זאת בטח שאלה טפשית אבל אני אשאל בכל זאת

תומאס

New member
זאת בטח שאלה טפשית אבל אני אשאל בכל זאת

לפני זה הקדמה קצרצרה:
אני מבשל לעיתים רחוקות, ובד"כ רק לעצמי ורק אוכל ביתי: קציצות, שניצלים, קובה, פסטה, וכו'. לא משהו שמצריך מיומנות גבוהה.
אני רוצה להכין ארוחה חגיגית לי ולידידה טובה שלי. היא אוהבת אוכל ומבינה באוכל ומכינה אוכל ברמה מאוד מאוד גבוהה.
אין לי מיקסר ואין לי תנור (יש לי טוסטר אובן) ומצאתי כבר מתכונים פוטנציאליים (שתיה קרה, סלט, מנה עיקרית + תוספת).
השאלה שלי:
איזה סגנון בישול כדאי לי לבחור, כדי שכשהיא תגיע אלי הביתה לארוחה, אני לא אהיה בשלב שבו אני טרוד ועסוק עם הבישולים.
כי בכל זאת האוכל אמור לצאת מהמטבח, כמה שיותר קרוב לזמן הארוחה כדי שהוא יהיה חם וטרי, נכון?
אז מה עדיף? צלייה בטוסטר אובן? אידוי? טיגון?
תמיד בסרטים, כשבחור מכין לבחורה לאכול (או ההיפך), אז בדיוק כשהיא מגיעה האוכל מוכן, הוא נראה כאילו הרגע יצא מהמקלחת, לבוש אלגנטי, בלי טיפת כתם על החולצה, בלי זיעה מחום המטבח....
אבל זה רק בסרטים, נכון?
באידיאל שלי, הייתי מעדיף לבשל הכל, ואז ללכת להתקלח ולהתארגן וכשהיא באה אז להגיש הכל לשולחן וזהו.
אבל אין אופציה כזאת, נכון?
 
ממש לא שאלה טיפשית


אני גם אוהבת להגיש כמה שיותר טרי ולא לחמם מיליון פעם אבל לבשל ולעמוד במטבח חם (גם כשיש מזגן) זה גורם להזעה ולרוב גם לכתמי בישול...
&nbsp
מה שאני עושה באירוחים זה להכין הכל ולהתחיל לחמם כעשר דקות לפני שהאורחים מגיעים. גם ככה לא ישר מתיישבים לאכול...
&nbsp
אם תכין תפריט נוכל לעזור לך להתכוונן מה אפשר להכין מוקדם יותר.
&nbsp
בהצלחה בכל מקרה
 

תומאס

New member
המון תודה על התמיכה והעידוד! אני אכתוב תיכף מה שחשבתי להכין

 

mykal

New member
מותר להגדיר מחדש

את השאלה?

בעיני זו שאלה פרקטית.
ואומר כך--אי לא אוהבת לבשל במזגן,הכולא את הריחות בבית.
לכן מבשלת עם חלונות פתוחים--מסיימת--ואז מדליקה מזגן.
ואז אפשר גם להתקלח, ולצאת לבושים היטב.

ארוחה כזו יכולה להיות בחלקה מוכנה כבר במקרר בתוך צלחות הגשה,
כמו סלטים קרים ובגיוון. מה שקרא בתור מנה ראשונה.
והמנות העיקריות החמות--מוכנות, אני רכשתי מה שנקרא פלטה של שבת--
האוכל מוכן ואני שמה עליו כבר את האוכל המוכן מבושל,
הוא שומר על חום ולא מבשל. ואז נוח להגיש.
סגון של בישול אתה תבחר.
בהצלחה ובהנאה.
 

תומאס

New member
הייתי בטוח שזו דילמה שרק אני נתקל בה....

סלטים קרים זה פחות בעיה - אם כי גם פה יש סייגים אני חושב. נדמה לי שלמשל סלט ירקות - עדיף להוסיף לו את השמן והמיץ לימון ממש לקראת ההגשה - אם אני לא טועה.... אבל עם זה אני יכול להתמודד :)
לגבי הפלטה של שבת - זה באמת רעיון.
 

mykal

New member
לא רק שזו איננה רק הבעיה שלך,

אלא שכאשר יש ילדים בבית, והם לא חוזרים יחד מהמסגרות וההפרש
זמן לא של שעות, אין "חשק" וזמן לחמם לכל אחד בנפרד,
אני הכנתי מראש ושמתי על הפלטה.(במיוחד בחורף כשהגוף מצפה לאוכל חם).
וכן גם כשמגיעים אורחים ורוצים להיות איתם.
המעלה בפלטה שהיא גם לא תופסת מקום.
 

תומאס

New member
שלוש שאלות לגבי הפלטת שבת:

1. מה לגבי אוכל שעבר טיגון כמו שניצל? אחרי כמה זמן בפלטת שבת הוא אמנם יישאר חם, אבל הקריספיות שלו לא תיעלם?
2. כמה זמן אפשר להשאיר אוכל בפלטת שבת?
3. מה הכוונה - לא תופסת מקום?
 

mykal

New member
התשובות שלי.

1)אין הבדל בין אוכל שעבר טיגון או בשול, השניצל נשאר קריספי.
2)תלוי מה, הדברים שנטיתם להחמיץ, פחות זמן מאשר אוכל אחר.
אבל יכולים בהחלט להיות אפילו 3 שעות. הרי על הפלטה אין בשול. זה רק שומר חום.
3)אני במקרים כמו הצורך שלך, מסימת את הבישול/טיגון/אידוי, מכבה גז. ושמה את הפלטה על הגז.כלומר זה לא מצריך מבחינתי עוד שיש, או מקום.
 
