תחרות סודות השפים מתחילה

טיפ חיים קלים וכיף במטבח

שלום לכם יש לי טיפ לשמירה על הטעם

כדי להינות יותר מטעם של ירק- פטרוזיליה, כוסברה יש להוסיפם בסוף הבישול ומיד לכבות את האש


סודות השפים
 
תבלינים

הטיפים שלי לסודות השפים

אומנם לא כזה טיפ מטורף ומקורי אבל מכירים את התבלין של החמוצים?

הוא מעולה בדגים, פשוט לעסות את הדג עם שמן זית ועם התבחינים ולהכניס לטוסטר אובן
הכי קל פשוט וטעים
 
טיפ שלי

אני לא שף או משהו שדומה לו אבל קצת מכיר תמטבח
אני ייתן לכן טיפים איך לחתוך בקלות מספר דברים
אבוקדו ניתן להסיר תקליפה ע״י קולפן
עוגה כדאי לשים תסכין במים חמים לנגב במגבת נקיה והעוגה תיחתך בצורה מושלמת
כמו מרשמלו על מנת לקשת עוגה אפשר בסכין אפשר במספריים רק תרטיבו אותם במעט שמן לפני.
 
הטיפ שלי

אני לא שף או משהו שדומה לו אבל קצת מכיר תמטבח
אני ייתן לכן טיפים איך לחתוך בקלות מספר דברים
אבוקדו ניתן להסיר תקליפה ע״י קולפן
עוגה כדאי לשים תסכין במים חמים לנגב במגבת נקיה והעוגה תיחתך בצורה מושלמת
כמו מרשמלו על מנת לקשת עוגה אפשר בסכין אפשר במספריים רק תרטיבו אותם במעט שמן לפני.
 

פוקאצה86

New member
מלח וסוכר

הטיפ שלי לבישול ולאפייה

תוספת של כפית סוכר בתבשילים עם עגבניות משפר את התוצאה
קורט מלח בכל עוגה משפר את הטעם


סודות השפים
 

מישל138

New member
הטיפ שלי לקיצור תהליכים במטבח

לא תאמינו - כשאני פורקת את המדיח לארונות אני שמה במדף מסויים 'סטים' מוכנים לארוחה משפחתית - אנחנו משפחה המונה 4 נפשות אז יש לי סטים של 4 צלחות, 4 מזלגות, 4 כוסות וכו. ככה יש לי בערך 3 סטים מוכנים לארוחות, ובאותו המדף יש לי כל מה שצריך לארוחה משפחתית 'רגילה' (מלח, מפיות, תחתיות לכלים חמים, קנקן למים). ככה הבן הצעיר שלי עורך שולחן לתפארת, טיפ טופ, הוא לא צריך לזכור מה להוציא, ישר רואה קנקן- יודע שעליו למלאו....
בתאבון
 
היי ! הנה הטיפ המדהים לניקיון המקרר !!! שימו לב:

לרובנו יש כבר כיום מקררים SIDE BY SIDE המצופים בציפוי נירוסטה או דמוי נירוסטה. מוכרים לנו אלף ואחד תכשירים שונים להברקת הנירוסטה של המקרר (אצלי זה LG 874 ליטר) ובאחד הימים, תוך כדי שאני משמן את המשקופים במטבח העשויים מעץ וונגה מקורי (לא ציפוי ונגה ולא צבע ונגה) שיש לשמנם בווקס מיוחד לעץ אחת לשלושה חודשים למען לא ייסדקו בשנתיים הראשונות לאחר התקנתם, עשיתי טעות ולקחתי את הסמרטוט שבו שימנתי את המשקופים - לניקוי המקרר מכתמי הידיים והאצבעות של הרביעייה שלי (שני זוגות תאומים) והתחלתי לנקות את ציפוי הנירוסטה של המקרר עימו. היינו כולנו בהלם לנוכח התוצאה: דלתות המקרר הפכו למבריקות מאוד - כמעט כמו מראה ואפילו קשה לצלם עקב הפלאש ! הווקס המיועד לעץ ניקה את דלתות הנירוסטה באופן מדהים !!! וכל זה מחזיק מעמד שבועיים ואפילו אם נוגעים בדלתות, לא נשארים סימני אצבעות ! פשוט פלא שהתגלה בטעות ! למותר לציין שלא נגרם שום נזק לנירוסטה והדבר חוסך המון טרחה יום יומית בניקוי, במיוחד למי שיש ארבעה מוסקטרים קטנים בבית, בני 5 ו-3.
הרבה יותר נעים עכשיו להיות במטבח עם מקרר שנראה מבריק כאילו נקנה הרגע. הוא בן 3 חודשים כיום. נסו ותהנו עם ווקס לעץ על המקרר !!!
"סודות השפים של קנור".
אביתר.
 
