סופשבוע שמח במטבח

ady18

Well-known member
ואצלי

קל ביותר מחר מסעדה
שניצל שייטל
נודלס
ערב שישי
פיצה ביתית
בראוניז
 

שרון 337

New member
אפרופו מסעדה,כדאי להיזהר מדגים ,,,

לפני שבועיים היינו מסעדה, (6 סועדים),וחטפנו כאבי בטן נוראי,לאחר אכילת דגי -סלמון.
מישהי אמרה שנקנה אניס טרי ,שמאוד עוזר נגד כאבי בטן,אז קנינו אניס,(שומר טרי),
וזה רק כול מה שאכלנו ,(כשהאניס מתובל במיץ לימון ,מלח ,שום כתוש ושמן זית),
ורק למחרת בערב ,נפטרנו מהבלאגן שנגרם מהדגים.
&nbsp
 

milch

New member
מעדיף להכין דגים ובכלל, בבית

סלמון על האש + רוטב BBQ, הכל לפי הנחיות של BOBBY FLAY.
תוספת ירקות בתנור מאד מתאימה!

 

yair_bar

New member
מנהל
החיבור של הסלמון ורוטב BBQ מוצלחים?

אף פעם לא יצא לי לנסות.
 

milch

New member
מאאאד!

זה רוטב BBQ בהכנה עצמית (לא אחד הסוגים הקנויים), מורחים פעם - פעמיים כש הפרוסה על הגריל לאחר היפוך אחד. את שארית הרוטב "מעמיסים" עם ההגשה.
 

yair_bar

New member
מנהל
בהחלט מתכוון לנסות

אשמח לשמוע איך אתה מכין את הרוטב
 

milch

New member
אנגלית בסדר? אם לא, אתרגם

2 tablespoons canola oil, plus more for brushing on salmon
2 shallots, sliced (השתמשתי בצלים אדומים קטנים קצוץ קטן מאד)
2 cloves garlic, chopped
1/4 cup hoisin sauce
1/4 cup ketchup
2 tablespoons honey
(השתמשתי ברוטב צ'ילי חריף) 1 tablespoon sambal oelek
2 tablespoons sesame seeds, toasted
1 teaspoon soy sauce
(חסר לי,יחד עם זאת יצא טעים)1 teaspoon fish sauce
1 tablespoon rice vinegar
Salt and freshly ground black pepper
4 (8-ounce) salmon steaks
Cilantro leaves, for garnish


לרכך את הבצל והשום בשמן החם.
להוסיף את יתר החומרים למעט חומץ ומו"פ.
לבשל 5 דקות, להוסיף חומץ ומו"פ לפי הטעם.
 

שרון 337

New member
האם הבנתי נכון ? ומה זה- 1/4 cup hoisin sauce

2 כפות שמן קנולה, ועוד ועוד להברשה על סלמון
2 שאלוט, פרוסים (השתמשתי בצלים אדומים קטנים קצוץ קטן מאד)
2 שיני שום קצוצות
1/4 1/4 cup hoisin sauce
1/4 כוס קטשופ
דבש 2 כפות
(השתמשתי ברוטב צ'ילי חריף) 1 כף oelek sambal
2 כפות שומשום, קלוי
1 כפית רוטב סויה
(חסר לי, יחד עם זאת יצא טעים) רוטב דגים 1 כפית
1 כף חומץ אורז
מלח ופלפל שחור טחון טרי
4 פילה סלמון (8 אונקיה)
ועלי -כוסברה לקישוט
 

milch

New member
הבנת מצוין!

לכן יהיה לך מוצלח וטעים.
רוטב הויסין ורוטב דגים אפשר לקנות במרבית המעדניות הלא כשרות וכמובן אצל ספקי מוצרים למטבח המיזרחי (הרחוק).
אני משתמש בבהויסין בלא מעט מתכונים מוקפצים למיניהם, לא לוותר עליו.
 

yair_bar

New member
מנהל
יש גם רוטב דגים וגם הויסין עם כשרות

באתר מזרח ומערב לשלושת רטבי ההויסין כתוב שיש כשרות.
&nbsp
רוטב דגים קניתי בזמנו בחצי חינם והוא היה עם כשרות. לזכרוני הוכן מטונה. עכשיו ראיתי כתבה שהגיע לארץ החל מ-2008
 

lseugy

New member
חבל שלא כתבת את שם המסעדה ומקומה.

