אורז שלא דבוק לגוש. איך עושים?

  • פותח הנושא LM817
  • פורסם בתאריך

LM817

New member
אורז שלא דבוק לגוש. איך עושים?

מה סוד האורז הלבן? כל פעם כשאני מכין - הוא יוצא טעים, אבל בעיה שכשמים אותו במקרר אז יום אחרי זה הוא פשוט גוש דפוק לסיר.

האם יש דרך להכין אותו ככה שהוא יצא מתפורר ולא נדבק לגוש או שזה תופעת לוואי בלתי נמנעת של אורז בן יום?
 

Maldini Girl

New member
יש לי כמה הנחות

אני לא מבינה גדולה בכימיה של האוכל, אבל אוהבת מאד להכין אורז ואוכלת אותו לפחות פעמיים בשבוע.
&nbsp
אז ככה-
קודם כל יש את עניין סוג האורז. לא יודעת באיזה משתמשים אצלכם אבל אני משתמשת רק בבסמטי, הוא לא נדבק לי אף פעם. הוא הרבה יותר אורז של "אחד אחד".
לזה מתווסף נושא של כמות מים נכונה- סוגי אורז שונים דורשים כמות מים שונה. בבסמטי אני שמה 1.5 כוסות מים על 1 כוס אורז.
ממליצה גם להוסיף בערך כף שמן לאורז לפני הוספת המים ולערבב היטב, עוזר לאורז לצאת מוצלח יותר.
&nbsp
נושא נוסף שאולי גורם להידבקות הוא שטיפת האורז. עד כמה שאני יודעת (ופה נכנסת ההערה שלי שאני לא מבינה גדולה בכימיה של האוכל) באורז יש עמילן שעשוי לגרום לו להיות דביק, ייתכן ששטיפה של האורז לפני תחילת הבישול (כמו שכתוב במתכונים "עד שהמים יוצאים שקופים ולא לבנים") תעזור גם היא.
&nbsp
והנה המתכון שלי
1 כוס אורז בסמטי
1.5 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1 כף שמן
- לערבב בסיר על אש בינונית כף שמן עם מלח ואורז
-להוסיף מים רותחים ולכסות את הסיר, להביא לרתיחה ותוך כדי לכוון טיימר ל23 דקות.
-כשהמים מבעבעים ורותחים מחלישים לאש החלשה ביותר ומבשלים כך את יתרת זמן הבישול.
-בתום 23 דק' מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור 5 דקות.
-פותחים, מערבבים ומגישים.
 

mykal

New member
אין יותר פשוט מלבשל

אורז לבן שלא ידבק.
שוטפים את האורז ומבשלים כמו איטריות,
כלומר מרתיחים מים שמים מלח, שופכים את האורז פנימה,כעבור
כ--20 דקות לבדוק שהאורז רך, ואז לשפוך למסננת,
ולשפוך עליו מים קרים ולסנן .
אורז כזה הוא אחד אחד, טעים ויכול לעמוד אפילו כמה ימים.
(לא טוב בהקפאה)
 

פוקסי99

New member
אני מכין כך

שופך את האורז לסיר שם תחת הברז ושוטף את האורז תוך בחישה נמרצת עם היד .מתקבל נוזל חלבי לא שקוף .שופך את המים ועושה זאת שוב כ6 פעמים ואפילו יותר עד שהמים מתקבלים כמעט צלולים.
על כל כוס אורז מוסיף 2 כוסות מים ורבע כוס שמן.
מניח על אש גדולה עד אשר מתקבלים בועות מתוך האורז מוריד לאש נמוכה וסוגר עם מכסה. לאחר 20 דקות מוריד מהאש ונותן לאורז לנוח כ10 דקות.
 

CapitanMorgan

New member
אני מכין על פי מתכון של חיים כהן

מרכיבים:
2 כוס/ות אורז
שמן - שליש כוס
2 כוס/ות מים - רותחים
1 כפית/ות מלח

אופן ההכנה:
בוררים את האורז ושוטפים במסננת תחת מים זורמים. מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את האורז. מערבבים בכף עץ כשתי דקות, עד שכל האורז מצופה בשמן. מוסיפים את המים והמלח ובוחשים. מניחים על פני הסיר מגבת ועליה מכסה, מנמיכים את הלהבה ומניחים רשת מתכת מתחת לסיר. מבשלים 20-18 דקות, עד שהאורז סופג את כל המים. מערבבים בעדינות במזלג, ומגישים.
 

LM817

New member
תודה

אני רואה משותף כלכ המתכונים שלכם היא לשטוף את האורז לפי ההכנה - שלב שאני לא עשיתי. אולי פה כבור הכלב.
&nbsp
אני רואה שיש וואריאציות שונות מאוד לגבי כמות המים ביחס לאורז וגם לגבי כמות השמן.
 

שרון 337

New member
השיטה שלי לגבי אורז שתמיד מצליח,

ראשית,גם אני בעד לשטוף את האורז,
(למרות שידוע כי השפים בבתי-מלון ,מכינים אותו ללא שטיפה בכלל.
&nbsp
בכול אופן בשיטה שלי, הכי קל -5 דקות הכנה:
מניחים 2 כוסות אורז שטוף ומסונן ,בתוך תבנית קרמיקה,או פיירקס -שעמיד לחום התנור.
לאחר מכן,להוסיף לאורז 4 כפות שמן ,לערבב מעט, בכדי שהשמן יגיע לכול גרגרי -האורז ,
&nbsp
מוסיפים לתבנית האורז 4 כוסות מים, מלח ,מעט פלפל-גרוס,
פטרוזיליה קצוצה,
5 עלי-סלרי קצוצים,
1/2 כוס שמיר קצוץ, ולערבב ביחד.)
&nbsp
מניחים על התבנית ניר- כסף ומהדקים מהצדדים,שיהיה צמוד היטב לתבנית.
ומכניסים לתנור,ואופים בחום של -170 מעלות, כ-חצי שעה.
&nbsp
&nbsp
 

yair_bar

New member
מנהל
אני לרוב לא שוטף ויוצא כמו שצריך

3 טיפים חשובים בעיניי:
&nbsp
1. לעבוד נכון עם גובה הלהבה
2. להשתמש בסיר טוב עם מכסה תואם - עדיף לסיר רחב יחסית שכן אז האורז לא מתבשל בקומות
3. להשתמש באורז טוב - עדיף בסמטי.
&nbsp
&nbsp
המתכון הקלאסי שלי לבישול בסיר:
&nbsp
2 כוסות אורז (עדיף בסמטי)
4 כפות שמן צמחי (תירס/חמניות/סויה)
3 כוסות מים
1 כף מלח
&nbsp
על להבה בינונית מטגנים את גרגירי האורז בשמן במשך 7 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
&nbsp
מוסיפים את המים והמלח, ומגבירים ללהבה גבוהה.
&nbsp
כשהמים רותחים מכסים את הסיר לגמרי ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר.
&nbsp
מחכים 17 דקות, מכבים את הסיר ומשאירים את המכסה מכוסה 5 דקות נוספות
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
כמו יאיר גם אני לא שוטפת אף פעם ויוצא מעולה

אך אני משתמשת באורז בסמטי שהוא פחות "דביק" לעומת אורזים אחרים
 
למעלה