לקראת החורף חמין צעד צעד

פוקסי99

New member
מרק רגל

3 בצלים גדולים: 2 חתוכים ואחד שלם
3 עגבניות: 2חתוכות לקוביות ואחד שלמה לאחר שהושרתה במים רתוחים והקליפה קולפה
4 ענפי סלרי חתוכים לסהרונים(לרוחב הענף)
3/4 חבילה כוזברה חתוכה גס
1/2 חבילה פטרוזיליה חתוכה גס
פלפל ירוק חריף מהגדולים מנוקה ללא זרעונים ומחיצות
מספר עלים של סלרי (אשר הורדנו מהענפים)
21/2 כפיות חוויג' למרק
כפית כמון
1/3 כפית כורכום
1/2 1 כפיות מלח
1/2 1 קילו עצמות רגל מומלץ החלק של הברך
6 תפוחי אדמה חתוכים לשמיניות
10 כוסות מים

להרתיח את המים עם חלקי הרגל בסיר לחץ ללא המכסה
כאשר המים רותחים יש להוריד את הקצף מפעם לפעם בערך כ1/4 שעה עד אשר המים ללא קצף
להוסיף את שאר המרכיבים למים להוריד לאש נמוכה ולסגור את המכסה של סיר הלחץ
ולהוריד מהאש לאחר כשעתיים
 

פוקסי99

New member
מרק גריסים (קרופניק)

ניתן לוותר על אבקת העוף ולהוסיף מלח ושורש סלרי
3 בצלים קצוצים
3 גזרים חתוכים לטבעות
2 שורשי פטרוזיליה
4 גבעולי סלרי קצוצים לסהרונים
400 גרם גריסים שטופים
400 גרם פיטריות שמפניון
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
מלח
פלפל שחור
כפית גדושה של פפריקה
10 כוסות מים
שמן לטיגון

מחממים את השמן
מוסיפים את הבצל כאשר הבצל מקבל גוון שקוף מוסיפים את הגזר מורידים את הלהבה ומוסיפים את התבלינים
מטגנים כ3 דקות ומוסיפים את הפיטריות בוחשים הייטב וממשיכים לטגן עוד כ3 דקות
מוסיפים 10 כוסות מים רותחים בוחשים הייטב ומוסיפים את הגריסים בשטופים
מוסיפים את אבקת המרק ושורש הפטרוזילה
ומבשלים עד אשר הגריסים מתרככים
הגריסים גורמים למרק להסמיך וזה טוב
 

פוקסי99

New member
מרק שעועית

זה מתכון למרק שעועית מיוחד במרקם מיוחד.

מטגנים בצל חתוך לפרוסות
מוסיפים שורש סלרי חתוך
מוסיפים עלי סלרי חתוכים לסהרונים
2כפות רסק עגבניות.
2 עגבניות שלמות ללא הקליפה
2 כוסות שעועית לבנה מושרת ליל השלם
כוס שעועית אדומה מושרת ללילה
פלפל חריף חתוך לפרוסות דקות הכמות לפי החריפות שאתם אוהבים,
3 כפות מרק עוף
בשר בקר בקוביות וחלק של רגל בקר ומים לפי כמות המרק שמצפים(כ8 כוסות)
את השעועית האדומה רצוי לשים בתוך המרק בזמן הבישול בתוך חיתול או בד לבישול לא חייבים
לקראת סוף הבישול (כאשר הבשר היתרכך)
מוצאים את השעועית האדומה עם חלק מהירק וטוחנים בבלנדר
ואת המחית אשר התקבלה מחזירים למרק לבישול של עוד רבע שעה
תנסו ותהנו
זה נראה מסובך אבל אלו פעולות קצרות ופשוטות והתוצאה נהדרת
ממליץ לבשל את הבשר והרגל בסיר לחץ ל3/4 שעה ואז להוסיף לסיר השעועית ולהתחיל
 

פוקסי99

New member
טיביט עיראקי

תן להשתמש בחלקי עוף במקום עוף שלם ולהמשיך במתכון כרגיל

טיבית עיראקי


3 כוסות אורז ועוד 3/4 כוס (למילוי)
2 בצלים קצוצים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1/2 4 כוסות מים קרים
עוף שלם רצוי ללא קרעים בעור
חזה עוף חתוך לרצועות או קוביות
קורקבנים חתוכים לשניים
ניתן גם להוסיף כנפי עוף חצויות
ניתן להוסיף לבבות
(בשום אופן לא כבדים!!!!)
1/2ככפית פלפל שחור
1/2 כפית הל
1/2 כפית קינמון
כפית מלח

