תחרות סודות השפים מתחילה

רוצים לחתוך פסים דקים של גזר לסלט בקלות?


קלפו את הגזר כולו ובעזרת סכין חיתכו חריצים עמוקים לאורך הגזר. לאחר מכן עברו על החריצים עם הקולפן וייצאו לכם פסים דקיקים של גזר שמשתלבים נהדר בסלט!


רוצים לקלוף שיני שום בקלות?
שימו את שיני השום בסיר ריק, כסו במכסה ונערו היטב. שיני השום יתקלפו מעצמן!

צריכים להוסיף קורנפלור\אבקת מרק או כל דבר אחר שעשוי להפוך לגושים בתבשיל שאתם מכינים? הוציאו מעט מן התבשיל לקערית והוסיפו לשם תחילה את אבקת המרק\הקורנפלור. ערבבו היטב כך שהאבקה נמסה ללא גושים בקערית והחזירו הכל לתבשיל. לא יהיו לכם גושים :)
 
טיפ נוסף:

רוצים לשמן תבנית בקלות?
צקו מעט שמן קנולה (או כל שמן אחר שתבחרו) לתבנית ובעזרת חתיכה של נייר סופג, פזרו את השמן בכל פינות התבנית.
 

יעל י

New member
בהשראת "תפוז" - טיפ תפוזי לאפייה

עכשיו עונת התפוזים ואני שאוהבת את טעם התפוז משמרת אותו לכל השנה ולכל מצב ומקרה לאפייה.
מגרדים את קליפת התפוז (לא הלבן!חשוב!!!) שמים בצנצנת עם כמות שווה של סוכר. מערבבים ויש לנו תערובת תיבול תפוזית מריחה ומשגעת לכל מצב ומקרה.
טוב לעוגות,עוגיות,פנקייק,עוף חמוץ מתוק וככל העולה על דימיונכם.
 

foofoo77

New member
סכין טוב

סירים איכותיים
ושיטות בישול שסיגלתי לעצמי.
&nbsp
באמת שבא לי על כזו מתנה.....
 

מנץ1

New member
לפני ארוחה גדולה (כמו ברה"ש ל30 איש ועוד על הגג).

אני מכינה המון דברים מראש ומקפיאה כמו בשר , ממולאים ופשטידות לפני האפיה.
יום לפני קוצצת ירקות לסלטים ומוקפצים ואוטמת בשקיות, כמו כרוב, כרובית , גזר וכ'ו.
רטבים בצנצנות.
ותמיד כשאני קונה פיצוחים שונים כמו, אגוזי מלך, גרעיני חמניה קשיו וכ'ו, אני קולה תערובות שונות , שומרת בצנצנות לשעת הצורך,
לפני שהעלתי את כל הכלים לגג, ריכזתי הכל על שולחן, ורק אחרי שראיתי שלא שכחתי כלום העליתי בצורה מסודרת הכל כדי לא לרוץ למעלה ולמטה בלי סוף,
את הדברים שהעליתי יום לפני כסיתי במפה גדולה שלא יהיה אבק.
 

yanivya2

New member
פיצה מושלמת בהכנה זריזה מאוד!

