שרשור מתכונים ב-10 דקות - שוט

שלייטקס

New member
חמוצים יפניים


1 ליטר חומץ 5%
1 ליטר מיים
350 גרם סוכר
1 פלפל חריף פרוס
חצי לימון פרוס
7 שיני שום פרוס
מרתיחים הכל עד לרתיחה ומערבבים עד שהסוכר נמס
ושופכים על הירקות
ירקות :
1 כרוב
4 גזר
4 פלפל אדום וצהוב
2 צנונית
1 קולורבי
את כל הירקות פורסים
ממתינים לילה במקרר ובתאבון !!!

 

שלייטקס

New member
סלט פסטה ברוטב פסטו-תרד

חומרים
&nbsp
החומרים ל-8-6 מנות:
&nbsp
1 חבילה (500 גרם) פסטה חלולה
&nbsp
1 מגש ברוקומיני חתוך בעובי 3 ס"מ
&nbsp
1 כף שמן זית
&nbsp
1 קופסה (150 גרם) בייבי מוצרלה
&nbsp
לפסטו תרד:
&nbsp
200 גרם עלי תרד טריים (משקל נקי לאחר הוצאת הגבעולים)
&nbsp
1/3 כוס גבינת פקורינו "גד" מגוררת דק
&nbsp
1/4 כוס צנוברים קלויים
&nbsp
2 שיני שום כתושות
&nbsp
קליפה מגוררת דק מ-1/3 לימון
&nbsp
מלח ופלפל שחור גרוס
&nbsp
1/2 כוס שמן זית עדין
&nbsp
אופן ההכנה
&nbsp
מכינים את רוטב הפסטו:
מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים כף שמן זית ותרד ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהתרד רך.
מצננים היטב.
סוחטים היטב בידיים את התרד המאודה ומעבירים למעבד מזון.
מוסיפים את שאר חומרי הפסטו ומרסקים, עד לקבלת תערובת במרקם גס.
&nbsp
מכינים את הפסטה והברוקומיני:
מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים 3 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה.
מוסיפים ברוקומיני ומבשלים עוד כ-3 דקות, עד שהפסטה בדרגת אל-דנטה והברוקומיני רך. מסננים היטב.
יוצקים כף שמן זית ומערבבים כדי למנוע מהפסטה להידבק. מצננים.
מעבירים את הפסטה והברוקומיני לקערה, מוסיפים רוטב פסטו ובייבי מוצרלה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
&nbsp
&nbsp

 

שלייטקס

New member
מתכון בולונז מבשר הודו טחון

מצרכים:
500 גרם הודו טחון
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 גזר בינוני מגורד (לא חובה)
2-3 שיני שום כתושות
400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
4 כפות מלאות רסק עגבניות
כוס מים רותחים
תיבול: כף סילאן, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והשום ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-3 דקות.
-מוסיפים את בשר ההודו הטחון ומערבבים עד שהבשר משנה צבעו ללבן. שופכים למחבת את העגבניות המרוסקות, המים הרותחים ורסק העגבניות ומערבבים. מתבלים בסילאן, מלח ופלפל שחור ומבשלים עם מכסה במשך 15-20 דקות. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם.
*מגישים על פסטה מבושלת או על אורז לבן.
*אם מכינים לילדים – ניתן לטחון או לגרד דק את הבצל.

 

שלייטקס

New member
קרקרים מלוחים ופריכים עם גבינת פרמז'ן, פפריקה ושומשום

מצרכים (25-30 יחידות):
כוס קמח רגיל
חצי כפית מלח
4 כפות שמן
רבע כוס מים
לציפוי: גבינת פרמזן מגוררת, פפריקה מתוקה, שומשום/קצח

אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את הקמח, המלח, השמן והמים עד לקבלת בצק נוח לעבודה. מכסים את הבצק במגבת ומניחים לו לנוח 10 דקות (אחרי מנוחה יותר נוח לעבוד איתו).
-בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות.
-פורסים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק דק מאוד (ככל שהבצק יהיה דק כך הקרקרים יהיו פריכים יותר).
-מפזרים מעל הבצק ובנדיבות גבינת פרמזן , פפריקה מתוקה ושומשום. מהדקים את הגבינה והתבלינים לבצק בעזרת המערוך (זה בסדר אם זה נדבק מעט למערוך ).
-בעזרת מזלג מחוררים את הבצק במספר מקומות (אחרת הוא מתנפח במהלך האפיה).
-חותכים את הבצק לריבועים בגודל 3-4 ס"מ ומכניסים לתנור למשך 20-22 דקות, עד להזהבה.
-מצננים ואוכלים.

 

שרון 337

New member
אם המצרכים מוכנים לבישול ,זה רק 10 דקות,,

למשל תפוחי אדמה ,אפשר לבשל מראש בקליפתם, ולשמור במקרר,
ובזמן הפנוי, אפשר ב-10 דקות להכין:לקלף לתבל ולהכניס לתנור להזהבה.
&nbsp
סלק אדום שמבושל ערב מראש ,ונשמר במקרר:
בהחלט יספיקו 10 דקות לקלף ,לחתוך לקוביות במעבד-המזון,לתבל ולהגיש.
&nbsp
ירקות קפואים הכנה מהירה ביותר:
להפשיר 2 דקות בסיר עם במים חמים ,ואז לסנן ,לתבל ולהקפיץ.
גם לסלט כרוב ו מוקפץ עם עוד ירקות,יספיקו 10 דקות.
&nbsp
ב-10 דקות אפשר להכין גם סלט גזר מגורר,עם קוביות אננס ,פרוסות בננות ,מיץ תפוזים.אגוזים ,תמרים.
 

