ייעוץ לגבי מחבות , איזה הכי כדאי?

igalk4741

New member
ייעוץ לגבי מחבות , איזה הכי כדאי?

מסתבר שיש מלא סוגים:
enameled cast iron ברזל יצוק מצופה אמייל
titanium coat+aluminium אלומיניום מצופה טיטאניום
copper coat+stainless steel פלדה בלתי מחלידה בציפוי נחושת
swiss diamond coating ציפוי יהלומים

ויש גם את אלה שנראות לי פחות טובות:
ceramic ציפוי קרמי
black marble/Pfluon ציפוי אבן שיש
teflon/ptfe(pfoa free) ציפוי טפלון

בנוסף חלק מתאימים לאינדוקציה וחלק לא

בכל מקרה מה הכי כדאי? , שיהיה לא דביק לאורך זמן ,
עמיד ולא נשרט, בריא ולא משחרר חומרים לאוכל ,בלי קשר למחיר
מהניסיון שלכם בבישול
אשמח לביקורות
 

igalk4741

New member
ממה שבדקתי

ברזל יצוק מצופה אמייל
נדבק והחום לא יורד כשמורידים את הלהבה, כבד וקשה לניקוי , יקר קצת

אלומיניום מצופה טיטאניום
נראה הכי טוב כרגע , יקר

פלדה בלתי מחלידה בציפוי נחושת
מוליך חום טוב אבל נדבק וצריך לנקות
גם יש עוד סוג שנקרא surgical steel cookware

ציפוי יהלומים
מסתבר שזה גם טפלון עם שם אחר ונוסחה אולי טיפה שונה מהרגיל
יש להם diamond hd שאולי יהיה יותר טוב מהטיטניום

ויש גם את אלה שנראות לי פחות טובות:
ceramic ציפוי קרמי
הציפוי אחרי כמה חודשים יורד , וניהיה ממש דביק

black marble/Pfluon ציפוי אבן שיש
יכול להיות מטפלון או קרמי , זה פשוט עיצוב לא משפר משהו במחבת

teflon/ptfe(pfoa free) ציפוי טפלון
זול אבל נשרט ולא בריא , אחרי כמה חודשים נדבק שוב
 

igalk4741

New member
בנוסף ראיתי לגבי

טיטאניום
של woll זה טוב מאוד אבל עולה כפול ממחבת רגילה
אבל ה ScanPan זה טפלון עם טיטניום , ולכן לא טוב כי אחרי כמה חודשים יורד הציפוי
 
שמע בחור....

בוקר טוב.
ראה מחבת הוא דבר שקולט שומנים ובגלל זה כאחד שהוא רווק ואולי מזמין חברים ....
אז אל תשקיע הרבה מאמץ כי בסוף המאמץ הוא בניקוי המחבת.
אז בעד מחבת טוב לשנה לפחות כי המראה של המחבת מפחיד לאחר חצי שנה ופשוט בא לזרוק אותו מהחלון.
כל חומר ניקוי שתשתמש ,אפילו מסיר שומנים הוא ישנה לך את המחבת ,המחבת יראה כמו זברה.
חשוב על זה נכון טאפל הוא איכותי אבל כפי שכתבתי לעיל התוצאה.
זה כמו שאנשים משקיעים בקומקום חשמלי לפעמים מעל 200 ש"ח ואחר חצי שנה או שנה הוא הפסיק לתפקד ,אז מה תעשה תתן לתיקון יעלה לך כמו קומקום חדש.
אני למשל קונה קומקום במבצע המחיר מכסימום 70 ש"ח .
אני לא מחפש להרשים את באי הבית אני מחפש את הנוחות שלי .
למשל לטגן ביצה מספיק מחבת במחיר סביר עממי.
עם תרצה להקפיץ תקנה ווק .
אני חושב שאהרוני מקבל את הסירים ועוד כלי בית כפרסומת ויש לו מבחר כלי מטבח תוצרת טאפל .
גם חומרי הבישול הוא לבטח מקבל לפרסומת הרי חלק מהרואים את התוכנית יעשו חושבים הרי המוצרים טובים איך המחיר יקר.
ראה הוא למשל עם סכינים באמת איכותיים והמחיר חבל"ז .
זה רק חומר למחשבה בעת קנית כלי מבטח.
בהצלחה מאיר
 

שרון 337

New member
מצאת מוצר איכותי,ולאיכות יש מחיר,אבל לטווח ארך זה לא יקר,,

המלצה:
מומלץ לאריכות כול מחבת, להקפיד שלא להשתמש בכף טיגון ממתכת ,
אלא רק בכף עץ ,או בכף טיגון מחומר פלסטיק קשיח, כזה שעמיד בחום גבוה.
 

igalk4741

New member
צודק , אני גם חושב על זה כמו השקעה

לקנות 1 כזה לשנים
במקום להביא 5 זולות של טפלון בלי מותג
שכל פעם צריך להחליף אחרי כמה חודשים

אז אתה ממליץ על כף עץ?
תמיד חשבתי שנירוסטה זה הכי טוב , אבל נראה לי שהיא שורטת את המחבת
חשבתי אבל שכף עץ מייפל נשרפת במ150 מעלות ומשחירה במגע עם המחבת
ושהיא לא מספיק דקה בשביל להיכנס מתחת לחביתה או משהו