אני מניח שרובנו הכנו בילדותנו פיצה-פיתה. אחד הדברים הדוחים שיש...
מפתיע איך פיצה על בסיס לאפה היא דבר שונה לגמרי.
והנה המתכון המנצח לפיצה-לאפה. מתכון לא שלי (עדיין, אני גבר) אלא מאישתו של חבר.
הבסיס הוא כאמור לאפה. עליה מורחים רסק עגבניות מיוחד לפיצה (של אוסם).
על זה מניחים תוספת אחת בכל חלק. למשל אם רוצים זיתים ותירס, אז להשתדל לא להעמיס אלא על כל אזור תוספת אחת.
בגלל שהבסיס הוא לאפה, העמסת יתר של תוספות תגרום לקריסתה.
כרגע יש לנו לאפה עם הרסק המיוחד ותוספת.
מפזרים מעט מאוד גבינת צ'דר. אסור לשים יותר מידי כי יש לה טעם דומיננטי.
מי שאוהב מוזמן לפזר גם גבינה בולגרית.
מעל הכל שמים את גבינת המוצרלה, שכשהיא נמסה היא עוטפת את התוספות (וכך הן לא יפלו מהפיצה).
שמים את הפיצה-לאפה כ20 דק' על חום 200-210.
הפיצה מוכנה כשהתחתית (לאפה) הופכת לקריספי, ומאבדת מהגמישות של הלאפה. התחתית נהיית גם שחומה... להיזהר לא לשרוף, להגיע לצבע כתום/חום. אם אחרי 20 דק' זה לא מוכן, אני נותן לה עוד 10 דק' ב220 מעלות.
כל פעם שאני צריך להכין משהו למפגש חברתי, אני מכין את הפיצה הזו. אף אחד לא מבין שזו פיצה לאפה. הפיצה מאוד דומה בצורתה לפיצה עגבניה, וזו הפיצה הביתית הכי טובה שטעמתי אי פעם. בכל מפגש שכזה הפיצה היא הלהיט של הערב...
שיהיה בתאבון:)
 

Efrat Itah

New member
התנור

הסוד שלי הוא התנור, את רוב המתכונים אפשר להסב בתנור בלי שיפגע טעמם, אדרבא לפעמים הוא משתבח, בטח ובטח אם יש אורחים או אם אני מביאה איתי מנה לארוחה. אפילו דג מרוקאי עובר לתנור , עם שום, מעט שמן ןפלפלים חריפים מתקבל גורמה. זה קל יותר, נקי יותר וקל לתיזמון.

מתכון: תפ"א קלופים ופרוסים בעובי כס"מ, גזרים קלופים (או שלא) פרוסים באלכסון לעובי ס"מ, 1-2 פלפלים חריפים עם חתך לאורכם, לזלף שמן על הירקות, ולהכניס לתנור שחומם על 180 מעלות כחצי שעה. בנתיים לשטוף פילטים של דג, מושט, לברק או אם יש דניס הרי זה משובח. לערבב כוזברא, שמן, פפריקה, שום (עדיף טרי אבל גם כתוש קפו מצויין) ומלח ולהמרוח היטב על הדגים, לעסות לתוך הבשר. אחרי שהירקקות התרככו, להוסיף את הדגים כשהעור למעלה, להוסיף כמה כפות מיים רותחים ולאפות עוד 20-30 דקות. יש ששמים נייר כסף אני מדלגת. להגיש כשהעור כלפי מטה בצלחת ולד תוספת ירקות, צבעוני ומזין (ניתן לשים גם פרוסות או רבעי עגבניות, אני מדלגת)

תוסיפו שימוש בתבניות נירוסטה חד פעמיות (למי שלא מפריע) וזה אחד הטיפים הענקים שלמדתי.
 

יואלהב

New member
רטבים - אני מכינה הרב סוגים של עוף או בשר עם רטבים שונים.

כאשר אני מבשלת, אני תמיד מוסיפה קצת יותר מים, ומבשלת בישול ארוך. תמיד, אבל תמיד אני מסננת ומקפיאה את הרוטב שנשאר לאחר שסיימו את הצלי,
משתמשת ברטבים במקום מרק עוף, או מרק בשר. גם כרוטב לאורז, או על בורקס בשר.
 
הטיפ שלי:

1. אבזור אבזור אבזור! כיריים אינדוקציה שמבשלות מהר ואחיד ומתנקות בקלות. קרש חיתוך נוח. סכינים איכותיות. קוצץ ירקות טוב.
2. ארגון ושטחי אחסון - הצלה עבור מטבחים קטנים.
 
