שרשור חומוס

DANIAVNI

Well-known member
שרשור חומוס

אני פותח שרשור בנושא חומוס לדיון בהכנת "מזון האלים" הזה
בהמשך יופיעו מספר שאלות בנושא
 

DANIAVNI

Well-known member
מדוע משתמשים במלח לימון בהכנת חומוס?

ראיתי שבחלק מהמתכונים מופיעה המלצה למלח לימון במתכון
לא הצלחתי להבין, מדוע ?

האם זה לצרכי טעם, לצרכי שימור או לצרכי חיסכון ( במקום לימונים)
בכל מקרה, בהנחה שהמטרה "חומוס טעים כמו בחומוסיות"
ותוך התעלמות משיקולי בריאות ואמונה שבבית תמיד יותר טעים מברחוב
אפילו אם כולם יגידו שחומוס החומוסיות טעים יותר.
( כן יש כאלה שיכינו צ'יפס המבורגר פלאפל וחומוס בבית
וזה יהיה פחות טעים מברחוב אבל בכוח האמונה הבריאות והחיסכון
הם ייטענו שזה לא כך . לעיתים גם למורת רוחם של הדרדסים הקטנים..)

מה האמת ????
 

שרי 55510

New member
מלח -לימון כמה סיבות לשימוש בו:

1. כשהלימון לא בעונה - מלח הלימון משמש כתחליף.
2. מלח הלימון נשמר לאורך זמן ולא נרקב כמו הלימון.
3. מיץ -לימון מתחמצן - ומלח הלימון לא.
4.לעיתים טעם הלימון לא מוצלח ועלול לקלקל את הממרחים.(יש לטעום טיפה לפני ההכנה
5. בסלטים שמכינים להרבה שעות ,כמו הכרוב בדוכני -הפלאפל, משתמשים במלח לימון זמין ונוח לשימוש, זול יותר, וטעמו נשמר לאורך זמן.
&nbsp
אפרופו לימון :
מיץ לימון יעיל כתרופה נגד כוויות :
מיץ לימון מעולה במטבח כנגד כוויות:אם נכווים בלשון או בחיך כתוצאה משתייה חמה ,
- או מרק חם ,או מאכל לוהט, הפיתרון : טפטפו מיד על הלשון מיץ -לימון טרי,
והכוויה תיעלם תוך דקה, ממש כמו קסם.
&nbsp
&nbsp
 

DANIAVNI

Well-known member
איזה סוג של גרגרים עדיף והיכן קונים?

- מכסיקני
- בולגרי
- הדס
- בסופר ( שקיות של סוגת)
- בלדי ( לדעתי האגדה על זנים מקומיים איננה נכונה ויוצרה לצרכי ייחצון בלבד)
- GERBANZO BEANS
- המלצות אחרות תתקבלנה בברכה.
 

DANIAVNI

Well-known member
מהי הטחינה המועדפת/מומלצת להכנת חומוס?

- האם בחומוסיות משתמשים ברגילה או שומשום מלא ?
- יונה
- הר ברכה
- גמל
- אל ארז
- נסיך
- ירושליים
- אחר?
 

DANIAVNI

Well-known member
איך אתם מבשלים גרגרים לצרכי ריכוכם ואיך טוחנים

שוב אגדות וסיפורי סבתא

חומוסיות מספרות
אנחנו מבשלים שעות זן חומוס בלדי, במשל שעות עד שמתרכך ובלי סודה לשתייה
ואחר כך טוחנים ביד בשיטה מסורתית עם מכתש ועלי ..בולשיט.

האמת לדעתי
מבשלים הדס/בולגרי( בלדי - אין דבר כזה) עם סודה לשתייה וטוחנים במעבד מזון.
 