שרון 337

New member
ב-10 דקות ניתן להכין הרבה תבשילים,,

דג סלמון טרי בתנור,
דג מטוגן.
שניצל עוף.
שעועית ירוקה מוקפצת.
כרובית מטוגנת (כמו שניצל.)
סלט טחינה
לביבות תפו"א
חביתה בטעם פיצה.
סלט חומוס ,(מגרגרי חומוס מבושלים מראש.)
ירקות מוקפצים בווק.
מרק ברוקולי
אטריות עם גבינה.
נתחי -טונה במחבת .(עם בצל קצוץ ,גמבה ורוטב עגבניות.)
לביבות גבינה
סלט ירקות
ספגטי
אטריות עם גבינה.
פתיתים מבושלים עם בצל מטוגן.
&nbsp
 

mykal

New member
משהו שלי,

לאר מבינה את הלחץ להכין משהו בעשר דקות,
אלא אם הפתיעו אותי אורחים ואני רוצה להגיש ארוחה במהירות,
אז ככה,
אצלי במקפיא יש הרבה תבשילים מוכנים,
העברה מהמקפיא למקרוגל להפשרה, בד"כ 2 דקות, ואז המשך בישול/טיגון
עוד 3 עד 5 דקות, ואז אינני זקוקה אפילו לא לעשר דקות.
אהה כן העברה לצילחות ולעריכת שולחן עוד כמה דקות.

ואם זה ארוח לקפה עם עוגה--יש לי תמיד (גם בחורף )עוגת גלידה מעולה.
ולא צרך את הדקות האלה.

באופן אישי--אני מבשלת מהר ומאורגן. הכל,
ולא צריכה מדי הרבה זמן.
אוהבת לעשות זאת השכם בבוקר. ועד שמגיעים לארוחת בוקר
או לקבלת כריכים לעבודה/בי"ס /גן המטבח מבהיק. והסירים על האש או בתנור.
 

שרון 337

New member
לא כולם פנויים במהלך השבוע להכנת תבשילים ושמירתם בפריזר ,,

לא מדובר רק על אירוח ,יש הרבה אנשים שעובדים בשביל המשכנתא,מהבוקר עד הלילה ,
ובקושי יש להם זמן להיכנס למטבח.
יקירה ,
אשרייך שיש לך זמן פנוי לבשל וגם להקפיא ,שפע של בישולים.
 

mykal

New member
אז ככה,

עבדתי כל חיי מצאת החמה עד צאת הנשמה,
והיו לי הרבה מטלות מעבר לעבודה. (גם של העבודה)
וגם של הבית.אני במשך שנים החזקתי שני בתים במרחק נסיעה ארוכה,
כך שאני מבינה היטב על מה את מדברת--
דוקא לכן, היית מאורגנת ובישלתי כמויות בלילות, והתקרר עד הבוקר והכנסת להקפאה.
או בסופי שבוע --תאמיני לי זה ארגן לי בנוחות את החיים.
זה רק ארגון חשיבה וארגון התנהלות בהתאם.
 
אוי זה כלכך עצוב

אני פשוט החלטתי שאני מעדיף לבלות יותר זמן עם משפחתי, מאשר בעבודה.
לכן אני לא מנצל את כל קישוריי בעבודה, אני לא מוכח את עצמי ומגשים את יעודי שם, יחחלתי להתקדם יותר גבוהה ולתפקיד טוב יותר כנראה.
אני פשוט עובד כדי להתפרנס, ואת מרצי וכוחי משקיע במשפחה
(זה בסהכ עניין של סדר עדיפיות)
 

mykal

New member
עצוב זה לא,

את הבחירה עשיתי כל הזמן, המשפחה שלי לא נפגעה,
אהבתי את העבודה שלי--וזו היתה בחירה שגם המשפחה השתתפה בה.
הם עזר ולי מאוד. ואני עזרתי להם.
נראה לי שהם אפילו הרויחו הרבה דברים של התנהלות וערכים.
אינני יודעת אם זה המקום לפרט כי זה פורום בישול ומתכונים--
אבל יש להם גם מאלה בשפע.
 
רק את יודעת אם הבחירה היתה נכונה

אני לא שופט אותך, אני לא מכיר את משפחתך ובדברים האלו מה שכובע ז מבחן התוצאה.
אם פעם יצא לך תקראי על ילדיה של מרגרט טצ'אר המחיר שהם שילנו בגין הגשמת יעודה של אימם היה בהחלט יקר מידי.
יש צרך חיים שאפתנית (שלא לומר גרידית מידי) שלהספיק הכל וכמה שיותר מהר והרבה.
ויש דרך חיים צנוע יותר, שאומרת שהמשפחה ושנשים חשובים יותר, שני הפילוסופיות קימות ואנשים חיים לפיהם.
אני מניך שהשילוב הוא דרך המלך אבל זה פורום מתכונים ובואי נשאיר א זה ככך
 

mykal

New member
בכ"ז אומר משהו

כן יש לי את מבחן התוצאה, אני אשה בפנסיה וילדי גדולים
עומדים ברשות עצמם מכובדים ומכבדים את משפחתם.
אבל, אני כתבתי שעבדתי קשה--לא כתבתי שעשיתי קרירה,(אפילו לא דומה לרעיון של מרגרט תאצר)
אינני אדם מפורסם, וגם לא הייתי בעלת תפקיד ציבורי כלשהוא.
עבדתי כי פירנסתי, עבדתי בשביל הלחם ולא בשביל החמאה.
ואכן שילבתי וכנראה, מספיק טוב בשביל שכל דבר יהיה בסדר.
ואין בבחירות נכון ולא נכון--אלא מהאפשר ומה מתאים לכל אחד.

הכל בסדר, בכל מרקרה שיחה מענינת רק תתאים לפורום הורות.
 
למעלה