סודות השפים - בבלוג שלי

מוזמנים לקרוא את כל הרשומה המעוצבת עם התמונות (והקישורים):
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=4844279
בקצב החיים המטורף שלנו לא קל להיות "שף" ולהשקיע במטעמים טעימים ומגוונים במטבח. למרות זאת, מצאתי את הדרכים להקל ולקצר תהליכים ולהצליח לקבל שם של "בלבוסטע" למרות שאני ממש לא מחזיקה מעצמי כזאת. אז איך? הנה כמה שיטות, טיפים ורעיונות שיכולים לעזור לכם לבשל, לאפות ולארח ביתר קלות.
שימוש במכשירים
מכשירים יכולים לחסוך הרבה זמן. מכיוון שאין לנו בדרך כלל טרמומיקס או הוטמיקס או מכשירים דומים שעולים אלפים ועושים כמעט הכל חוץ מלהכין קפה, נסתפק במכשירים הסטנדרטיים.
מג'ימיקס יכול לקצוץ כרוב ולגרר גזר (לסלט קולסלאו או לסלט כרוב ותפוחים) או לפרוס ירקות שורש (לסלט שורשים) בשניות גם לסלט ענק לארוח. לקצוץ קטן תבלינים, ועוד.
בלנדר יד (מוט) יכול לרסק את המרק ממש בסיר. ושמעתי על מכשיר שמכין מרק ומרסק (בלנדר מבשל) בכ-200 דולאר בדיוטי פרי.
לא מזמן רכשתי מכשיר לוופל בלגי. הוא עלה בסך הכל 150 שקל (על זה נאמר שעוד מכשיר אחד הבעל שלי מסלק אותי מהבית כי אין מקום בארונות - עיין ערך "הכנה מראש והקפאה" - מקום בארון ובמקפיא) אבל הכנת הוופל הבלגי הפכה ענין קל וזריז שהאורחים מתרשמים ממנו מאוד (בעיקר האורחים הצעירים של הילדים!)
אופה הלחם - אותו אני מטעינה מראש בחומרים ומפעילה על טיימר ושוכחת. קצת לפני הארוחה, כשאורחים מגיעים, הבית מריח כמו מאפייה ויוצא ממנו לחם ריחני לפי הטעם (אני אוהבת עם עגבניות מיובשות ועשבי תיבול).
כלים מתאימים ו"פטנטים"
יש לי משפך קטן לקאפקייקס שעוזר למזוג בלילה לקאפקייקס בלי ללכלך. כף לגלידה שאיתה אפשר להכין עוגיות בגודל מוגדר. קוצצים מיוחדים (כמו ג'וליאן) שמאפשר חיתוך אלגנטי ומגוון של האוכל.
בנוסף, מספר רב של תבניות אינגליש וקאפקייקס שאפשר להפעיל את התנור בפעם אחת עם הרבה עוגות (וטורבו).
אפשר גם לאלתר, אם צריך יותר תבניות אפשר להכין לבד תבניות מקרטון!
גיוון ותיבול בקלות
הפעלת דמיון לגיוון - קציצות אפשר לעשות מבקר, מעוף, ואפשר גם לערבב. בקרוב אשתף מתכון של קציצות המכילות בקר, עוף והודי. בתיבול אפשר לשלב לא רק פטרוזיליה או כוסברה, אפשר גם להוסיף עלי סלרי קצוצים (שנותנים טעם קצת שונה).
על מנת לגוון בתיבול אני נוהגת להקפיא תבלינים - תמיד יש לי פטרוזיליה ושמיר קצוצים וקפואים (הנה מה שכתבתי על הקפאת תבלינים, ומאז אני גם מקפיאה בצל קצוץ מטוגן) וכשאין לי את זה, אני משתמשת בתיבוליות כמו של קנור. זה עוזר לשדרג אפילו חביתה למה שמקבלים במסעדה!
בנוסף, אני עושה וריאציות. מכינה כמות של שתי תבניות אינגליש קייק של בלילה בסיסית של עוגת וניל. מחלקת לשניים באחת מוסיפה פרי, בשניה שוקולד קצוץ (או מערבבת חלק מהבלילה עם שוקולית) והרי לנו שתי עוגות שונות! בכלל, יש לי ארסנל של עוגות קלות שחלקן מרשימות ביותר (ורובן בחושות - קערה אחת וכף אחת וחלקן ללא אפייה כלל !).
הכנה מראש והקפאה או צינון
אני קוראת לעצמי מלכת המקפיא. מאז שרכשתי מקפיא נפרד מתקיים הכלל הידוע שלא משנה כמה מקום יש במקרר/במזוודה/בתיק/בארון (השלימו לפי רצונכם) - הוא יתמלא עד אפס מקום! בכל יום נתון שתבדקו את המקפיא שלי תמצאו המון קופסאות קטנות מלאות בולונז, כדורי בשר מבושלים, סלמון אפוי, חומוס מבושל שלם, ועוד. בנוסף, לקראת תקופת חגים אני מכינה בסיס כמו קלתית לקיש ומקפיאה.
אני גם מכינה מראש. למשל, בצהרים, כשאני מכינה סלט, אני קוצצת חסה, גזר ובצל ירוק. חלק מזה אני מעבירה לכלי למקרר, ובערב כשאני מגיעה מורעבת מהבריכה - יש לי בסיס לסלט - ברגע האחרון לפני האכילה אני מוסיפה עגבניה וקצת תיבול -אוכלת! בניגוד לעגבניה שמתקלקלת בקירור, הירקות האלו יחזיקו אפילו כמה ימים.
הכנת בסיס ואחסון בצנצנות, כמו מטבוחה שמתאימה לאכילה כמו שהיא או הופכת לשקשוקה לפי הצורך תוך רגע.
שימוש בקפואים וירקות מוכנים ושטופים.
סנפרוסט (ולענין זה פרי הגליל או כל חברת קפואים) איננה מילה גסה אצלי! שיטת ההקפאה המהירה של הירקות שומרת על הויטמינים וחוסכת לי הרבה עבודה במטבח. אני מכינה שעועית ירוקה ברוטב או צימעס או מרק מלקט בדקות! ואפשר להוסיף לכל תבשיל קצת אפונה, גזר גמדי או ירק אחר שיוסיף לו טעם.
בנוסף, יש המון ירקות שניתן לקנות היום מוכנים ושטופים - חסות, כרוב, כרובית, ברוקולי, סלק מבושל בוואקום, ועוד. אלו מקצרים תהליכים.
אכן, חלק מהשיטות הנ"ל יקרות יותר מלהכין בבית, אבל כידוע זמן=כסף!
רוצים עוד טיפים? גשו לסודות השפים של קנור
 

