פטה כבד- שאלות

פטה כבד- שאלות

שלום, האם חייבים להוסיף ביצים קשות לפטה כבד? כמו כן, האם וכמה זמן מראש ניתן להכין אותו? תודה :)
 

Maldini Girl

New member
פטה כבד

אין צורך כלל להוסיף ביצים לפטה כבד. ייתכן שהתכוונת לכבד טחון?
פטה כבד מכינים בטחינה של כבד עם חמאה. אני מכינה אותו בדר"כ באותו היום אבל כמה שעות טובות לפני האירוע (אם האירוע בערב מכינה בבוקר) אבל אין בעיה להכין אותו גם יום או יומיים לפני ולשמור בתבנית עטופה היטב בניילון נצמד.
&nbsp
אם הכוונה לכבד קצוץ- מעולם לא ניסיתי להכין מראש, תמיד מכינה באותו יום של הארוחה כמה שעות לפני.
אגב גם במקרה של כבד קצוץ אין שום חובה להוסיף ביצים.
 
פטה

התכוונתי לפטה. פשוט ראיתי מתכונים שכתבו שצריך להוסיף ביצים קשות.
אז ניתן להכין פטה מראש ולשמור כמה ימים במקרר? תודה
 

galmintz

New member
אין שימוש בביצים בפטה כבד

מי שכתב מתכונים עם ביצים לא מבין את ההבדל
בין פטה וכבד קצוץ.
מה שכתבו לך מעלה נכון.
 

Maldini Girl

New member
כן

במסעדה שעבדתי היינו מכינים פטה שהיה מחזיק כמה ימים (מעולם לא החזיק יותר מיומיים כי תמיד נגמר) ואצלי בבית כאמור מכינה בדר"כ באותו יום בבוקר ומחזיק יפה גם יומיים-שלושה אח"כ (אם לא נשאב עוד באותו הערב)
 
פטה חייב להתיצב

בין 3 שעות ללילה במקרר
ולכן לא ממליץ להכין אותו ביום האירוע אלה לפחות יום כודם, רק כדי לספר שאני כן יודע מה ההבדל בין פטה לכבד קצוצ אז זה הפטה שלי (אומנם לא עוף, אבל פטה)

 
למעלה