מה המתכון לרוטב הפסטה האהוב עליכם?

ady18

Well-known member
עונה

בולנז
עגבניות קלאסי
עגבניות עשבי תיבול
פסטו שמנת
רוזה
 

עדיקים

Active member
הרטבים האהובים עליי

בולונז-בשישי אכלתי בלי פסטה, במסגרת הדיאטה והרצון להגיע ליעדים השבוע.
רוטב שמנת ופסטו (האהובה ביותר על הילדים)
רוטב עגבניות עם בזיליקום
הרטבים שהאיש מאלתר והם באמת חטאים כי תמיד הם על בסיס שמן, אמנם לא שוחה בשמן אבל מספיק בשביל לשבור לי את הדיאטה.
 
שמנת פטריות


אני מאלה אגב שלא אוהבים יותר מידי רוטב- מעדיפה שיהיה יותר פרמז'ן מעל הפסטה מאשר רוטב
.
 

yair_bar

New member
מנהל
למה לא תנסי להכין cacio e pepe

נשמע לי בדיוק בשבילך!
&nbsp
אכין בסופ"ש ואעלה תמונות וסדנה בפורום
 

Maldini Girl

New member
זה מתכון רומאי פשוט

של פסטה שהרוטב שלה הוא גבינת פיקורינו ופלפל שחור (והרבה).
במאסטר שף בעונה האחרונה המתמודד האיטלקי הכין את זה.
 

TCHM

New member
"סדנה" ל- Cacio e Pepe שמכינים ב-10 דקות?

Cacio e Pepe שמכינה הנכדה שלי.

500 גר’ ספגטי/ספגטיני
1 כף פלפל שחור גרוס טרי
2 כפות שמן זית
40 גר’ חמאה
40 גר’ גבינת פקורינו רומנו מגוררת*
40 גר’ גבינת פרמג’נו מגוררת*

מבשלים את הספגטי במים מומלחים עד לדרגה לפני אל-דנטה.
בזמן בישול הפסטה מחממים מחבת עמוקה ומוסיפים את הפלפל הגרוס, מניחים לקלייה עד שמריחים את הארומה ומוסיפים את השמן והחמאה.
מטגנים עד להמסה ומוסיפים מצקת ממי בישול הפסטה, מביאים לרתיחה ומבשלים עד להתאדות רוב המים.
מסננים את הפסטה ומעבירים למחבת, מערבבים ברתיחה ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט ממי הפסטה.
מוסיפים את שני סוגי הגבינה ומערבבים להמסה, אם יש צורך מוסיפים מעט מי הפסטה, התערובת צריכה להיות מעט דלילה.
מבשלים עד לדרגת אל-דנטה ומסירים מהאש.
מניחים מנות בצלחות ומפזרים מעט גבינת פרמג’נו מגוררת ומעט פלפל שחור גרוס ומגישים.
* לא להשתמש בשום גבינה תחליפית, אם אין...לא מכינים.

וסליחה שבאתי לבקר והפרעתי לדיונים המחכימים.


 

TCHM

New member
איך לא יצליח, היא אצלי בקורס מזורז בן שבועיים...

הקטנה בת 17 ביקשה לעשות קורס מהיר, כל יום מכינים ארוחות בוקר,
צהריים וערב כולל אפיה וקינוחים ובין הכנות יש גם הרבה תיאוריה.
יש לה את זה...גאה בה.
 
..... אתה צודק!!

חלק הכנתי עם מנצ'גו וחלק עם פקורינו ...
פקורינו ניצח .
 

raya

Well-known member
שבאת לבקר? להיפך - שמחה לראותך כאן.
השתגע היום, כעת אפשר גם לכתוב.
מעריכה את העברת הידע לנכדה - רואה חשיבות רבה בכניסת ילדים/נכדים למטבח.
ילדים/נכדים = ילדות/נכדות.
 

