בעיית אפיה

jen711

New member
בעיית אפיה

ראיתי מתכון ללחם טחינה(ללא קמח) בקבוצה שאני נמצאת בה.
ואני רואה שכולן מכינות את הלחם והן מתלהבות ממנו.
אבל משום מה כשאני מנסה להכין אותו, הוא תופח ונראה יפה, אבל אחרי האפיה הוא נופל.
מישהי אמרה לי לא להוציא מייד מהתנור אלא להשאיר בתוך התנור אחרי שאני מכבה אבל זה לא עזר.

אני אודה לכם אם תוכלו להסביר לי למה זה נופל אצלי אבל מצליח אצל כל האחרים.

מתכון:
6 כפות טחינה
2 כפות דבש
4 ביצים
כפית אבקת אפיה

מערבבים ואופים בתבנית אינגליש קייק
180 מעלות, 20 דקות
 

TCHM

New member
זה לא לחם! זאת אפילו לא עוגה...

זה פודינג אפוי, לא לצפות שיהיה גבוה, הוא יתפח באפיה ויצנח שוב.
חסר חומר שיחזיק את הנפח, ביצים שתפחו יצנחו.
לא להתרשם מתמונות תקריב כאילו זאת עוגה/בטח שלא לחם גבוה.
תכיני לחם נורמלי ואם יש בעית קמח תשתמשי בקמח ללא גלוטן.
 
למעלה