תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב לימוני -

הפבלובה

New member
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב לימוני -


בוקר טוב,
אני רוצה להכין ליום חמישי תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב לימוני ומתלבטת באיזה מתכון לבחור מכל המתכונים שמצאתי באינטרנט.
אם יש לכם מתכון טעים, אהוב, שניסיתם ואתם מכינים תמיד, אשמח לקבל אותו.

מה אתם אומרים על המתכון הזה:
http://m.ynet.co.il/Articles/4686462
כמובן עם שינויים לקמח מצה, על מנת שהמנה תתאים לסדר שני.

רציתי לדעת האם ניתן לשנות את בשר הבקר לעוף או חצי עוף וחצי בקר, האם זה ישפיע משמעותית על הטעם?
לא אכלתי בשר בקר כ- 12 שנים

כך שאשמח אם תאמרו לי איזה חלק של בשר הבקר צריך לקנות, איני מבינה בזה.

דבר אחרון, האם ניתן להכין את התחתיות הממולאות יום קודם ולחמם למחרת או שהן יותר טעימות אם מגישים מיד?

תודה רבה!
 
על פניו נראה דומה למה שאני מכינה אבל ללא תבלינים דומיננטיים.

טעמו של הארטישוק עדין מאוד ואני מעדיפה לוותר על טעמים חזקים כמו כמון ובהרט. כורכום נתון לבחירה כי הוא מוסיף גוון יותר מטעם.
 

הפבלובה

New member
תודה רבה!

ומה לגבי סוג הבשר?
איזה חלק של הבקר לבקש מהקצב?
&nbsp
כמו כן, האם כדאי לעשות חצי בקר וחצי עוף?
והאם ניתן להכין יום קודם ולחמם למחרת או שהכי טעים לאכול באותו היום?
&nbsp

והאם לפי המתכון שלך, את מטגנת את הארטישוקים לפני שאת מכניסה אותם לרוטב?
 
לגבי השאלות.

סוג הבשר - צלעות או צוואר. אם אוהבים אפשר להוסיף לטחינה מעט שומן כבש.

אפשר לערבב אם אוהבים בקר ועוף או בקר והודו. אני מעדיפה לא לערבב בעלי כנף ועגל. יוצא פחות עסיסי ויותר יבש אבל כאמור עניין של טעם.
כן אפשר בהחלט להכין יום מראש. לא משפיע על האיכות במקרה זה.
כן אני מטגנת את הארטישוקים עם המלית אבל רק מהצד של המלית. מקמחת וטובלת בביצה את החלק עם המלית ומטגנת.
 

הפבלובה

New member
נפלא, אז אכין הכל היום

אם זה לא קשה, אשמח לקבל את המתכון שלך, לבשר ולרוטב

רוב המתכונים דומים אז אני מתלבטת אם לאלתר מעט או ללכת לפי ההוראות..
&nbsp
חוץ מהמתכון של רותי קינן, מצאתי עוד שני מתכונים דומים (עם הבדלים מינוריים של תיבול במלית הבשר וברוטב + תוספת סלרי)
&nbsp
מתכון:
&nbsp
http://noastoo.blogspot.co.il/2014/05/blog-post.html?m=1
&nbsp
מתכון נוסף:
&nbsp
http://www.teimonet.co.il/?p=3533
&nbsp
אני מאוד מודה לך!
&nbsp
 
אני מכינה דומה מאוד למתכון שהעלית.

למעשה מכינה את הבשר ממש כמו לקציצות..
ל 1/2 ק"ג בשר טחון מוסיפה ביצה אחת. רבע כוס פירורי לחם, 2 שיני שום כתושות, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל טחון, 1/2 כפית פפריקה מתוקה קורט כמון כדי שלא ישתלט על הטעם וצרור קטן של פטרוזיליה קצוץ דק.
לרוטב - מטגנת בצל קטן קצוץ דק במעט שמן. מוסיפה חצי כוס יין לבן יבש ומיץ מחצי לימון. מתבלת במלח ופלפל. (תלוי באיזה ציר אני משתמשת, אם זה מהמשחה של קנור אני ממעטת מאוד בתיבול כי הוא מתובל דיו), מניחה את תחתיות הארטישוק בסיר ומוזגת ציר בשר או עוף, עד מתחת לקו המילוי כך שהקציצה של הבשר תהיה מחוץ למים. אני אוהבת לאפות אותן בתנור בסיר מכוסה כ 45 דקות. אם התנור תפוס, אני מבשלת על הגז בסיר מכוסה על להבה נמוכה.
 

הפבלובה

New member
אני מאוד מודה לך!

המתכון והטיפים מאוד עזרו!
לא היה לי יין לבן שיספיק גם להגשה וגם לבישול ולא הכנתי ציר (לא היה זמן), אך הכנתי לפי המתכון של רותי קינן, עם שינויים מזעריים ויצא נפלא.
אני מודה לך! הייתי באפיסת כוחות אחרי הבישולים.. אילו יכולתי לישון יומיים ברציפות..

