מה זה להתייצב?

jen711

New member
מה זה להתייצב?

אני בטוחה שזו נשמעת שאלה מוזרה ורק אני לא מבינה את זה.
מצאתי את המתכון לפשטידה(בתמונה) בקבוצה של דיאטות.
אומרים לשים את זה להתייצבות במקרר ללילה אחרי האפיה.
אני לא באמת מבינה את זה.
זה יכול להתגבש במהלך הלילה במקרר? אפילו שזה אחרי האפיה?
הכנתי את זה ופספסתי את ההתייצבות בלילה וזה יצא טעים אבל זה לא ממש התגבש בתנור.
כנראה בגלל שזה בגלל קמח?

 
יש שפע מתכונים שיוצאים מהתנור "רועדים"
ובקירור "מתקשים"

למשל עוגות גבינה, קרם קרמל ועוד המון דברים...
חלקם לא נוזליים אפילו אבל החיבור בין החומרים במצב חם מהתנור עלול לגרום לכולם לגלוש ולהיפרד אחד מהשני בזמן החיתוך...למשל לזניה
יש גם מאפים או בישולים שצריכים זמן "מנוחה" לטובת הגשה אופטימלית

בעיקרון ממליצים להוציאם אחרי זמן X מהתנור - המקרר או הקירור או ההשהייה - עושה את שאר העבודה
וכאמור, מרבית המקרים גם ממליצים לא לחתוך עד לאחר ההתייצבות (המרכיבים יציבים ולא גולשים או נוזלים או פשוט מתאחדים למרקם מתאים לאכילה)

זמן האפייה משפיע וכמות החומרים שמגירים נוזלים במיוחד בפשטידות
על פניו נראה שאולי זמן האפיה השפיע כאן
 

jen711

New member
אוקיי, תודה, אני אנסה את זה

זה פשוט נשמע לי מוזר אבל אני לא מבינה מספיק בבישול/אפיה בשביל להגיד האם זה מוזר או לא.
אני השארתי את זה בתנור למשך שעה כי חשבתי שזה יעזור לזה להתגבש אבל זה לא ממש עזר.
בכל מקרה קשה לטעות עם פטריות וגבינה אצלינו בבית

אני אנסה לתת לזה להתקרר ולא לאכול ישירות מהתנור הפעם.
מומלץ לשים במקרר ללילה שלם?
זה משהו שכדאי לעשות עם פשטידות בכללי?
 

חנהפ

Active member
בעקרון אפשר לאכול את זה גם ישר אחרי האפיה

אלא שהשילוב של גבינות אפויות יותא טוב יותר אחרי קירור כמו בעוגת גבינה אפויה
 

TCHM

New member
לא, לא מקררים כל פשטידה, תלוי במרכיבים...

אם המרכיבים מאוזנים והאפיה נכונה אין צורך לקרר פשטידות,
אני מעולם לא מקרר פשטידות והמרקם מיוצב לחיתוך ולטעם.
מצנן בלבד בטמפרטורת החדר, גם פשטידות שמיוצבות ע"י גבינה
או תערובת הרויאל (ביצים ושמנת/חלב).
 

jen711

New member
נתקלתי בבעיה נוספת - לא מוכנים לשתף איתי פעולה

זה עדיין לא התקרר מספיק כדי להכניס למקרר וכבר כמעט חצי נעלם...
 
למעלה