (הסבר למעלה)
- אורז מקלובה - קנוי
- כרובית מטוגנת
- תבשיל תירס פטריות
בליל שבת עוגת בננות ובצידה תותים טריים
בשבת בצהרים עוגה נהדרת שהביאה האורחת מחנות בשם פטיסרי ברחובות. ובצידה - הפתעה: תותים טריים.
 

ybo4

New member
וכמובן
לכולכם

תודה רבה לכל היועצים והעוזרים.
הרגעתם אותי וסייעתם לי להשאר בפרופורציות סבירות ולא לעשות טעויות קשות.
 
למעלה