יש גם תרווד ניילון , סיליקון , טפלון , בנוסף לעץ ונירוסטה
ממה שהבנתי ניילון נמס בטמפרטורה יותר נמוכה מסיליקון 205 מעלות , אז סיליקון נראה לי יותר עמיד בחום עד 315 מעלות
טפלון נראה לי גם שורט את המחבת
אז הכי טוב כלים מסיליקון אבל לא מנירוסטה מצופה סיליקון כי אז הציפוי יורד
 

igalk4741

New member
בנוסף לתרווד סיליקון , יש סיליקון עם ידית pyrex, נראה טוב

חשוב בבחירת pyrex
יש 2 סוגים
יש מאבן גיר שהוא יחסית עמיד בחום אבל לא בשינוי טמפרטורות מהיר שזה הסוג הזול יותר
ויש פיירקס שמבוסס על בורון סיליקה שזה מאוד עמיד כמו מה שמשתמשים במעבדות

http://www.amazon.com/Wilton-570-11...1-1&refinements=p_n_material_browse:316646011

בנוסף ראיתי שכל מה שקשור למחבתות של נאופלם כדאי לברוח כמו מאש
 

מאקי

New member
רק לגבי כלי הערבוב..קחו בחשבון שסיליקון עמיד מקסימום עד 200

שניצל זה מזמן מעבר לזה ובטח כשעובדים עם חום לאורך זמן
אני לא משתמשת עם כל הפלסיטק סיליקן כי אני לעולם לא צמודת מדחום לדעת מתי זה עבר..ןוכשזה עובר אתם מרעילים את המזון עם מה שיוצא אז..
לכן עץ א מתכת

לגבי המחבתות
אני לא אגיב מסיבות הידועות לחלק מכם. אבל אני כן אפרוש את משנתי בנושא:
הנטיה שלי היתה תמיד למצוא מחבת שעובדת הפוך
ממה שאמרו לי
כזו שמור לחמם על ריק
מותר לשטוף כשהיא חמה חמה מהאש ולהמשיך לעבוד
שמותר מתכת
וומותר להכניס לתנור עם המכסה והכל
ולכן אני מייצגת את מה שאני מייצגת.

מצד שני אני מבינה את כולם ומסכימה מראש עם כל מה שתבחרו..
שבוע טוב
בשורות טובות וטעימות.
 

yair_bar

New member
מנהל
יש מבצעים לא רעים בתקופה האחרונה

יש עכשיו מבצע בסופר פארם על טפאל - יש בעיתוני סוף השבוע. זוג מחבתות במחיר מאד נוח . חפש את הפרטים אולי באתר סופר פארם.
&nbsp
תוך כדי כתיבה הצצתי גם באתר של שופרסל Online. מחבת טפאל 30 ס"מ שמיוצרת בצרפת ב-80 שקל.
&nbsp
&nbsp
 

igalk4741

New member
טפאל זה טפלון , אחרי כמה חודשים הציפוי יורד

חבל נראה להשקיע כסף על מותג שבסוף הטפלון אותו טפלון של המחבתות הזולות
 

yair_bar

New member
מנהל
מנסיון אישי שלי המחבתות שלהם מחזיקות זמן רב

ואם אתה לא משתמש בכלי מתכת אז הציפוי לא מתגרד
 
מומחית אני לא, משתמשת "כבדה" כן


אחרי כל מיני נון סטיקים שסיימו את חייהם בפח, הזמנתי אצל יצחק כהן את המחבת הזו:
http://www.cohenitzhak.com/products/257120
היא הגיעה בדואר רשום למחרת ההזמנה. (חשוב חציין שאני מקבת את כל המשלוחים בדואר נע ולא צריכה לרוץ לדואר כך שלכל חיסרון יש גם יתרון), המשלוח חינם והמחבת אצלי כבר מעל שנה. מתפקדת כחדשה. אני לא מטגנת בשמן עמוק (מלבד פעם ביובל שניצלים לנכדים) ובכלל בכמויות שמן מזעריות עד בכלל לא, כך שכף טיגון מסיליקון מאוד מתאימה לי. (את השניצלים הופכת בעזרת מלקחיים מבלי לגרד את תחתית המחבת).
 

lseugy

New member
170 ש"ח למחבת נראה לי מוגזם בפראות (אבל אולי אני טועה).

מציע לקרוא את הכתבה בקישור של שרון 337.
אגב, לא טוב למחבת לבשל בה כשהיא יבשה ללא שמן בכלל. שכבה דקה נחוצה תמיד לשמירה על הציפוי הפנימי. את זה כל היצרנים אומרים.
המחבתות שלי הרבה יותר זולות - כולל כאלה ב-10 ₪ (לא צוחק. היה ב"אושר-עד" מבצע שרצו להיפטר מסחורה אחרי שבמבצע הקודם עליה מכרו בכמויות אסטרונומיות וכבר לא נשארו קונים לסחורה). בעבודה נכונה ושמירה טובה - בלאי זניח עד אפסי. בלי כלי מתכת או ניקוי בעזרים מתכתיים - מעולה.
 
בשנה שלפני שקניתי את המחבת הזו, זרקתי -

2 מחבתות קרמיות שכל אחת עלתה 90 ש"ח, (עאלק איכותיות של קנווד היה מבצע ל 2 ב 180 ש"ח שכבר היה אמור לעורר חשד), הן נראו מבטיחות ותיפקדו יפה במשך כמה חודשים ואחר כך התרחש אותו תהליך בשתיהן, חביתה פשוטה עם תרסיס שמן זית, נדבקה לתחתית עד שלא ניתן היה להפריד בין המחבת לחביתה אלא באמצעים אלימים וגם אז לא בקלות. בדרך כל הארץ הלכה עוד מחבת אחת פושטית מהסופר ב 50 ש"ח. בחשבון שלי, אם אחרי שנה מחבת השיש מתפקדת כחדשה, לי זה נראה כעיסקה משתלמת.
 
למעלה