למילוי העוף
3/4 כובס אורז
1 כוס מים
1 בצל קצוץ ומטוגן
כפית גדושה רסק עגבניות
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
כפית פפריקה
1/2 כפית הל
1/2 כפית קינמון
מעט מרצועות העוף

מטגנים את הבצל עד שיזהיב(_ואפילו מעט יותר אבל שישאר רך ולא יתיבש)
מוסיפים את התבלינים על אש קטנה ובוחשים הייטב
מוסיפים את הרסק עד קבלת מרקם משחתי בסיר
1/2 4 כוסות מים קרים מערבבים הייטב
מוסיפים את 3 כוסות האורז השטופים מערבבים מגבירים את האש עד קבלת בועות כמו הרי געש קטנים מתחתית סיר האורז
מנמיכים את הלהבה סוגרים את המכסה ל15 דקות(במצב הזה נקבל את האורז חצי מוכן)

לוקחים סיר נוסף שוטפים הייטב את 3/4 כוס האורז
מטגנים את הבצל
מוסיפים את התבלינים
מוסיפים את הרסק
מוסיפים את המים
מוסיפים את האורז וחתיכות החזה
מבשלים כ10 דקות ומורידים מהאש
מחכים שהאורז למילוי יתקרר מעט
מכניסים לתוך העוף את האורז ותופרים (ניתן לסגור עם קיסמים)

פותחים את ביר האורז מזיזים במרכז את האורז המבושל חלקית ומכינים מקום לעוף
מניחים את העוף וגורפים את האורז מהצדדים ומצמידים לעוף
מפזרים עוד מעט מכל תבלין על העוף והאורז
סוגרים את המכסה ולתנור בחום של 100 מעלות לכל הלילה
ממליץ בשלב מסויים בלילה לבדוק את האורז בסיר במקרה ויבש מעט להוסיף עוד כוס מים רותחים בהזלפה מסביב

המלצה שלי
להפריד את העור של העוף מגוף העוף ולתחוב פנימה גם חלק ממילוי האורז
השילוב של הנוזלים אשר מפריש העור והאורז
 

ybo4

New member
רוצה לנסות את הטבית

מספר שאלות ברשותך:
א. האם אפשר להכין בלי הקורקבנים? ואם אפשר גם בלי חתיכות העוף במילוי?
ב. האם אפשר להוסיף ירקות - כמו גזר, כרובית?
ג. כתבת שאפשר להחליף את העוף בחלקים. האם הכוונה לכרעיים? ואם כן - האם עדיין מכינים את המילוי?
ד. יכול להיות שההודעה נקטעה במשפט האחרון? "השילוב של הנוזלים אשר מפריש העור והאורז" מה ההמשך?
תודה מראש
 

פוקסי99

New member
תשובות

כן ניתן להכין את הטיביט עם כרעיים במקום עוף שלם.
כן ניתן להכין ללא הקורקבנים ובלי חתיכות העוף במילוי
לא ניסיתי להכין עם גזר וכרובית ואין לי מושג איך הם יצאו אחרי לילה בתנור
השילוב של הנוזלים אשר מפריש העוף במיוחד העור נותן טעם מיוחד לאורז אתה יכול להכין את המילוי ולשפוך סביב הכרעיים .
בקשר לחלקי העוף כמו שכתבתי קורקבנים לא חובה אבל כדאי להוסיף כנפיים .
בהצלחה
 

ybo4

New member
תודה רבה על התשובות

שומרת את המתכון עם הערותיך לימים קרים יותר.
להיום הכנתי משהו אחר - בשל הרכב הסועדים
 

פוקסי99

New member
וכך נראה הטיביט מוכן



 

פוקסי99

New member
מרק תירס

8 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק עוף
250 גרם בשר חזה עוף חתוך לרצועות
קופסה של תירס ללא הנוזלים
2 ביצים
כף גדושה של קורנפלור
מלח
פלפל שחור

