יש לכם מתכון ללביבות בסגנון פלאפל ?

rotemfrm

New member
יש לכם מתכון ללביבות בסגנון פלאפל ?

כלומר מחומוס מבושל, ושמטגנים במעט שמן, כמו לביבות רגילות.
תודה מראש
 

jen711

New member
אני אשמח, תודה


 

פ הילה

New member
פלאפל ביתי אפוי בתנור

פלאפל ביתי אפוי בתנור וקל להכנה מגרגירי חומוס מקופסת שימורים, עשבי תיבול ותבלינים
מיכל שמיר, מתכונאית, חובבת בישול, בלוגרית אוכל, דיאטנית

מצרכים למתכון (18 מנות/יחידות, 33 גרם למנה\יחידה)
בורגול יבש - 1/4 כוס - סה"כ (50 גרם)
מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל), רותחים (להשריית הבורגול).
פטרוזיליה - כוס-קצוץ (50 גרם), כ- 1/3 צרור.
כוסברה - כוס-קצוץ (40 גרם), כ- 1/3 צרור.
פירורי לחם - 42 גרם, 1/3 כוס + כף.
חומוס שלם - קופסת שימורים (340 גרם), כ- 2 כוסות גרגירי חומוס שלמים.
בצל - 1/4 יחידה בינונית - סה"כ (31 גרם), או 1/2 בצל קטן.
שום - שן
שומשום - כף (12 גרם), כף גדושה - לפי הטעם.
כמון טחון - כפית שטוחה, לפי הטעם.
מלח - 3/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פפריקה - 1/2 כפית שטוחה, מתוקה.
סודה לשתיה - כפית שטוחה (6 גרם)
שמן זית - כף (10 מ"ל)
מים - 1½ כפות - סה"כ (15 מ"ל)
18 מנות/יחידות: מספר כדורי פלאפל מוערך.
ציוד נדרש: מג`ימיקס (מעבד מזון).
אופן הכנת המתכון
1. משרים את הבורגול עם המים הרותחים בקערה, מכסים וממתינים כ- 10 דקות עד שכל הנוזלים נספגים. בינתיים מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
2. מכניסים למג`ימיקס (מעבד מזון) את הפטרוזיליה, הכוסברה ופירורי הלחם (אם לא אוהבים כוסברה - השתמשו רק בפטרוזיליה). מפעילים את מעבד המזון עד לקבלת עשבי תיבול קצוצים לגמרי.
3. מוסיפים את הבורגול (שהושרה במים) וגרגירי חומוס מסוננים מקופסא. מפעילים את מעבד המזון לכמה שניות.
4. מוסיפים את הבצל, השום, השומשום, הכמון, המלח, הפפריקה, אבקת הסודה לשתייה, שמן הזית והמים. מפעילים את מעבד המזון עד לקבלת תערובת אחידה לגמרי. אם התערובת יבשה מדי מוסיפים עוד כף מים.
5. בעזרת ידיים לחות צורים כדורים בגודל כדור פינג-פונג ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. אופים במשך כ- 20-25 דקות עד שהכדורים זהובים למראה. למניעת התייבשות הפלאפל מניחים בתנור קערה חסינת חום מלאה במים רותחים בזמן האפייה.
7. מרכיבים מנה: פיתה מחיטה מלאה, כדורי פלאפל, טחינה, סלט ירקות קצוץ ו/או כל תוספת שאוהבים.
8. בתיאבון :)

הערות

1. התערובת אינה מתאימה לטיגון כיוון שהיא מורכבת מגרגירי חומוס מקופסא שאינם עומדים בחום הגבוה של הטיגון, והם יתפרקו. אם לא רוצים להשתמש בחומוס מקופסא, אפשר גם גרגירי חומוס יבשים. יש להשרות אותם בקערה מלאה מים למשך 24 שעות לפחות (אין צורך בבישול, רק בהשריה). מסננים, משתמשים בכמות של 2 כוסות וממשיכים עם המתכון כרגיל. במקרה כזה ניתן גם לטגן ולא רק לאפות.
2. מומלץ להגיש עם פיתה מחיטה מלאה, טחינה, סלט ירקות קצוץ וכרוב כבוש.

אני נוהגת להכין כמות ולהקפיא

 

yair_bar

New member
מנהל
רק הערה קטנה - פלאפל מטגנים מחומוס לא מבושל

בפלאפל רק משרים את הגרגירים.
&nbsp
למה שלא תכין לעצמך עיסת פלאפל ופשוט תטגן כלביבה?
 

פוקסי99

New member
פלאפל

להכין לפי המתכון לצור קציצה שטוחה לחמם מחבת עם שכבה דקה של שמן (רצוי טפלון) כאשר צד אחד מקבל צבע חום להפוך להניח על נייר סופג.
אפשר לסדר את קציצות הפלאפל בתבנית להכניס לשליש העליון של התנור בחום של 200 מעלות עד אשר משחים . רצוי לשמן הייטב את בתבנית
קילו חומוס מושרה
חבילה פטרוזיליה
1/4 חבילה כוסברה
בצל גדול
4 שיני שום
הכל למכונת בשר לטחון ביחד
להוסיף לבלילה
מלח
כמון
כפית אבקת אפיה
לבחוש הכל הייטב

לאוהבים ניתן להוסיף פלפל חריף (לא יבש) בתהליך הטחינה

 
שאלה לגבי המתכון

פוקסי ניסית את המתכון שלך וצא לי ככה, ולא שטוח

מה לא עשיתי נכון?

 

פוקסי99

New member
קשהלי לענות לך מרחוק

אני אכין פלאפל לפי (השבת אולי)המתכון אשר שלחתי לך ואבדוק .למרות שכך אני מכין פלאפל תמיד ויוצא כמו בתמונה
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
על פי השוואת התמונות נראה שהטחינה שלך יותר גסה

או שפוקסי השתמש בחורים הקטנים של המטחנה ואתה בגדולים או שטחן פעמיים.
&nbsp
ההבדל במרקמים בולט.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
עניין של טעם אישי

איך שמרגיש לך יותר טוב על הלשון.
&nbsp
הכי טוב שבפעם הבאה תנסה את שתי האפשרויות ותחליט מה יותר טעים לך.
 
תמיד אוכל זה עניין של טעם אישי

אבל אני מקשה ושואל, איך אתה אוהב ?
אני שואל אותך, כי אני מחזיק מימך אנין טעם, ואדם שמבין באוכל
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אישית אוהב את הפלאפל קצת יותר גס אבל שוב זה טעם אישי בלבד

אגב עיסת הפלאפל מחזיקה יופי בהקפאה כך שאם כבר מכינים ממליץ להכין כמות גדולה יותר, לחלק לשקיות ולהקפיא.
 

yair_bar

New member
מנהל
באופן אישי אני מעדיף את הגרסא הקרובה לתמונה שלך

 

rotemfrm

New member
תודה. האם אפשר במעבד מזון רגיל

האם אפשר לדעתך להוסיף עוף טחון לתערובת ?
 
למעלה