בקשה למתכון לסחוג אדום

837183

New member
בקשה למתכון לסחוג אדום

שלום, השתמשתי במתכון מהעמוד הבא:
  • 5 פלפלים אדומים מיובשים (שאטה)
  • גבעולים בודדים של כוסברה
  • ראש שום (כמובן לקלף את השיניים)
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט שמן זית
כתשתי את שיני שום, קצצתי את הפלפלים, טחנתי אותם ביחד בעזרת מעבד מזון ידני (ביחד עם גבעולי כוסברה קצוצה וכו) ואז הוספתי מעט שמן..
מה שיצא זה אחד התועבות הכי גדולות של האנושות,
לא רק שזה נראה מזעזע, זה בעצם ממרח שום עם חתיכות צ'ילי - וטעימה קטנה מעוררת את רפלקס ההקאה.

וכעת לתחרות: צילמתי את הסחוג לצד סחוג קנוי, מי יכול לנחש נכונה איזה מהם הוא הביתי?
הפרס: הסחוג הביתי.

נ.ב.: למישהו יש מתכון טוב לסחוג אדום? :)



 

milch

New member
סחוג אדום

סחוג אדום

מרכיבים:

1/2 ק"ג פלפלי צ'ילי אדומים טריים
10 שיני שום גדולות
1.5 כפיות כמון
1.5 כפיות פלפל שחור
1.5 כפיות מלח
1.5 כפיות הל טחון
1.5 כפיות גרגרי כוסברה יבשה טחונה
1/2 כפית צפורן טחונה
1/2 כוס שמן זית מובחר
צנצנת זכוכית אטומה

דרך הכנה:

חותכים לפלפלים את הראש וחותכים ל-4. אני משאיר את הגרעינים.
מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון עם להב מתכת וטוחנים עד לקבלת עיסה גסה.
עם העיסה יבשה מדי ניתן להוסיף שמן זית.
מעבירים הכל לצנצנת זכוכית אטומה.
מכסים הסחוג בשכבת שמן זית בעובי 1 ס"מ. השמן מונע חמצון ושומר על טריות הסחוג.
 
ככה אני מכין

שבת שלום.
פלפל אדום חריף (בעונה זו ניתן להשיג)
גינג'ר טרי.
שום
מלח.
ההכנה:
את הפלפלים אני שותף ומוריד את החלק הירוק.
מקלף את השום.
גינג'ר אני לא מקלף רק מוריד את החלקים הלא יפים (טובים)
לאחר דהפלפל התייבש אני טוחן במטחנת בשר הכל .
מוסיף מלח.
מכניס לצנצנת או צנצנות שם מעל שמן רגיל או זית .
כל פעם שאני רוצה אני מוציא קצת (עם כף יבשה) לתוך קערית ומוסיף מעט לימון טרי ונהנה מזה.
עוד אני מכין מפלפל ירוק וכוסברה טריה.
שום
גינג'ר
מלח.
גם פה אני מוריד מכסימום מים וטחון במכונת בשר .
אני שומר בצנצנת ולמקרר.
את זה אני משתמש לחילבה .
טחון במטחנת בשר כף או שתים .
משרה כמה דקות ומערבב היטב.
מיף לימון טרי .
אני מוסיף מיץ לימון עד כמה שאני אוהב את הסמיכות לוקח לכף חילבה שני כפות
מכוסברה ומערבב ושומר המקרר ונהנה מזה.
מאיר כרמיאל
 

lseugy

New member
הצעה (אני מת על הסבתות האלה).

יש אתרים רבים ברשת. בחלק מהם יש סרטונים אותנטיים עם הסברים.
רובם של בנות או נכדות שמקליטות בוידאו את האמהות/סבתות.
הנה אחד מהם (משום מה לא יוצא לי קישור אבל זו הכתובת. עושים העתק-הדבק לחלונית הכתובות.
https://www.youtube.com/watch?v=NWowXKLNe9s
אני מת על הסבתות האלה. ישמור אותן האל הרבה שנים טובות ובריאות.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
יש במתכון המצורף באג קטן שדפק לך את העסק

מה ששכחו לכתוב שם זה שכשמשתמשים בפילפלים יבשים לסחוג משרים אותם קודם במים לפחות שעתיים ורק אח"כ טוחנים.
 

lseugy

New member
יש לך מחלוקת עם הסבתא בהצעה שלי (שאני ממש לא מכיר אותה).

