יום ראשון-מה אוכלים היום

עדיקים

Active member
חשבתי שישאר אוכל משישי אז כמעט ולא נשאר

ומה שנשאר יאכלו הילדים והבעל, לי אכין היום חזה עוף עם תבלינים וירקות במחבת עם סלט ירקות גדול וטחינה.
 

ady18

Well-known member
אצלי

נשאר קוסקוס
שניצלים לא נשאר
נשאר קצת צלי בשר
וזהו...
 

Maldini Girl

New member
אצלי

יש לי כמות מאד גדולה של חזה עוף שלם (לא פרוס) במקפיא. אז בטח אפשיר ואעשה עם זה משהו. המחשבות כרגע זה או מוקפץ, או סוג של פסטרמה, או לצלות שלם כמו שזה במחבת.
 

ybo4

New member
אשמח אם תסכים לשתף

כיצד אתה מכין את המקלובה עם תפוחי האדמה. נראה ממש מדהים.
 

TCHM

New member
לא מתכון...

אני לא עובד עם מתכונים בבישול ומן הסתם לא יכול לתת, רק את
השיטה.
מרתיחים מים ומבשלים את האורז כ-7 דקות, מסננים מהמים.
מטגנים מעט בצל, מוסיפים את קוביות הפרגיות ומטגנים להשחמה קלה,
מסירים מהאש.
יוצקים 2 כפות שמן לסיר עמוק, מניחים פרוסות תפוחי אדמה בעובי 5 מ"מ
בתחתית הסיר ומעט על השוליים.
מתבלים את האורז מלח, פלפל, פפריקה, עגבניה מגוררת וכל תבלין אחר
לפי הטעם, מוסיפים את תערובת הפרגיות, מוסיפים גזר (קוביות או מגורר)
אפונה טריה או מהקפאה, מעט מים (התערובת צריכה להיות לחה) ומערבבים.

מניחים את כל התערובת על תפוחי האדמה ומיישרים, מניחים נייר אפיה
מעל וסוגרים, מחממים על להבה גבוהה כשלוש דקות ומעבירים לתנור
ב-150 מעלות עד שמוכן (בודקים אם השכבה העליונה מוכנה).
מסירים את נייר האפיה, מניחים צלחת גדולה מעל והופכים.
התיבול כאמור לפי הטעם, המלצת ההמלחה היא 3/4 כפית לכוס אורז,
השאר לפי הטעם.

 

ybo4

New member
תודה רבה

ההנחיות יספיקו כדי שאנסה.
הצילום עוזר מאוד, משום שמאפשר לי לראות שפרוסות תפוחי האדמה צריכות להיות דקות למדי ולא כמו באורז פרסי.
ממש תודה
 

TCHM

New member
שמי לב שיהיה מעט שמן בתערובת...

אצלי השמן הוא מטיגון הבצל והפרגיות.
 

ybo4

New member
לא הצלחה כבירה

הכנתי. כנראה שהיה יותר מדי מים בסיר, למרות שניסיתי לשמור שהתערובת תהיה לחה בלבד.
לעומת זאת, לא שימנתי את הדפנות של הסיר לפני הנחת תפוחי האדמה. מה שהביא לכך שהם היו דבוקים יותר מדי לדפנות ולא יצאו בהפיכה רגילה (למרות שעברו שעות מאז שסיימתי לאפות).
מקווה שהבנתי במה שגיתי ואתקן לפעם הבאה.
לא טיגנתי מספיק על הגז לפני שהכנסתי לתנור ולכן תפוחי האדמה לא יצאו קריספים.
אני חושדת שגם התנור שלי מזייף בחום ואולי חום של 150 אינו מספיק גבוה.
האם תוכל לתת לי הערכה של זמן - כמה לאפות בתנור? אפיתי כארבעים וחמש דקות. האם זה מעט מדי?
סיר לא גדול.
תודה רבה מאוד בכל מקרה
 

TCHM

New member
עשית הכל כמעט בסדר


ראשית, אם עובר זמן אחרי סינון האוז חלק מהמים מתאדים, לכן ציינתי להוסיף
מעט מים בכדי שהתערובת תהיה מעט לחה, מכיוון שהאורז חצי מבושל יתרת המים
תספיק לבשל אותו באדים.
שנית, בוודאי שצריך לשמן את הסיר מעבר לשמן בתחתית הסיר, הבישול על הכיריים
יטגן את תפו"א והם יהיו שחומים ויתרככו בבישול, הם לא יהיו קריספים אלא אם כן
לאחר האפיה בתנור תחזירי למספר דקות לבישול שוב על הכיריים.
חום התנור לא צריך להיות גבוה ואם זה לא נאפה טוב תורידי לשלב נמוך יותר,
בשליש התחתון של התנור, גם אם התנור מזייף בדקי אם האורז מוכן ותעבירי
לכיריים לכמה דקות.
המדד למוענות התבשיל היא בבדיקת האורז, הזמן משתנה מתנור לתנור ואני לא
יכול לאמר במדויק מה זמן לאפות, תרימי את המכסה ותראי אם האורז מוכן, בשום
פנים לא לנסות לערבב.
בכל מקרה לומדים מהנסיון גם בהתאם לכלים שקיימים. נסי שוב ושיהיה בהצלחה.
 

ybo4

New member
דיווח

הגרסה השניה היתה הרבה יותר טובה, בעקבות ההערות שלך.
אני מאמינה שאצליח להשתפר עוד - בהמשך.
תודה רבה
 

TCHM

New member
בטוח שתצליחי
...

זאת הסיבה שאין מתכון, ההתנסות בונה את המנה.

אפשר גם לטגן עד השחמה קלה את פרוסות תפו"א לפני שאת מניחה בסיר.
 
למעלה