מה מבשלים לסוף השבוע?

Maldini Girl

New member
מה מבשלים לסוף השבוע?

אצלי- אני סוף שבוע לבד, כשהמטרה היא להתחיל ללמוד למבחנים. אבל בכ"ז מתכננת קצת..

היום- כנפיים בתנור עם תפו"א ובצל.
שישי בערב- עוף בתנור בתיבול אסייתי עם בטטות קטנטנות, בצלצלי שאלוט ונודלס.
 

ady18

Well-known member
אצלי

שישי צהרים: פרגיות עם פטריות סויה ובצל בורגל
שבת : גולש+ניוקי
ערב שישי: ברוקלי ברוטב+עם ציפס אפוי ורוטבים
חומוס ביתי
עוגת בננות....
מרק גריסים....
 

רוני1955

Active member
חמישי בערב, נחשב סוף שבוע?

זה מה שעשיתי אתמול בערב עם הנכדות שלי. זה לחמניות מתוקות (מתוקות, תרתי משמע).

 

lseugy

New member
רציתי להכין קובה (פעם ראשונה). יצא לי בערך.

אחת הבנות ביקשה שאכין קובה. לא ידעתי שחוץ מכמה מילים בסיסיות, אין לה מושג על מה היא מדברת. חיפשתי מתכונים ברשת. התוצאה: כמספר החיפושים זה מספר המתכונים ומספר השיטות. אחד לא דומה לשני. ממש מעצבן.
בסוף עשיתי מיקס מכל המתכונים (כרגיל) והלכתי על הכי פשוט. מה שייצא - ייצא.
מעטפת מסולת וג'רישה (בורגול דק) עם מים ותבלינים.
מילוי מבשר טחון ובצל מטוגנים יחד (מתחילים בבצל).
מרק ירקות לפי הטעם והמצאי בבית.

מה יצא:
לדעתי: הקובות יצאו גדולות מדי, כמעט בגודל כדור טניס, עם מעטפת עבה מדי ומילוי פחות מדי. לדעתי הגודל צריך להיות קצת יותר מגודל של ביצה גדולה עם יותר מילוי ועם מעטפת דקה יותר. לפחות לא נפתחו לי בבישול.

טעם - אי שם בסקאלה של "בכלל לא רע עד טעים".

לדעת הבת: אחלה בכל הפרמטרים (טרפה. שישו ושימחו).

שאלתי אותה איפה אכלה ועם מה היא משווה. להפתעתי ענתה שמעולם לא אכלה כזה.
שאלתי: אז למה ביקשת אם את לא יודעת מה זה?
תשובה: זה כופתא מסולת עם מילוי בשר ובתוך מרק. חייב להיות טעים.

היום נסעה להפגש עם חברות לצורך לימודים ולקחה איתה לשם.

שורה תחתונה: מסיר ענק 7 ליטר אני מניח שהכמות שהכנתי היתה כ-5 ליטר - נשאר בקושי רבע מאתמול אחר הצהריים עד היום בצהריים.

עכשיו צריך להשתפר ואז לצלם ולפרסם את המתכון.
 

Maldini Girl

New member
סחטיין, נשמע שיצא מוצלח.

אכן יש הרבה סוגים של קובה- יש מסולת ומבורגול, יש בתוך מרק ויש מטוגן וללא מרק..
מודה שהכנתי קובה כמה פעמים, דווקא מסולת ולא מבורגול וגם יצא לי חצי כוח. אבל העיקר שהבת אהבה.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תשמע, הכנת קובה זה לא ממש כמו להטיס חללית

גם אני שמעתי את כל הסיפורים על נשים עם "אצבע של קובה". הכנתי מספר פעמים ויצא לא רע.
&nbsp
ברגע שהבצק הוא טוב כלומר המרקם דומה לפלסטלינה אתה יכול לעשות אתו מה שבא לך וקל לעשות קובה כהלכתה עם מעטפת דקה.
&nbsp
הכנתי כבר מתערובות של בורגול וסולת והבצק הכי מוצלח יצא לי מג'רישה.
 
שבוע טוב.

שבוע טוב.
היסוד של הקובה הוא הבצק וזה כולל סולת,מלח ומים .
מערבבים הכל יחד עד קבלתי בצק קל לא יבש.
נותנים לבצק לנוח מעט ואז קורסים כדורים קטנים ומניחים על מגש.
לוקחים כדור משטחים על כף היד ושמים מילת ומתחילים לסגור את הבצק ,הידים יהיו תמיד רוטבות והעובי יהיה בערך פחות מחצי סנטימטר ,עם יש חורים פשוט לקחת עוד לתקן את החור .
מאיר כרמיאל
 
למעלה