אני. בהחלט אני. תביאו לי צנתרים, שקיות זילוף וצבעי מאכל ואעמיד לכם עוגת זילוף מפוארת!
אבל עוגה ומעליה בצק סוכר ודמויות מפוסלות – קצת יותר בעייתי בשבילי.
בעצם, לפחות כך חשבתי, לפני שהגעתי לסדנה בחנות Spices האהובה עליי בקניון איילון. כשהגענו למקום בקומה השנייה הרגשתי כמו ילדה בחנות צעצועים ענקית שמרשים לה לגעת בכל הבובות האהובות עליה וגם לקחת אחת הביתה.
הסדנה הייתה בחסות "המרשלג" שכבר למעלה מ50 שנה מייצרים חומרים איכותיים לאפייה ומתכונים ייחודיים.
אז התחלנו בלטעום (ולהתפעם מהיופי) מקרונים צבעוניים זרחניים ממכרים וקיבלנו הדגמה מבנו של בעלי המפעל איך עושים אותם כאלו מושלמים לפי המתכון של "המרשלג"
המשכנו בטעימות נשיקות ורודות-לבנות קטנטנות ויפהפיות (אכלתי ארבע!) וגם קיבלנו הדגמה להקצפה והזלפה מדויקת
ולבסוף – זה הגיע! גוש בצק סוכר הונח על שולחני כשלצדו מערוך ומחליק, הדגמה קצרה ויאללה לעבודה.
אחרי לישה קצרה וקצת כוח רצון הצלחתי לשטח את הבצק לעיגול חלק ויפהפה והנחתי אותו על העוגה (כל אחת מהמשתתפות קיבלה עוגה! כן כן) לצערי מפאת אילוצים של אימא לשניים הייתי צריכה לצאת חצי שעה לפני סיומה של הסדנה. אבל היי, ברור שלקחתי את העוגה (וקצת בצק סוכר שנשאר לי), וכשהילדים נרדמו המשכתי במלאכת קישוט העוגה – היינו רק שנינו: העוגה ואני.
באותו שבוע אגמי המהמם שלי חגג שנה אז החלטתי לפנק אותו בעוגה מקושטת ואפילו להפיק קייק סמאש ביתי (אוי הלכלוך!)
והצלחתי! הנה, תראו בתמונות
הסדנה הייתה מדהימה. אין מילים. ההסברים היו מפורטים ומרתקים. וגם קיבלנו מתנה מפנקת הביתה. המשימה הבאה שלי מקרונים מושלמים כמעט כמו שלהם!
http://www.hammerschlag.co.il/html5/sbs.py?_id=9362&did=2260&G=2260
יום טעים, מורן.