יוביוב הירוק
Active member
בישול בואקום - אכזבה מסוימת
אחרי ששמעתי ניסים ונפלאות על בישול בואקום, מיהרתי להזמין רכיבים מסין, כססתי ציפורניים במשך כמה חודשים עד שהכל הגיע, וישבתי ערב כדי לבנות את האפרט.
ביום שישי לקחתי משכנתה, וקניתי את האנטרקוט הכי מיושן, וקצת חזה עוף. ועד מוצאי שבת אכלתי לכולם את הראש, על המעדנים שהם או-טו-טו יזכו לטעום. שור הבר יהיה אכזבה, הבטחתי...
הרצתי הכל לפי הנתונים עליהם מצאתי את ההסכמה הרחבה ביותר (אנטרקוט 54 מעלות. 1:30. חזה עוף 65 מעלות. 1:00). ולסיום צריבה במחבת פסים + מלח ופלפל.
והתוצאה - חזה העוף לא רע. עסיסי. האנטרקוט גומי, דל טעם, ובכלל תחושה שלא עשוי. החלקים השומניים לא לעיסים. סיבוב נוסף ב-60 מעלות שיפר את המצב במעט.
בקיצור אכזבה. האם למישהו יש תובנות? הצעות? אולי אנטרקוט לא מתאים לבישול בואקום? אשמח להצעות ספציפיות מנסיון (נתח/טמפ/זמן/תיבול).
אחרי ששמעתי ניסים ונפלאות על בישול בואקום, מיהרתי להזמין רכיבים מסין, כססתי ציפורניים במשך כמה חודשים עד שהכל הגיע, וישבתי ערב כדי לבנות את האפרט.
ביום שישי לקחתי משכנתה, וקניתי את האנטרקוט הכי מיושן, וקצת חזה עוף. ועד מוצאי שבת אכלתי לכולם את הראש, על המעדנים שהם או-טו-טו יזכו לטעום. שור הבר יהיה אכזבה, הבטחתי...
הרצתי הכל לפי הנתונים עליהם מצאתי את ההסכמה הרחבה ביותר (אנטרקוט 54 מעלות. 1:30. חזה עוף 65 מעלות. 1:00). ולסיום צריבה במחבת פסים + מלח ופלפל.
והתוצאה - חזה העוף לא רע. עסיסי. האנטרקוט גומי, דל טעם, ובכלל תחושה שלא עשוי. החלקים השומניים לא לעיסים. סיבוב נוסף ב-60 מעלות שיפר את המצב במעט.
בקיצור אכזבה. האם למישהו יש תובנות? הצעות? אולי אנטרקוט לא מתאים לבישול בואקום? אשמח להצעות ספציפיות מנסיון (נתח/טמפ/זמן/תיבול).