אפונה יבשה

jen711

New member
אפונה יבשה

נשארה לי אפונה יבשה שקניתי בשביל מרק ולא השתמשתי בכולה.
אני רוצה לעשות איתה משהו.
חשבתי להוסיף לקציצות עוף (בתנור) או להכין קציצות אפונה.
אני מניחה שאני צריכה להכין את האפונה היבשה קודם, לא?
איך מכינים?
לבשל? כמה זמן?
או להשרות במים? כמה זמן?
אשמח לעזרה.
גם רעיונות מה לעשות עם אפונה יבשה יתקבלו בברכה.
 

yair_bar

New member
מנהל
ממליץ לשמור במקרר עד שיתחשק לך שוב מרק אפונה

 

TCHM

New member
כמה דברים...

  • ראשית את יכולה להכין מרק אפונה ולהקפיא בקופסאות לפי הצריכה.
  • אפשר לבשל חצי בישול - עד להתרככות קלה ולהקפיא לשימוש עתידי כתוספת לכל מנה.
  • לבשל בישול מלא אבל לא עד התפרקות ולהוסיף לתערובת קציצות כפי שהצעת.
  • להשרות את האפונה במים ל-24 שעות ולטחון במכונת בשר בתוספת חומוס ולהכין פלאפל.
תמיד לבשל את האפונה היבשה (פרט להכנת פלאפל), אין חובה להשרות
פרט לכך שההשריה מקצרת את זמן הבישול ועושה טוב לאפונה אם היא ישנה,
לשטוף לפני כל שימוש.
 
למעלה