תימניה אסלית שבוודאי יודעת להכין סחוג (או כמו שנכון להגיד - זחוק) כמו של פעם בתימן - רק לא על אבן. היא השתכללה (שלא לומר "השתכנזה" קצת).
היא שוטפת את הפלפלים (פלפל שאטה) ומיד שמה בבלנדר. שם היא מוסיפה קצת מים.
לפי מה שנראה לי בסרטון - יוצא אחלה וגם חריף מאד.
אני מניח שיש יותר משיטה אחת וגם יותר משתיים.
כשיגמר לי מה שהתימני נתן לי (אחד שפגשתי פעם ומכין אותו בעצמו) אני מתכונן לעשות בעצמי. בשיטה של הסבתא הזו. נראה מה ייצא.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אין לי שום מחלוקת, לה יש


אגב אם תשים לב היטב לסרטון (אילצת אותי לצפות בו) גם היא משרה מעט את הפלפלים היבשים למרות שהיא לא קוראת לזה השרייה ואח"כ מעבדת אותם עם הרבה מים.
 

פוקסי99

New member
סוגים שונים של סחוג כולל אדום

2 כוסות פלפל קטן יבש כנייר
חבילה כוסברה
20 שיני שום
כפית מלח
כפית כמון
כפיתחווג' למרק
שמים את הפלפלים בקערה ושופכים מים רותחים
משאירים בקערה לחצי שעה
מוצאים מהקערה סוחטים את הנוזלים (אני משתמש במיבש חסה)
מעבירים את החומרים למעבד מפעילים לקבלת מרקם קצוץ דק דק אבל לא משחתי
ונהנים
לי יש תמיד פלפל מתוק יבש במקרה והסחוג יצא חריף מידי לכושר הסבל שלי אני מדלל את החריפות עם הפלפל המתוק
והמלצה כאשר את מסיימת להכים ולעבוד עם הפלפלים לרחוץ את הידיים עם סבון ולשטוף במים החמים ביותר שאת יכולה לסבול
ואז החריפות נעלמת
כל טוב
פוקסי
חבר מהעבודה נוסע לחו"ל בשליחות ויש לו בעיה
הוא אוהב חריף וביקש ממני פתרון
אז זה מה הכנתי לו
טחנתי פלפל יבש חריף
טחנתי שבבי שום
טחנתי עלי כוסברה יבשים
הוספתי חוויג' למרק
הוספתי כמון
הוספתי מלח
ערבבתי טוב טוב ולצנצנת יבשה סגורה הייטב שלא תכנס לחות
עכשיו בחו"ל הבחור ישים מהתערובת בצלוחית יוסיף מעט שמן או מים יבחש ויש לו סחוג נהדר
מקווה שיהנה
פוקסי
אני קונה פלפל חריף יבש הייטב בשוק בראש העין או בשוק נתניה.
אני דווקה משרה את הפלפל לשעה ואפילו במים רותחים.
מעביר למסננת ליציאת שארית המים וסוחט היטב בין כפות הייים.
מעביר לבלנדר
מוסיף שיני שום מראש שום אחד
חבילה כוסברה
כפית מלח
כפית כמון
כפית חוויג' למרק
מפעיל את מעבד המזון
ומתעלף מהריח
ואז באה הבעיה העיקרית
לחלק לכל העומדים בטור
בעונת הפלפלים: מכוון שאני מגדל לבד בגינה. במקום הפלפל היבש אני משתמש בפלפל אדום טרי ישר מהגינה.אבל אותו המתכון
טיפ לכל מי שנגע בפלפל חריף:
יש לשטוף את היידים במים מהברז אבל הכי חמים שאתם מסוגלים לסבול!! וכל החריף יירד מהידיים ואין חשש לגעת בעיניים
 
למעלה