Maldini Girl

New member
לאחרונה יש לי שניים

הראשון הוא רוטב שמנת פטריות לפי המתכון הבא:
1-2 חב' פטריות שמפיניון (אפשר גם פורטובלו) חתוכות גס
1 בצל גדול קצוץ דק
כף גדושה חמאה
כוס יין לבן (אפשר ורצוי- חצי כוס יין לבן וחצי כוס ציר עוף/ בקר)
גביע-שני גביעים של שמנת מתוקה (תלוי בכמות שרוצים להכין)
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
אפשר: עירית, טימין, פטרוזיליה.
&nbsp
במחבת ממיסים חמאה ובה מאדים את הבצל עד שהוא מתחיל להתרכך.
בשלב זה מוסיפים חצי כוס יין לבן/ חצי כוס מעורבת יין לבן וציר, מבשלים ללא מכסה על אש נמוכה עד ש80% לפחות מהיין והציר מתאדים ונספגים בבצל, תוך ערבוב מפעם לפעם. מוסיפים את חצי הכוס השנייה וחוזרים על התהליך.
במקביל, במחבת אחרת מקפיצים את הפטריות (אפשר גם להקפיץ אותן לפני אידוי הבצל באותה מחבת) למספר רגעים עם טיפה שמן/ חמאה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, אפשר גם קצת טימין.
לאחר שהבצל ספג את הנוזלים בפעם השנייה מוסיפים שמנת ואת הפטריות, אפשר גם פטרוזיליה, עירית וטימין, ומבשלים על אש עדינה תוך ערבוב מפעם לפעם ותיקון טעמים, עד שהרוטב מסמיך מעט ונהיה עשיר בטעם.
לאחר שמורידים מהאש ניתן להוסיף עוד עשבי תיבול טריים, לשפוך על הפסטה ולהגיש מייד.
&nbsp
רוטב שני- שמנת-טונה-עגבניות בטעמים מעושנים.
המתכון הזה "התגלה" במקרה. יום אחד הגעתי לבית של אבא שלי וראיתי את כל המשפחה חולה על הספה בסלון. הם ביקשו שאכין משהו לאכול ובבית היה... פסטה, טונה, שמנת מתוקה ועגבניות. (טוב נו, וגם שום ותבלינים)
2 עגבניות גדולות או לחלופין חופן נכבד של עגבניות שרי, חלוטות וקצוצות.
מעט חמאה/ שמן זית
2 קופסאות טונה בשמן מסוננות מרוב השמן (אפשר גם במים אבל זה פחות טעים)
1-2 גביע שמנת מתוקה
מלח, פלפל
שום קצוץ/ כתוש/ פרוס
תבלין פפריקה מעושנת.
&nbsp
במחבת רחבה ומעט שמן/ חמאה מבשלים את קוביות עם השום עד שהן מתמוססות. כשמתמוססות מוסיפים את הטונה, מערבבים, מתבלים במלח, פלפל, תבלין מעושן (אפשר כמובן גם טימין ועשבי תיבול נוספים), מערבבים כמה דקות.
מוסיפים את השמנת ומבשלים מספר דקות תוך ערבוב מידי פעם ותיקון טעמים.
 

salo22

New member
אחת החולשות המאוד ישנות

שלי, הייתה ספגטי "הודי" שתובל כנראה בגראם מסלה וקארי במסעדת ספגטים הקרובה, כשהייתה פעילה בזמנו, איכשהו זו הייתה מנת דיפולט שלי שם בזמן שעבדתי בסביבה.
אז לקחתי גם הביתה, לטעמי גראם מסאלה איכותית מתכתבת טוב עם שמנת וגבינות קשות כמו פרמז'ן ופקורינו, בצל ומעט שום קצוצים ומטוגנים היטב (או שאלוטס) וקליפת לימון מגורדת מוסיפים גם כן המון, למין מנה איטלקית הודית כזו.. כמובן שניתן לשלב פנימה גם רצועות בשר או פיטריות מקורמלות היטב היטב, אבל הכיוון ההודי הבסיסי בשילוב עם גבינה "אוממית" גם מגורדת כחלק מהבישול וגם ליד השולחן לתוספת, זה הבסיס..
אגב לא חייבים שמנת - זה אולי אפילו יותר מוצלח כשבמקום עובדים עם חלב קוקוס טוב, או שילוב של השניים..
**אגב אם לא יצא לך עדיין, נסה להשראה את מנת הספגטי סלמון של הפיצה בבוגרשוב, לטעמי זו מנת "פסטה דג" מעולה בכל קנה מידה.
 

yair_bar

New member
מנהל
תודה על ההמלצה. לא אכלתי את הפסטה עם הסלמון שם

הפיצה שלהם מצויינת, אבל בעבר ניסיתי שתי מנות פסטה והן היו פחות מרשימות מבחינת ביצוע.
&nbsp
אולי סתם נפלתי על ימים פחות מוצלחים - אקפוץ לנסות את זו הספציפית עם הסלמון. זוכר בעל פה את המרכיבים של הרוטב?
 