והנה חתיכת נוסטלגייה נדירה ביותר:

את הקופסה הזו משנת היצור 1972 לא תמצאו יותר על מדפי החנויות אך למרבה הפליאה היא נמצאה אצלי במחסן כאשר היא שלמה וארוזה עם המרק בפנים ומוכנה לשימוש...
היא נרכשה בשופר-סל מרים ברמות-אשכול בירושלים בשנת 72' ונשכחה באחד המחסנים שלנו במשך שנים רבות מאוד...
בתיאבון לזכר סדרת הנוסטלגייה !
לילה טוב מירושלים.
"סודות השפים של קנור".

 

dori78

New member
טיפ לקישוט עוגות בפשטות

מכירים את הסוכריות הצבעונית הקטנות? יופי.
מי שלא מתחשק לו להתחיל להתעסק עם בצק סוכר או חיתוך של כל מיני רצועות מחומרים שונים כדי ליצור צורות,
מוזמן למלא קש שתיה פשוט בסוכריות קטנות ולצייר או לכתוב על העוגה - כמו עם עט נובע.
איך ממלאים? בקלות: שופכים את הסוכריות לצלחת עמוקה ו"אוספים" את הסוכריות לתוך הקש.
כל מה שצריך זה קרם על העוגה, שיהיה "דביק", חוסמים את קצה הקש עם האצבעות ומשחררים לפי הצורך.

"סודות השפים של קנור"
 

פילפולה

New member
טיפים מערב "ראש השנה" האחרון

להכין כל מה שאפשר מראש [יום או יומיים מראש].
את הפרגיות השרתי במרינדה ערב קודם-ויום למחרת בישלתי על הגז כשעה.
את העוגות הכנתי יום לפני.
סלטים יום לפני.
ביום עצמו הכנתי דג אפוי [למרוח בשמן זית ועשבי תיבול ולעטוף בנייר כסף-להכניס לתנור 20דקות לפני ההגשה].
כבש [למרוח בשמן זית, שום ועשבי תיבול ולדחוף לתנור 3 שעות].
תפוחי אדמה [אותו משקל כמו הכבש].
ואורז.
ככה נשאר לי יותר זמן לארגן את הבית והשולחן.
&nbsp
אני יודעת שזה טיפ פשוט-אבל לפעמים צריך רק עיצה פשוטה שתפשט הכל.שתעשה חיים קלים.
&nbsp
פיל
בלי לחץ,כן?
 