מרתיחים את המים כאשר המים רותחים מוסיפים את אבקת המרק
מוסיפים לקערת הבשר חלבון ובוחשים הייטב שיכסה את הרצועות
מוסיפים באיטיות את הבשר למים הרותחים תוך בחישה גם לאחר שכל הבשר בסיר להמשיך לבחוש עוד כדקה
מפרידים את הביצה השניה מוסיפים למים הרותחים את שני החלמונים באיטיות תוך בחישה
ולאחר מכן את החלבון הנוסף כל זה תוך בחישה לקבלת "שערות" של ביצה במרק
שופכים פנימה גם את תוכן קופסת התירס תוך בחישה מנמיכים את האש מוסיפים מלח ופלפל שחור ונותנים למרק לבעבע כ20 דקות
מוצאים רצועה של בשר ובודקים שהיא מבושלת
שמים בכוס כף של קורנפלור מוסיפים מים להמסת האבקה ושופכים תוך בחישה למרק
ממשיכים לבשל עוד דקה שתיים והמרק מוכן

שידרוג

בפעם הקודמת כאשר הכנתי את המרק הבן טען שבמסעדות המרק יותר סמיך וטעם התירס יותר דומיננטי
וכמו כן יותר מתקתק.
אז ככה:
הוספתי למתכון עוד קופסת תירס
אבל ריסקתי את שיני התירס של קופסה אחד יחד עם הנוזל במעבד מזון
אבל לא למשחה אלה למצב של חתיכות קטנות קטנות
הוספתי למרק בזמן הבישול
ועכשיו הילד מרוצה וסינן מבין שיניו (או שיני התירס)הפעם זה בדיוק כמו במסעדה
אז כל טוב
 

פוקסי99

New member
זהו להפעם מקווה שלא הגזמתי???

אני מתכוון לבנות מטבח חדש והתחלתי בתהליך כמובן מטבח מתוך הניסיון מהמטבח הנוכחי בין כ30 שנה אשר נראה טוב גם כיום.
נראה לי שאפסיק לבשל לתקופה לא ארוכה

 

Maldini Girl

New member
איזה כיף איתך. תודה על המתכונים

נשמעים נהדר. הלוואי עליי מטבח כמו שלך.
 

KindOfFish

New member
לטעמי מעט הגזמת בכמות המידע

אולי עדיף במכות קטנות.
ובלי שום קשר אני חושב שכבר העלת את המרקים האלה בעבר, לא?
עס טוט זיך בייַ איר, ווי בייַ די קו אין מויל....
בכל מקרה שְכּוֹיֵיח וכל הכבוד
 

פוקסי99

New member
אתה צודק

מכוון שאין לי אוגדן מתכונים או פתקאות או חוברות כל המתכונים שלי נמצאים כאן בפורום. ואני בפורום כמה שזכור לי משנת 2000 .ומכאן שרוב המתכונים שאני מעלה הם העתקה של מתכונים אשר שלחתי בעבר. אין לי רישום מה שלחתי אז כמובן שיש מתכונים אשר חוזרים על עצמם ועל זה אתם מתבקשים לסלוח.
 

KindOfFish

New member
ומה תעשה אם הפורום יום אחד יסגר?

וכל המתכונים / תמונות / כתבות יתעופפו לתהום הנשיה אם ימחרו לסין
והמתכון שלך יראה ככה
第一堂:波士頓派
第二堂:德式烤布丁
第三堂:造型泡芙(含卡士達製作)
第四堂:多變杯子蛋糕
第五堂:香蕉蛋糕條、拿花小西餅
第六堂:巧克力瑞士卷
★1堂課學1~2種。
(以上皆為獨立課程,可隨時插班,隨時上。歡迎來電洽詢02-23313366)
我們採小班教學,所有上課的內容,都會由老師一一詳細講解、先由老師親自示範,再讓學員實際操作,讓您能夠輕鬆學會, 學不會,重覆聽課再練習。
★本課程的學費、材料費為六堂課皆上之優惠價格,若僅報單堂課程,
費用另計。(單堂旁聽不含材料600元,單堂課程包含材料1200元)

היושב בחיבוק ידיים, נותר בלי מכנסיים (ביידיש זה נשמע יותר טוב)
 
למעלה