שלישי ומה נבשל?

ady18

Well-known member
אצלי

נמאס מאוכל כבד, אוכלים חזה עוף עם בצל
פתיתים ברוטב...
 

Maldini Girl

New member
הפנטזיה שלי כל הזמן הזה שהייתי בחו"ל

הייתה מרק קוסקוס. קניתי עוף וירקות ומייד מתחילה בתהליך ההכנה.
 

lseugy

New member
מרק עוף (אבל יצא לי קצת כבד מדי ומודגש מדי).

הכנתי בסיר לחץ של 6 או 7 ליטר (לא זוכר את הגודל בדיוק)
6-8 גרונות עוף
חתיכה (קצת פחות מ-10 ס"מ) גרון הודו
חתיכה לא גדולה של עצם (מח) בקר
3 גזרים גדולים
שורש פטרוזיליה אחד
בצל שלם (שנזרק אחרי הבישול)
3 גבעולים עם עלים מכל עשב-תיבול: פטרוזיליה ושמיר
גבעול אחד עם עלים של סלרי
כמובן מים - כדי שני שליש או שלושה רבעים של הסיר
אחרי רתיחה מנמיכים את האש, מוסיפים כף אבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אוטמים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות כשהצ'ופצ'יק יוצא כדי שני שליש. מכבים את האש ומחכים שהסיר יצטנן והלחץ ירד (דירו באלכום לא לפתוח את הסיר אפילו אם יש בו רק טיפת לחץ).
אחרי שהבישול נגמר - מוסיפים 1 או 2 קוביות שום כתוש קפוא. אני שמתי במקום זה כפית שטוחה של שום כתוש קפוא שהכנתי בעצמי בבית משום טרי ישראלי (יותר טעים).
&nbsp
לא יודע למה יצא לי טעם קצת כבד ומודגש מדי. אולי בגלל הצירוף של גרון ההודו ועצם הבקר. זה צריך להיות בטעם הרבה יותר קליל ועדין. ולא - לא שמתי פחות מדי מים. בפעם הבאה אכניס במקום גרון הודו ועצם בקר - כנפי הודו. נראה מה יהיה.
 

רוני1955

Active member
מרק עוף מכינים מ.....

נכון ! עוף ! לא מכינים מרק עוף מאבקת מרק. החוכמה בבישול מרק עוף זה בישול ארוך, ולא בסיר לחץ. בישול ארוך אני מתכוון בין שעתיים וחצי לשלוש שעות.
 

חנהפ

Active member
כשאני מכינה מרק עוף

אני קונה בקצביה עופות שלמים, מבקשת שיפרקו לי
כך יש לי את עצמות הגב, הכנפיים למרק
ואת הכרעיים והחזה לבישולים אחרים, לא אוהבים אצלי עוף מכובס...
לסיר של 15 מנות -5 עופות מפורקים, אני מוסיפה גם גרון של הודו אחד.
 
למעלה