פוקסי99

New member
רוטב בולנז שלי

בצל גדול חתוך לטבעות
6 שיני שום
פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות
8 פיטריות מקולפות וחתוכות
2 כפות רסק
חצי קופסה עגבניות מרוסקות
4 עגבניות חתוכות במנדולינה
מספר גבעולי אורגנו טריים
כפית אורגנו יבש
פלפל שחור
מלח
כ300 גרם בשר בקר טחון
שמן זית

מחמם שמן זית בסיר
מוסיף את הבצל והפיטריות
מוסיף את הפלפל החריף כאשר הבצל מזהיב מוריד את הלהבה מוסיף את האורגנו ושאר התבלינים
ממשיך לטגן כדקה שניים תוך בחישה מוסיף את שני כפות הרסק ובוחש הייטב עד שכל התוכן הופך מישחתי
מוסיף את העגבניות המרוסקות והעגבניות החתוכות וממשיך לבשל על אש קטנה כ3/4 שעה
בזמן שהרוטב מתבשל מחמם מחבת ללא שמן כאשר המחבת חם שופך פנימה את הבשר הטחון ומערבב ללא הפסקה עד שכל הבשר מקבל צבע אפור ומרקם של כדוריות
כאשר הרוטב מוכן שופך פנימה את הבשר בוחש הייטב ומבשל עוד 5 דקות
עכשיו יש שתי אפשרויות
להוסיף את הפסטה המוכנה לרוטב לבשל יחד תוך בחישה
או להגיש לשולחן את הפסטה בנפרד ואת הרוטב בנפרד
לעגבניות המרוסקות מקופסה יש טעם מעט חמצמץ אשר מוסיף גוון מיוחד לטעם ולכן הוספתי אותו יחד עם עגבניות טריות.
 

פוקסי99

New member
רוטב לבן לפסטה

רוטב שמנת
טגני בחמאה(או שמן זית) בצל שלם חתוך לטבעות עד שיקבל צבע שקוף הוסיפי את הפיטריות
בחשי הייטב ותשאירי על אש קטנה
כ10 דקות על האש ותבחשי מפעם לפעם.
הוסיפי כוס מים רותחים
ושקית של רוטב פיטריות של אוסם(או מרק עוף או מרק פיטריות)
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
לבחוש הייטב.
להוסיף תוכן של גביע שמנת מתוקה לבשל עוד כ3 דקות תוך כידיי בחישה
להוריד מהאש
מצוין עם פסטה
 

פוקסי99

New member
רוטב חזה עוף לפסטה

בצל קצוץ
1/4 כוס שמן
גמבה
פלפל חריף
5 שיני שום קטושות
5 פטריות טריות
2 עגבניות מגורדות
2 כפות רסק
פלפל שחור
מלח
פפריקה מתוקה
אורגנו
בשר חזה עוף

לטגן את הבצל להנמיך את האש
להוסיף את השום ולטגן עוד כדקה
להוסיף את הרסק ולבחוש הייטב
להוסיף את שאר המרכיבים
לבשל כ15 דקות
להוסיף את חזה העוף ופטרוזיליה קצוצה החתוך לרצועות לעוד 10 דקות
לבשל ספגטי כאשר הספגטי מוכן להוסיף לסיר עם הרוטב לבבחוש הייטב כדקה
ולהגיש
ניתן במקום חזה עוף לטגן במחבת ללא שמן 300 גרם בשר טחון לבחוש נמרצות לקבלת מרקם של כדוריות בשר להוסיף לרוטב לבחוש ולהגיש
פוקסי
 
למעלה