alice100

New member
טיפ שלי:סיר אחד,5 תבשלים שונים,לפי הנוחות שלנו

מבשלת תפוחי אדמה בקליפה,בסיר לחץ.
כמה שיותר תפוחי אדמה,תלוי בקיבולת סיר הלחץ.
ברור שיש לקרצף ולשטוף היטב את הקליפה לפני הכנסת תפוחי האדמה לסיר.
כשתפוחי האדמה מבושלים:
1. בוחרים את אלה שקליפתם התבקעה יותר או לפי הכמות הרצויה לאותו רגע-ומכינים פיורה.
כמה שתפוחי אדמה חמימים יותר,כך יותר קל למעוך.
את שאר תפוחי האדמה להוציא למסננת,לנגבם מעודפי המים ולמקרר.
&nbsp
המאכלים הנוספים שניתן להכין:
2. שניצל תפוח אדמה.
אהוב על ילדים,לא נשאר פירור.מכינים כמו שניצל רגיל.
בתור טבעונית משתמשת בשלב ראשון במשקה סויה/אורז/שיבולת שועל
במקום הביצה.יוצא נהדר.לא לשכוח פפריקה.
כדי שיהיה קל לקלף את קליפת תפוחי האדמה (אם רוצים,כי לא חייבים),
מעבירים את תפוחי האדמה לכמה שניות במיקרוגל.
&nbsp
3.קרטופל סלט.
קוביות תפוח אדמה עם תבלינים ורטבים המועדפים עלינו,כולל קוביות מלפפון חמוץ וירק (שמיר,פטרוזיליה קצוצים דק).
&nbsp
4. פורסת תפוחי אדמה לפרוסות די עבות,שמה בשקית ניילון-מוסיפה מלח,פפריקה,מעט טימין,שום ועוד כל תיבול מועדף-
מנערים היטב,מוסיפים מעט שמן זית.מנערים שוב.
מעבירים לכלי לתנוא שחומם ל170-190 מע',תלוי בתנור.
&nbsp
5. כנ"ל אפשר להוסיף לאותה שקית,מעט משקה אורז או שיבולת שועל-ולתנור.נוצר רטוב.מעדן.
עוד לא ניסיתי,אבל לטבעונים אמליץ להוסיף למעלה שמרי בירה.
&nbsp
אני ממש משתמשת בפטנט הזה.זה מגוון,והכי חשוב-טעים לאללה.
לא חייבים יום אחרי יום.כשהם מנוגבים,אני משאירה אותם במקרר במסננת רחבה.
תהנו.
"סודות השפים של קנור"
&nbsp
 

alice100

New member
טיפ להכנת חצילים-קל וטעים.

לוקחים חציל או שניים.מקלפים,פורסים,ממליחים.שמים במסננת
ומתפנים למשהו אחר.
אחרי כחצי שעה-שוטפים את החציל הפרוס,מנגבים עם מגבות נייר.
ניתן כעת להשאיר בצורת פרוסות או לחתוך לקוביות.
שמים את החציל החתוך בשקית ניילון,שמים תבלינים,אני אוהבת להוסיף שום,פפריקה,כוסברה,מלח,פלפל+ מה שאתם אוהבים-מנערים.
מוסיפים מעט שמן זית,מנערים ומעבירים לכלי למיקרוגל.
להקפיד שיהיה פתוח החור במכסה ליציאת אדים.
10 דקות-ויש חצילים טעימים טעימים שגם נמנעי חצילים אוהבים.
והחציל הטעים הזה לא שוחה בשמן,אלא במעט רואב.
&nbsp
ניתן להכין רק עם מלח/פלפל/שמן זית ולתבל בהמשך.
תהנו.
&nbsp
"סודות השפים של קנור"
 
להשתמש בכלים חד פעמיים!

אני מארחת כמעט כל שבוע. זה לא פשוט, אבל מאז שהתחלתי להשתמש בכלים חד פעמיים (כן! ביום שישי!) זה חסך לי כ"כ הרבה וגרם לכל הארוחה להיות הרבה יותר מענגת.
 

מנטינה

New member
הדחת סירים אני עושה רק לאחר ששמתי אותם עם מעט מים על הגז

חימום תחתית הסיר לזמן קצר מאפשרת ניקוי קל ומהיר.
 

חנהפ

Active member
הטיפ שלי לחיים קלים במטבח

אחת לשנה, כשהשום הטרי מגיע לשוק קונה 20 ק"ג, מפרקת לשיניים, השום כל כך טרי שאין צורך לקלף וזה קיצור הדרך שלי בעצם
אני טוחנת, מחלקת לצנצנות זכוכית ומאפסנת במקפיא לכל השנה.
השום נהדר, ללא תוספות ואינו מאבד מטעמו/חוזקו
 
טיפ לריח במקרר

לחצות 1 תפוח אדמה (עם הקליפה) לחצי
להניח על מדף במקרר
כל ריח רע ייספג
 

Ode Ohayon

New member
הסוד שלי מהמטבח


אני עצלנית במטבח, אני אוהבת לאכול ארוחה טובה, אבל מתעצלת לבשל.
הטיפ שלי הוא לרכז את כל האוכל- למאכל אחד. אני אוהבת ביצה למשל, תירס, ירקות, גבינות ועוד...אני פשוט לוקחת את כל המצרכים וחושבת מה עושים איתם היום, או חביתה במיקרו (רק דקה של הכנה וכלי אחד לשטוף!) או תפוחי אדמה במיקרו (זה חמש דקות) ולידם כל התוספות...
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
סודות השפים של קנור
 
למעלה