לג בעומר מה מתכננים להכין?

yair_bar

New member
מנהל
אנחנו מארחים מחר ויש בינתיים רק קינוח

האירוח אמור להיות חלבי, מתחשק לי לא משהו כבד מדי בגזרת האוכל.
&nbsp
לקינוח הבטחתי להכין כנאפה ואני תקוע עם שאר התפריט. למישהו יש המלצות?
 

שרון 337

New member
מתכון למאפה קליל וטעים,

&nbsp
מאפה בטטות יוגורט ורוזמרין.(ההכנה מאוד קלה, רק שההסבר קצת ארוך.)
מכינים בצק פריך,בכמה שניות :
מכניסים למעבד- המזון:
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כוס אחת קמח
ביצה
1/2 כפית מלח
&nbsp
הכנת הבצק:
מפעילים את מעבד- המזון עם להב-הפלדה, לאחר כמה שניות מתקבלת תערובת פרורית, ואז מוסיפים לתערובת ביצה אחת,
וממשיכים לערבל כמה שניות,עד שנוצר גוש בצק .(במידה והתערובת יבשה,
ולא מתגבשת לכדור בצק, יש להוסיף 2 כפות מים,ולהמשיך לערבל לכמה שניות.)
את כדור הבצק שנוצר,מהדקים ועוטפים בניילון –נצמד, ומקררים שעה אחת במקרר.
&nbsp
להכנת המלית:
3- 2 בטטות,לבשל בסיר מים עד לתחילת הריכוך,(לא רך מדי, כדי שנפרוס לפרוסות.)
2 בצלים בגודל בינוני,פרוסים ומטגנים ב-4 כפות שמן-זית.(לטגן עד שהבצלים שקופים.)
כף רוזמרין-טרי ,לטחון דק .
2 ביצים
גביע יוגורט.
לתיבול מלח ,ופלפל-שחור
&nbsp
לאחר שהבצק התקרר לו שעה במקרר,
זה הזמן לחמם את תנור אפייה -180 מעלות חום.
&nbsp
ומכינים את המלית:
1.פורסים את הבטטות המבושלות והקלופות ,לפרוסות שלמות ,בעובי של חצי ס"מ.
2.טורפים בקערה ביצים, שמנת, רוזמרין, מלח ופלפל.
3.מרדדים את הבצק לעלה דק, ומניחים אותו בתבנית מלבנית ,
מהדקים אותו מעט לבסיס ולדפנות התבנית.
על הבצק מפזרים בצל מטוגן ,
מעליו מסדרים יפה את עיגולי הבטטה.
ועליהם יוצקים את בלילת -הביצים.
ואופים בתנור כחצי שעה - עד שהמאפה אפוי.
&nbsp
מאפה טעים במיוחד- לאוהבי הבטטות.
בארוחות חלביות ,אני הכנתי 2 תבניות ,ולא נותר פירור.
 

ybo4

New member
תודה על המתכון

אבדוק אם ניתן להמיר אותו לתבניות מאורכות.
עדיין לא הגדרתי מה אני רוצה להכין להתנדבות.
אבל ברור שזה צריך להיות בכיוון של מוצרי חלב.
 
אל תשאלי מה מכינים ללג בעומר

ערב טוב
למרות של"ג בעומר עבר אספר לך מה ראו עיני זה שמונה שנים שאני סוקר אוטובוסים באיזור מירון ומגיע גם למירון .
אוכלים הכל מכל ,סירים ענקיים מלאים מכל טוב הדתיים אכלו בתיאבון את האוכל ושתיה בשפע בברזיה בכל ברז משקה בטעם אחר אבל...
השאירו מלן צלחות .כוסות קרטונים על האדמה מסביב הכיל נראה לאחר מלחמת אוכל אחד גדול.
בילדות הינו תופסים יונים ולוקחים לשוחט ומניקים וממלחים ,כמובן תפוחי אדמה והכל בשפע .מדורה אחת גדולה והתוצאה פחמים בשפע ,חגיגה שנתית גדולה וכמובן לקינוח בלוטים מלן שמנו על הגחלים עד שהקליפה נפתחת אוכלים בכייף.
עד היום לא מצאתי בלוטים כאלה מסביב המושב היו מלא שיחי בלוטים ולא עצים גדולים ,הינו אוספים אותם במיוחד לל"ג בעומר.
מאיר כרמיאל
 

ybo4

New member
תודה על המסע אל הזיכרונות מאיר

התכוונתי למאכלים שיזכירו את ריחות ל"ג בעומר גם בתוך הבית.
למירון אני נוסעת כאשר כל הקהל הקדוש שב לביתו.
 
למעלה