כאשר קבוצה שלמה מקבלת קלקול קיבה זה אומר:
דג לא טרי או פישול בשמירה או בבישול (או שניהם) של המסעדה.
בכל מקרה חשוב שאנשים ידעו לאן לא ללכת.
לדעתי גם דו"ח למשרד הבריאות. לא שהם יעשו משהו, אבל לפחות יפנו למסעדה.
במסעדה כמובן יכחישו, אבל או שילמדו לקח להבא או שריבוי תלונות יגרום למישהו במשרד הבריאות לעשות משהו.
שיימינג? אולי. אבל המסעדה הרוויחה את זה ביושר.
חומר למחשבה.
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
החוביזות חזרו!

אתמול הכנתי מרק עגבניות שיצא מעולה
עוף בחמאה, שום ופטרוזילה
אורז לבן
סלט קפרזה
סלט כרוב ואפונה
סלט חומוס עם בצל
קציצות חוביזה עם מטבל של יוגורט ובצל ירוק
לקינוח עוגת שוקולד ללא קמח, לחה לחה.

 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
החובזות חזרו כבר לפני חודשיים לפחות

אני משתמש בהן בעיקר למילוי של פטאייר.

לצערי ה
ים כיסחו אצלנו כמעט את כולן.
 

Maldini Girl

New member
האמת שלא

באזור שאני גרה יש המון חוביזות. אבל לפני כשבועיים כשהחלטתי לעשות חיפוש- חוביזות היו ממש מעטות. רק עכשיו, אחרי שבועיים וגשמים הן התחילו לצוץ בכמויות ראויות ולא "אחת פה ואחת שם".
משתמשת בהן בעיקר לקציצות אבל בעבר גם עשיתי איתן תבשיל של חוביזות עם גרגירי חומוס, בצל וקציצות-בשר שאוכלים עם אורז, ויוצא מעדן.
בתכלס אפשר להשתמש בערך כמו תרד/ מנגולד.
 

lseugy

New member
אצלי (כבר הרבה זמן לא הכנתי) עוף במלח עם תפ"א.

מצפים תבנית גדולה ושטוחה בניר אלומיניום עבה (אני משתמש ב-18 מיקרון) שופכים חצי קילו מלח גס ומסדרים אותו במסגרת.
את הגומה שנשארת באמצע מורחים בקצת מרגרינה בטמפרטורת החדר.
פורסים תפוחי אדמה בעובי 5-6 מ"מ ומנחים כמו דומינו שנפלו זה על זה.
עליהם מניחים חלקי עוף. אני משתמש רק בירכיים (מה שנראה אצלנו - משולשים).
שעה בתנור בחצי הגובה, 200 מעלות למעלה ולמטה. אחר כך מורידים ל-180 מעלות ועוד 40 דקות.
צבע העור צריך להיות שחום היטב. הכתמים השחורים שאתם רואים מסביב זה השומן שנמס ונספג במלח. עושה ריח חבל"ז וכנראה גם משפר טעם.
אני לא מוסיף תבלינים. אין צורך. הבנות מלקקות את האצבעות ואת הצלחת. אבל מי שרוצה להוסיף תבלינים, לדעתי רק קצת תימין (ואולי קצת תבלין שמפזרים על השיפודים בשיפודיות). אין צורך במלח ופלפל.
שדרוג אופציונאלי: מפזרים כמה בצלצלים קטנים. אפשר גם כמה שיני שום. את אופציית השום לא ניסיתי אף פעם אבל בצורה כזו צריך לצאת להם טעם משגע.

 
למעלה