אורחת 3

New member
הטיפ שלי - עיתוי וארגון

לקראת ארוחה, מרובת משתתפים או אפילו זוגית - כל מה שניתן להכין מראש יום/ כמה שעות ולשמור במקרר אני מכינה מראש בכמה דקות פנויות שאני מוצאת לי, ככה נחסת ממני עבודת פרך בסמיכות לארוחה עצמה. (דוגמת קינוח, סלטים קרים כמו סלט תפו״א במיונז, את השניצלים טבולים, מקומחים וכו׳ ממתינים לטיגון, בשר טחון מתובל, מגובש וממתין להפוך לקציצות ועוד ועוד...)כשמדובר בארוחה גדולה עם מספר רב של מנות, אני מכינה לי רשימה מסודרת כדי לא לשכוח להכין שום מנה ( נכתב בדם
)סודות השפים של קנור
 
בסוף צריך גם לנקות...

אז איך מנקים את הבלנדר מקל בשניות?

ממלאים ספל במים וסבון כלים.
מפעילים את הבלנדר בתוך הספל.
שתי שניות והבלנדר נקי להפליא.
תנסו, לא תאמינו!



סודות השפים של קנור
 
בישול מנות בשריות ב-5 דקות במינימום כלים ומאמץ:

א. כדורי בשר (בצורת פיתות) ברוטב עגבניות:
1. להרתיח מים בקומקום
2. בשר טחון+ביצה+ שמן אם הבשר דל שומן +מלח, פלפל, מרק עוף, תבלינים לפי טעם - לערבב
3. בסיר רחב לטגן קציצות שטוחות מסעיף 2 למספר דקות עד שמוכן
4. לשפוך מים מסעיף 1 לסיר מסעיף 3
5. בכוס לערבב מים רותחים+רסק עגבניות מקופסא קטנה+ תבלינים ולשפוך לסיר
6. באותה כוס לערבב כף קמח+ מים מברז ולשפוך פנימה
7. להביא לרתיחה, לתקן תיבול ולכבות

ב. חזה עוף ברוטב
1. לטגן חזה עוף עד שמוכן
2. להמשיך לפי סעיפים 4 - 7.

