עוף ואורז בשקית קוקי

  • פותח הנושא r5566
  • פורסם בתאריך

r5566

New member
עוף ואורז בשקית קוקי

אני רוצה להכין עוף שלם ואורז בשקית קוקי. למישהו יש מתכון? אני לא בטוחה כמה מים צריך לאורז.
 
עוף בסיר חרס ואורז בשקית קוקי

אמנם לא זה מה שביקשת אבל אני ממליצה לך להכין כך. כי העוף מתקבל כך שחום ואפוי ולא סמרטוטי ומבושל :
"מלית" לעוף:
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות או מעוכות
1 כרישה חתוכה לשניים לאורך ולפרוסות דקות לרוחב.
2 גזרים בינוניים חתוכים לטבעות דקות. (עדיף לגפרורים אבל התעצלתי).
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
4 פטריות פורטבלו חתוכות לרצועות (אפשר להמיר בכל פטריה שאוהבים).
צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ.
2 כוסות אורז (אצלי בסמטי).
1 כפית לא גדושה מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כורכום.
1 כוס יין לבן יבש.
2 כפות שמן זית לטיגון ראשוני
ההכנה:
לחמם את שמן הזית במחבת גדולה. להוסיף בצל כרישה ושום כתוש ולטגן תוך ערבוב כדקותיים. להוסיף את יתר הירקות מלבד עלי הפטרוזילה ולטגן/לאדות כ 5 דקות. במהלך הטיגון להוסיף את היין הלבן. להוסיף אורז ותבלינים. אם יבש מדי להוסיף עוד מעט מהיין ולטגן תוך ערבוב כ 5 דקות נוספות. להעביר לשקית קוקי. לקשור ביטב את השקית ולנקב חורים קטנים עם קיסם סביב סביב. להניח את השקית הסגורה בתבנית חסינת חום. (רצוי כזאת עם מכסה תואם או סיר חרס).

לייבש היטב עוף שלם.
להסיר שאריות עור ועודפי שומן. להכין תערובת תיבול:
זהה לתיבול האורז רק ללא היין.
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כורכום.
להוסיף שן שום כתושה,
2 כפות שמן זית
1 כפית חרדל דיז'ון.
לתבל את החלק הפנימי של העוף עם חלק מתערובת התבלינים ולהכניס לבטן העוף 1 לימון בינוני שלם כמה ענפי תבלין לפי הטעם (הוספתי רוזמרין וטימין).
למרוח היטב את העוף בתערובת התיבול. לקשור בחוט כותנה את רגלי העוף זו לזו ולהניח על שקית הקוקי עם החזה כלפי מעלה. להוסיף כמה ענפי תיבול מאלה שהכנסנו לבטן העוף. לא להתפתות להוסיף נוזלים. במהלך האפיה העוף מפריש המון נוזלים וזה יספיק גם אם בהתחלה נראה שלא.
לחמם תנור ל 200 מ"צ. לכסות את הקדירה/תבנית היטב. להכניס למרכז התנור. אחרי 10 דקות להוריד טמפרטורה ל 180 מ"צ ולצלות שעתיים לפחות. אחרי שעה מומלץ להוציא מהתנור ולהפוך את העוף בזהירות. כך שאזור החזה יהיה למטה וכך נוזלי העוף ירטיבו את החזה מבפנים וימנעו ממנו להיות יבשושי. עם תום השעתיים להסיר כיסוי. לשזף כ 10 דקות בחום גבוה. מבחן המוכנות באיזור הירך. לנקב ולוודא שרך והנוזל היוצא מהעוף שקוף.
להניח את העוף על מגש. להסיר את החוט ואת הלימון ועשבי התבלין ולחתוך למנות. את האורז לפתוח בזהירות ולהעביר לקערת הגשה.
בתמונה האורז במחבת לפני ההעברה לשקית קוקי והעוף מונח על שקית האורז לפני ההכנסה לתנור. לא היתה לי הזדמנות לצלם בשלב ההגשה.
כמובן שהמרכיבים והתיבול זה עניין של טעם אישי וניתן לשנות או לגוון לפי ההעדפות.



 

נטעליג

New member
ממליצה בחום על המתכון של baronm ובאופן כללי

על הבלוג שלו. קל מאד למצוא בדף הבלוגיה בתפוז.
 

נטעליג

New member
אני לא מביאה קישור כי הבנתי שזה לא מקובל? יאיר, תקן אותי עם

טעיתי.
 

yair_bar

New member
מנהל
אם זה קישור לאתר שאינו בלוג אישי שלך

ואם הקישור חד פעמי - ניתן להביא
&nbsp
&nbsp
 

נטעליג

New member
מקפיצה: מתכוני עוף בקוקי

מתכונים לחלקי עוף ללא העור וללא המון רוטב?
 
למעלה