&nbsp
 

Maldini Girl

New member
האמת שלפני שנה או שנתיים עשיתי מתכון של אהרוני

שיצא מאד מוצלח. הוא אומנם לא של לבבות ממולאים אלא של לבבות עם בשר טחון, אבל אפשר גם לשנות ולעשות ממולא. אין לי את הקישור המקורי אבל הנה המתכון
&nbsp
1/2 ק"ג בשר טחון
מלח, פלפל
בצל קטן קצוץ דק
7-6 יחידות לב ארטישוק, חתוך לקוביות/ רצועות גסות (או שלמות אם את מעוניינת למלא)
מיץ מחצי לימון
1/3 כוס יין לבן
כף קמח
מעט שמן זית לטיגון.
&nbsp
-מערבבים את הבשר עם בצל ותבלינים ויוצרים קציצות. מכניסים למקרר לכשעה ואח"כ מוציאים לטמפ' החדר כחצי שעה.
-מטגנים במעט שמן את הקציצות עד לסגירה, מוציאים לנייר סופג.
- מקמחים את הארטישוק ומטגנים בשמן הקציצות מספר דקות. מוסיפים מיץ לימון ויין לבן ומבשלים 5 דק' על אש בינונית.
-מחזירים פנימה את הקציצות ומבשלים עם מכסה סגור כרבע שעה.
-מורידים מהאש ומגישים.
&nbsp
&nbsp
 

הפבלובה

New member
מודה לך! אם אפשר..

אז אני עושה "קופי-פייסט" לשאלות ששאלתי

&nbsp
ומה לגבי סוג הבשר?
איזה חלק של הבקר לבקש מהקצב?
&nbsp
כמו כן, האם כדאי לעשות חצי בקר וחצי עוף?
והאם ניתן להכין יום קודם ולחמם למחרת או שהכי טעים לאכול באותו היום?
&nbsp
 
לטעמי

לא היתי מערב עוף (עם בשר) בסיפור הנ"ל, כי זה יכול להפוך את המנה ליותר אפרורית (מבחינת הטעמים).
אני היתי משתמש בבשר כתף או מערבב כתף עם צוואר.
או כמובן ללכת רק על עוף, שתכלס לימון עושה הכי טוב לעוף.
 

הפבלובה

New member
תודה רבה!

משום מה, ההודעה שלך התפספסה אצלי..
אחרי העצות שלכם, החלטתי לא לערבב את שני סוגי הבשר אלא להכין חצי כמות עם עוף וחצי כמות עם בקר.
כדי לא לכתוב שוב פעם, אשמח אם תוכל לחוות את דעתך על שאלתי לגבי בישול שני סוגי הבשר יחד, בתגובה שלי ל- Maldini Girl.
&nbsp
מודה לך!
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
אנסה לענות

1. אפשר להכין יום לפני ולחמם בזהירות. אבל אם זה מה שאת מחליטה לעשות מציעה לא להכניס את הקציצות לתבשיל, אלא רק לטגן ולהכניס אותן רק ביום למחרת כדי שלא יתקשו/ יתפרקו.
2. בנוגע לבשר- ראיתי שארתור דנט המליץ לך. בגדול, כל חלק שמתאים לטחינה ילך טוב..
3. מציעה לא לשלב עוף, מעבר ל"אפרוריות" המרקם של העוף הטחון הוא שונה מאשר של הבשר הטחון (יותר דחוס) ואני אישית פחות אוהבת.
 

הפבלובה

New member
תודה רבה על ההסברים! לפני שענו לי בפורום לגבי סוגי הבשר..

הביאו לי 250 גרם בשר בקר (צוואר), וטחנו בבית עוד 250 גרם חזה עוף.
אחרי שכולם אמרו שזה ייצא דחוס אם אערבב את שני סוגי הבשר יחד, החלטתי שפשוט אעשה חצי כמות עם בקר וחצי כמות עם עוף.
מכיוון שאני אוכלת רק בשר עוף וגם זה קורה לעיתים רחוקות, איני מנוסה בבישול בשר.
האם אני יכולה לשים תחתיות ממולאות בעוף ותחתיות ממולאות בבקר בסיר אחד, באותו הזמן?
האם בישול תחתיות עם עוף לוקח את אותו הזמן כמו בישול תחתיות ממולאות בקר?
אני לא רוצה לייבש..
&nbsp
המון תודות!

&nbsp
הרבה שאלות, ככה זה כשאנשים שלא אוכלים או מבשלים בשר, מנסים להתעסק איתו לראשונה

&nbsp
 

Maldini Girl

New member
אני חושבת שכן

מכיוון שאת סוגרת קודם את הבשר כקציצה אין סיבה שלא יתבשל מבפנים.
 
ממממממ אני חושב ש

לא כדאי,
גם מבחינת זמני בישול, ושאלה מה יש בעוף קרעיים (פרגית) או חזה?
גם במחינת רוטב, את העוף היתי עושה יותר צהוב ולימוני
ואת רוטב לבשר מבוסס על עגבניה (ומשם תבוא החמיצות)
 

הפבלובה

New member
תודה רבה!

בסופו של דבר, עשיתי את כל הארטישוקים עם בקר (קנינו עוד), כך שמהעוף עשינו מנה אחרת.
אני חושבת שבפעם הבאה, באמת אעשה את הבקר ברוטב עגבניות.
הרוטב הלימוני היה טעים מאוד אך עם עגבניות ייצא הרבה יותר טוב.
&nbsp
מודה לך!
 
למעלה