DANIAVNI

Well-known member
סודות שידועים לכם כמו : המתכון לחומוס של "מפגש הסטייק"

או "לינא"
 

DANIAVNI

Well-known member
תוספי טעם שידועים לכם שמוסיפים בחומוסיות ו/או שאתם מוסיפים

 

פוקסי99

New member
חומוס נוסח פוקסי

את החומוס המוכן יש לשמור במקרר בכלי סגור ואת השמן ושאר הדברים מוסיפים לפני ההגשה
אני נוהג לעיתים לטחון חלק מגרגירי החומוס המבושלים ואת השאר להקפיא עם חלק מהנוזלים החומוס מפשיר מהר ולכן מכין מנה חדשה קרוב למועד ההגשה
לא יודע מהיכן הגישה שחומוס מתקלקל תוך יום יומיים מנסיוני אני מכין מנה כל יום שישי ואנו אוכלים את ממרח החומוס כל השבוע עד הכנת המנה השניה מעולם החומוס לא החמיץ או טעמו התקלקל
יכול להיות שמתוך השם חמצה שהוא שמו של החומוס בעיברית באה הקביעה הזאת
מה שכן ממליץ. שבזמן ההשריה של גרגיר החומוס לפני הבישול להניח את הקערה במקרר
החברות הגדולות נוהגות להוסיף גושי קרח למיכלי החומוס בהשריה

הכנת חומוס נוסח פוקסי

אני בוחר את החומוס הקטן מיכוון שהוא מאד ארומטי
- משרה לילה שלם במקרר!! מיכוון שהחומוס כשמו (חמצה) נוטה לקבל טעם חמוץ בחום של היום אני שם אותו במקרר. (אני אישית בביקור באחד המפעלים אשר מייצרים פלאפל ראיתי שהם זורקים למיכלי הענק אשר שם מושרה החומוס גושי קרח גדולים
שלא יחמיץ)
- ועכשיו לסיר עם מים מסוננים ובצל!! המים מהברז לעיתים(למרות שברוב המקרים הם טובים) מכילים כלור בכמות גדולה. הבצל בא רק להשבחת הטעם ובסוף הבישול נזרק (זאת למדתי מחבר טוב דרוזי) וכמובן מלח.
- מורידים את הקצף
- מנמיכים את הלהבה אך נותנים למים לרתוח (אחרת ישפריץ על כול הכיריים ברתיחה חזקה מידיי)
- סוגרים את הסיר לשעה לפחות ממליץ לאפשר למים להתאדות כמה שיותר מכוון שחומרי הטעם ישפכו יחד עם המים המיותרים(להשאיר את הכמות המוערכת שתדרש לתהליך הטחינה)

- לאחר הבישול שיטה לקירור מהיר: לאחר שגרגיר החומוס מוכנים(אצלי הם מוכנים כאשר הם לא רכים מידיי אלה כאשר אני לוחץ הם לא נמעכים מיד. גרגר חומוס בנוי מתאים. כאשר הוא רך לחלוטין זאת אומרת שכל התאים נפגעו וחלק גדול ממרכיבי הטעם ברחו למים).שופך את תכולת הסיר לכלי חד פעמי גדול ושם על משטח הגרניט במטבח. שימו לב הבצל כבר לא בעסק.
- מעביר לבלנדר עם השום
- מוסיף טחינה
- מוסיף לימון
- והחומוס מוכן!
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/83278334/אוכל_ומשקאות/מתכונים#83278489
את היחס בין החומוס והטחינה כל אחד יבחר לפי טעמו המועדף .מי שאוהב שטעם החומוס יורגש יוסיף פחות טחינה ומי שאוהב את טעם הטחינה יוסיף יותר ממליץ תמיד להוסיף פחות טחינה ולהוסף אט אט לפי הטעם.
מי שאוהב את החומוס גס יותר יטחן במעבד מזון . מי שאוהב אותו משחתי יטחן בבלנדר.
 
אם אפשר להציע לך משהו

לא להוסיף את המלח בזמן הבישול, אלה בזמן הטחינה תנסה פעם .....
 

yair_bar

New member
מנהל
מי שמעוניין לענות - בבקשה. מי שלא, שיתפלמס במסרים פרטיים

פה זה פורום מתכונים
 
למעלה