ריכוך גרגירי חומוס

ריכוך גרגירי חומוס

שלום, הבנתי שיש להשרות את הגרגירים ללילה או לפחות 8-10 שעות.
כל כמה זמן צריך להחליף את המים? או שלא צריך?

ואם יש לכם טיפים נוספים אשמח לקרוא.
 

yair_bar

New member
מנהל
להשריה כזו אני לא נוהג להחליף את המים

למשך זמן ארוך יותר אני מחליף אחרי 10 שעות
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
למשך לילה אין כל צורך להחליף את המים

במידה ומשרים יותר ומחוץ למקרר כדאי להחליף ולבדוק שלא נוצר קצף לבן שמעיד על התחלה של תסיסה (אמור בעיקר על השרייה ארוכה בחוץ בקיץ)..

הטיפ הנוסף הוא להשרות כמות כפולה או משולשת ולשמור במקרר לשימוש עתידי. אפשר גם אחרי בישול.
 

yair_bar

New member
מנהל
היי תותי, השאלה הופנתה לשיח סלימאן

הוא נתן לך טיפ מצויין שבשלנים רבים עושים - להשרות את הקטניות ואז לחלק למנות להקפיא.
&nbsp
ככה כל פעם שאת צריכה קטניות - את יכולה להשתמש ישר מהמקפיא ולא צריכה להשרות.
&nbsp
אגב, רבים מקפיאים את הקטניות גם אחרי הבישול עצמו.
&nbsp
למשל אם את אוהבת להכין חומוס - תשרי ותבשלי כמות גדולה מאד של גרגירים, ואז תחלקי לשקית סנדוויצ'ים או לקופסא אטומה היטב ותכניסי להקפאה.
&nbsp
ככה כשתרצי להכין חומוס תוכלי בהפשרה זריזה לקבל קטניות מוכנות לעבודה
 
הבנתי


 
למעלה