שניצל קריספי

כדי לקבל שניצל קריספי יותר מלכתחילה יבש אותו בתוך מסננת מעל כלי שיאגור את טיפות השמן.
בייבוש בין מגבות נייר השניצל מאבד מהקריספיות.
 

mykal

New member
מענין.

אני מטגנת כמות של שניצלים ביחד.(מקפיאה)
לאחר טיגון מוציאה אותם לסיר שבתחתיתו שמה נייר סופג.
כשמתקררים אני מקפיאה. לא שמה במסננת.
מפשירה במקרר ואז כששמה על הפלטה הוא לגמרי קריספי ומחומם היטב.
 
נכון, שניצל מיובש עם מגבות נייר הוא פריך וטעים

זו צורת הייבוש המועדפת עלי.

אבל מכיוון שתומאס דאג שהפריכות של המנה לא תישמר אז ציינתי אחת מהדרכים להפיק מנה יותר פריכה. זה הכל.
 

תומאס

New member
קודם כל - טוב לדעת. למרות שאני מייבש במגבות נייר, והוא

מספיק קריספי בשבילי.
 

פוקסי99

New member
שאלת תקציב

אפשר לרכוש שני סטיקם אנטריקוט מיושנים הייטב
ולהכין אותם במחבת חם מאד .
להכין פירה על בסיס תפוח אדמה ובטטה לקבלת צבע ורוד יפה
להכין סלט חסה עם רוטב ויניגרט (אפשר לשפוך מעט בצידי הסטיק)
סלט וולדורף שישמש גם לקינוח
אתה יכול להכין בקלאווה פשוט מאד להכנה ועושה רושם רב
 

תומאס

New member
תודה רבה על התפריט, אבל יש לי כבר מתכונים פוטנציאליים.

אני אכתוב אותם בהודעה הבאה.
 

Maldini Girl

New member
אם השאיפה שלך כשהיא מגיעה

להיות נקי ומסודר, לא הייתי ממליצה על טיגון.
מהסיבה הפשוטה- טיגון עדיף (כמעט תמיד) לעשות באותו הרגע ומייד להגיש.
צלייה בטוסטר אובן היא אופצייה טובה, וגם אידוי (כמובן שתלוי מה אתה מכין, כמה זמן זה לוקח וכדומה) שמאפשרים לך פשוט "לשים סיר על הגז"/ בטוסטר וללכת להתקלח.
אני עושה את זה הרבה פעמים עם אורז וקוסקוס (אורז מכינה בסיר על הגז וקוסקוס באידוי). מכינה הכל ויודעת שעכשיו יש לי X זמן (אורז=20 דק' בערך וקוסקוס 20 דק' לפחות) להתקלח.
&nbsp
אתה גם יכול להחליט על קונספט שבו אתה מגיש בעיקר מנות קרות, או כאלה שדורשות רק חימום קצר (למשל מרק שתכין מראש, תחמם מראש וכשהיא מגיעה אפשר רק לתת לו חימום מהיר ולהגיש)
 

תומאס

New member
האמת שחשבתי דווקא לטגן, אבל את כמובן צודקת לגמרי!

אני אוותר על הטיגון ואבחר בצלייה בטוסטר אובן או באידוי.
 

תומאס

New member
טוב אז המתכונים שחשבתי להכין - אני עוד צריך לעשות סינון:

מנה ראשונה: מרק יוגורט קר + קרוסטיני (מתוך הספר של שגב משה).

מנה עיקרית - יש כמה אופציות :
פילה לוקוס מאודה (מתכון של אהרוני)
לברק אפוי עם עגבניות או פטריות (מתכון של אהרוני)
שני המתכונים שאני כנראה אוותר עליהם:
סלמון מטוגן ופסטה (ביחד) (מתכון של שגב משה)
לברק מטוגן עם רוזמרין (מתכון של אורי בורי)

תוספת:
טורטליני בפטריות, שמנת ופרמזן (מתכון של בני סיידא)
פסטה בעגבניות, זיתים, שמנת, אורגנו (מתכון של שגב משה)
פסטה בשמנת ופטריות (מתכון של שגב משה)
פסטה בשמנת וטימין (מתכון של שגב משה)

סלט:
סלט עגבניות, נענע וקממבר.

משהו קר לשתות:
צאי קר או שייק כתום או שייק פטל או מרק יוגורט עם פטל או סורבה אבטיח או מרק פאפאיה + מלון + עשב לימון.

על קינוח אני מוותר. אקנה גלידה איכותית וזהו.
 

Maldini Girl

New member
כל האופציות שלך טובות

תנסה לבחור קו כדי שיהיה קשר בין העיקרית לתוספת
&nbsp
אגב, סתם המלצה
אני מכינה הרבה פעמים סלמון בתנור ויוצא מצוין. הסלמון צריך צלייה קצרה יחסית בתנור, ועם פסטה הולך נהדר.
&nbsp
בתמונה- סלמון צלוי ופסטה ברוטב שמנת עם עגבניות שרי צלויות

 

תומאס

New member
תודה על העזרה וההמלצה! המנה שלך נראית מדהים!

אם כבר העלית את אופציית הסלמון בתנור......
באיזה חום את צולה אותו? לכמה זמן? צריך להפוך אותו כמו בטיגון?
איך יודעים שהוא מוכן?
סליחה על כל השאלות, פשוט לא הכנתי דגים אף פעם.
כיף לך שבגיל שלך את כבר ככה מבשלת. אני עד לפני 10 שנים כל מה שידעתי זה להכין חביתה. רק בגלל טיול ארוך בחו"ל, לא הייתה לי ברירה והתחלתי ללמוד לבשל.
 
למעלה