כופתאות מקמח רגיל או קמח תפוחי אדמה. לצערי שכחתי לקנות

גליגלי6

New member
כופתאות מקמח רגיל או קמח תפוחי אדמה. לצערי שכחתי לקנות

קמח מצה

האם ניתן לעשות כופתאות מקמח רגיל או קמח תפוחי אדמה במתכון כופתאות קמח מצה?

תודה רבה
 

חנהפ

Active member
מקמח רגיל אפשר להכין בצקניות

מקמח תפו"א -לא נראה לי
לקניידלך צריך קמח מצה...
 

חנהפ

Active member
אתה מבלבל, קנודל מכינים מלחם ישן כופתאות זה סיפור אחר

 
חנה

הנל לא ממש מבין באוכל, הוא יודע רק לחרחר מהומה
בסה"כ יש לו אצבעות זריזות וגוגל מול העניים, זה הידע שלו לצערי

אז אל תתרגשי, ולא להפגע!
 
כן ולא

כופתא זה לא השם העברי לקניידל? המקור הוא המילה הגרמנית KNOEDEL שהפכה באידיש לקניידל.
ליהודים, בין מאשכנז ובין מעדות המזרח תמיד היתה נטייה לתת שמות חיבה לאוכל. בֶבָלָך, קניידעלך, פְרִיטִיקָס, פָסטֵלִיקוסׁ ועוד כהנה וכהנה ומכאן לדעתי השיבוש.
מספר מתכוני הכופתאות כמספר עקרות הבית. מספיק לבדוק בכל שנה בכל פורומי האוכל את כמות המתכונים שמפרסמים. זה בסה"כ מאכל שבמקורו נועד להיפטר מכל מיני שאריות (לחם, תפו"א, סולת וכל מה שאת מעלה בדעתך). התוצאה, כמו כל ההמצאות של הסבתות, היא בד"כ מוצלחת מאוד.
אימי המנוחה היתה מכינה זאת בצורת כיכר לחם מצנימים ישנים לחם לא טרי, פירורי לחם, ביצים וכיו"ב.
ליווי מעולה לצלי עם רוטב.
להזכירך, השאלה המקורית היתה האם מותר להשתמש בקמח (שאלה קצת יוצאת דופן בפסח) הגבתי לתשובתך המאוד החלטית. כן, אפשר להשתמש בלחם, בפירורי לחם וכו. כל השאר הוא שאלה של טעם. אנחנו לא בבי"ס למלונאות (זה מותר זה אסור) אלא בפורום של חובבי אוכל ובישול. על טעם ו....
חג שמח ובבנין ציון ננוחם...
 

ornme1

New member
נכון. והסיומת היא רבים - קניידל - יחיד, קניידלעך - רבים

 

TCHM

New member
ניתן להחליף את קמח המצה בקמח במתכון לכופתאות...

אבל אלו לא הקניידלך המסורתיים אלא כופתאות למרק/צלי, הם באותו מרקם
אבל המתכון שונה לחלוטין.
לא ניתן להחליף רק בקמח תפו"א (עמילן תפו"א) אלא בשילוב מרכיבים אחרים
כמו תפו"א למשל אבל גם זה מתכון שונה.
 

גליגלי6

New member
תודה לכולם. האמת אין כמו קמח מצה

הוא מאוד טעים ואין לו לדעתי ממש תחליף. מעניין מדוע הוא ככ טעים. גם לציפוי שניצלים.

לעוגות לא השמשתי. מניחה שגם העוגות יוצאות טעימות. קראתי קצת ברשת אבל לא ממש הבנתי כי הוא עשוי ממצות.

קראתי שאת המצות עושים בתהליך מיוחד..מישו מוכן להסביר מהו התהליך?
 

lseugy

New member
לדעתי זה ייצא בטון. עדיף להכין קמח מצה ממצות, אם יש לך מספיק

זה מה שאמא שלי עושה.
וממה את חושבת עושים קמח מצות בכל השנה? ממצות. חלק מהתוצרת עושים ממצות שנשארו במרכולים מהפסח. אוספים בחזרה, טוחנים - ואורזים כקמח מצה.
 
למעלה