אשמח להמלצות מה לעשות עם ארטישוק ירושלמי

אשמח להמלצות מה לעשות עם ארטישוק ירושלמי

המלקט בסופר התבלבל, ובנדיבותם השאירו אצלי במתנה.
 

שרי 55510

New member
מכינה מרק מוקרם מעולה ,מארטישוק ירושלמי כרישה ושמנת לבישול,,

אם מעניין אותך מתכון למרק, אקליד לך ברצון,מאוחר יותר.
 

שרי 55510

New member
בבקשה המתכון למרק הארטישוק הירושלמי הנפלא,,

מרק ארטישוק- ירושלמי שאצלינו מאוד מבוקש:
1 בצל בינוני קצוץ גס
5 כפות שמן זית
2 שיני שום-כתושות.
כרישה בעלת בצל גדול וגבעול טרי ללא העלים.-
-לפרוס לטבעות דקות לכול אורכו (את בצל והגבעול.)
כפית אחת פלפלון ירוק חריף,טרי - לחתוך לקוביות קטנטנות.
500 גרם ארטישוק ירושלמי--לפרוס לפרוסות.
(לקישוט חופן עלי -בייביס קטנים ו-חופן אגוזי-לוז.)
ההכנה:
1. בסיר בינוני לצקת 5 כפות שמן זית לחמם קצת , ולהוסיף את הבצל הקצוץ לערבב מדי
פעם,כ- 2 דקות,עד לדרגת שקיפות-הבצל,
2. להוסיף את פרוסות הכרישה,וכפית של הפלפלון הירוק-החריף,
לערבב כ-5 דקות,ולהוסיף את הפרוסות הארטישוק הירושלמי ו-לצקת מים ,
כמות המים תהיה עד לכיסוי כול הארטישוק שבסיר.
3 . להוסיף את השום הכתוש,
1/2 כפית מלח ו1/4 כפית פלפל -שחור,
ומבשלים עד לריכוך מלא של הארטישוק.
&nbsp
4. בכף מחוררת מוציאים את הארטישוק ואת הכרישה -והבצל ומעבירים לבלנדר ,(או
למעבד המזון.)
5. מוסיפים כוס שמנת מתוקה,ו -2 כוסות מלאות במי -הבישול ,
כף אחת שמן-זית,
כפית אחת מלח, ו1/4 כפית פלפל-שחור.
לטחון ביחד -למרקם חלק,ולהחזיר לסיר הבישול,ולערבב .
&nbsp
אופצייה להגשה:לפני שמעבירים למרקיות אישיות ,קוצצים 3 עלי- בזיליקום ומניחים בתחתית של כול מרקיה ומעל יוצקים את המרק.(למי שלא אוהב בזיליקום אפשר בלי.)
מקשטים כול מנה בעלי -בייביס קטנים ו-חופן אגוזי-לוז.
ומתענגים על הטעם העדין והכול כך מיוחד.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

TCHM

New member
מצוין, זה כבר מרק ארטישוק ירושלמי


וכך זה נראה בלי 1 כף בהריון מלח.

 

yair_bar

New member
מנהל
אוהבת מרקים טחונים?

מרק ארטישוק ירושלמי הוא אחד הדברים הטעימים שיש
 
אשמח אם תשתפו במתכונים

עם עדיפות לדברים לא מסובכים ואם אפשר, גם לא משמינים.
&nbsp
תודה רבה
 

yair_bar

New member
מנהל
בשמחה

מרכיבים:
&nbsp
3 בצלים חתוכים לקוביות
6 גזרים חתוכים לפרוסות בעובי 3 ס"מ
2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
1 בטטה חתוכה לפרוסות בעובי 1 ס"מ
קילו ארטישוק ירושלמי חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
4 כפות שמן צמחי (תירס/סויה/חמניות)
1 כף סוכר
1 כף בהיריון מלח
1 כף שטוחה פלפל שחור טחון
3 כפות שמנת מתוקה או 5 כפות חלב
&nbsp
&nbsp
בסיר רחב מטגנים את הבצל בשמן עד שמתחיל להשחים.
מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומטגנים היטב במשך 10 דקות
מוסיפים את הסוכר ומערבבים כדקה
מוסיפים את שאר הירקות ומים לכיסוי של 5 ס"מ מעל גובה פני הירקות ומביאים לרתיחה.
&nbsp
מנמיכים את הסיר, מכסים ומבשלים שעה.
&nbsp
בעזרת בלנדר סטיק טוחנים את כל תכולת הסיר, מתבלים ומוסיפים את השמנת/חלב.
&nbsp
טועמים ומתקנים תיבול.
&nbsp
אם יש לך בבית אגוז מוסקט טרי את יכולה לגרד מעט בשלב הוספת התיבול (לא חובה אבל מוסיף טעם מצויין).
&nbsp
זה אחד המרקים הטעימים ביותר שאני מכיר.
&nbsp
חשוב לטגן קודם את הבצל בנפרד - זה חשוב לטעם הסופי
 

TCHM

New member
"1 כף בהריון מלח" ? אתה בטח מאוהב

מה עושות 3 כפות שמנת מתוקה/חלב למרק, אולי מיכל שמנת מתוקה?
6 גזרים, 1 בטטה...מרק ארטישוק ירושלמי זה כבר לא.
זה אולי מרק ירקות עם ארטישוק ירושלמי.

לדעתי, ואני לא מומחה ולא מבין בכלל באוכל.
 

yair_bar

New member
מנהל
אכן מאוהב

זה מרק ארטישוק ירושלמי. ממליץ לך לנסות את המתכון כלשונו
 

TCHM

New member
א י ן ס י כ ו י...

יתכן ואתה צודק, אני לא מומחה ולא מבין כלל באוכל.
 

Maldini Girl

New member
אתמול ניסיתי פעמיים לשלוח הודעה דרך האפליקציה של תפוז

היא פשוט איומה ובלתי נסבלת. ממש לא שמישה.
&nbsp
עכשיו כשאני ליד מחשב:
בגדול נתנו לך רעיונות ממש טובים.
אז רק אוסיף ואגיד שאני מאד אוהבת ארטישוק ירושלמי. אני מוסיפה אותו למרקי עוף וירקות והוא נותן טעם נפלא.
אוהבת גם להוסיף אותו לפירה שורשים (יחד עם שורש סלרי, בטטה, גזר...)
תבשיל של עוף עם תפוח אדמה ירושלמי זה אחד הדברים הכי מפנקים שיש, בעיקר באווירה קרירה.
וכמו יאיר, מאד אוהבת מרק טחון של ארטישוק ירושלמי. פעם אגב גם אכלתי באיזו מסעדה מרק ארטישוק ירושלמי עם שוקולד לבן שגם היה נהדר. אין לי מתכון לזה, אולי ברשת יש.
 
תודה לכולכם


הבאתם מתכונים נחמדים, אבל קצת מורכבים... יש אולי רעיון למשהו פשוט יותר? לא מדובר גם בכמות מאוד גדולה (הביאו לי את זה במקום ג'ינג'ר, אמנם הגדילו את הכמות שהזמנתי, אבל עדיין לא מדובר בכמות מסחרית...)
 

Maldini Girl

New member
אם אין לך כמות גדולה אז כאמור

את יכולה להוסיף את זה לתבשיל של עוף עם ירקות (אבא שלי מכין עוף עם תפו"א וארטישוק ירושלמי בתנור)
או להוסיף את זה למרק ירקות טחון- נניח למרק תפו"א מוקרם או מרק כרובית מוקרם, לדעתי ילך טוב.
 
למעלה