ג. שניצלים:
1. לשים שמן במחבת ולהדליק אש
2. לשטוף שניצלים
3. בצלחת חד פעמים לשים קמח
4. בצמלחת חד פעמים נוספת ביצה+תבלינים ולערבב
5. לטבול בביצה, בקמח ולטגן
 
הטיפ שלי


יש לי מספר טיפים, אבל אחד "שווה" במיוחד.
אני אוכלת פנקייקים ופעם הייתי מערבבת את כל הרכיבים בתוך קערה, נלחמת שלא יהיו גושים ואחרי שהיד כבר היתה כואבת, הייתי שופכת עם כף עמוקה את הבלילה על המחבת. כמובן שהבלאגן היה גדול, הגז היה קצת מלכלך, על יצירת צורות עם התערובת בכלל אין מה לדבר. לפעמים רק המחשבה על כל הבלאגן והמאמץ, היתה גורמת לי לוותר...
קניתי בחנות כלי בית בחו"ל בקבוק מיוחד לבלילת הפנקייק שעוזרת בכמה מישורים:
1. שמים את כל חומרי התערובת ומנערים כשהמכסה סגור - כך כל החומרים מתערבבים כהלכה ולא נותרים גושים.
2. הבקבוק הלחיץ עוזר ליצור צורות/עיגולים עם התערובת בקלות יתרה וללא לכלוך מיותר.

מאז שידרגתי את הטיפ: אנחנו קונים קטשופ ומיונז בבקבוק לחיץ שקוף מפלסטיק של חברה מסוימת. כשהקטשופ/מיונז נגמר אני שוטפת היטב את הבקבוק ומכניסה לתוכו באמצעות משפך, את תערובת הפנקייק. בערב, כשאני מעוניינת להכין פנקייקים, אני פשוט מוציאה את הבקבוק מהמקרר, מנערת קלות וישר מוכנה למלאכת טיגון הבלילה. אני גם אוהבת לגוון עם צורות או לטגן את הבלילה במחבת שיש בה דמויות של פרצופים (ראו תמונה).
באופן הזה אפשר להכין תערובת פנקייק נטולת גלוטן בבקבוק מסוים ותערובת גם גלוטן בבקבוק אחר; תערובת לפנקייק בבקבוק אחד, ותערובת לפנקייק בתוספת קקאו בבקבוק אחר ולשלב ביניהם כדי ליצור פנקייק ספירלה בשני צבעים. אפשר אפילו סתם לשמור במקרר מספר ימים, כדי לחסוך זמן בהכנת ארוחת ערב/בוקר - פשוט להוציא מהמקרר כשמעוניינים להכין ואחרי 10 דקות יש כבר פנקייקים טעימים ללא בלאגן.

"סודות השפים של קנור"

 

אנה מיי

New member
הטיפ שלי לחיים קלים במטבח הוא לניקוי אחרי על האש....

אחרי שכולם מסיימים לאכול על האש וצריך להתחיל לזרוק את הכול לשקיות ולפח תמיד יש בעיה עם כל השיפודים הריקיים שמנקבים את שקיות האשפה ועושים בהם קרעים.
הכינ טוב, לקחת בקבוק ליטר וחצי ולהכניס לתוכו את כל השיפודים המלוכלכים ולסגור עם הפקק. את הבקבוק זורקים לשקית והשיפודים לא מהווים בעיה יותר, לא דוקרים אף אחד שסוחב את השקית ולא קורעים אותה.
"סודות השפים של קנור"
 
הטיפ שלנו

הוא להחזיק במקרר דברים שאפשר להכין מראש ולוקחים הרבה זמן ואז בעת הצורך פשוט לשלוף ולהוסיף.
למשל? להקיפא מיץ לימון טרי בשקיות של קוביות קרח, לשמור בצל מטוגן בצנצנת במקרר עם קצת שמן זית מלמעלה, להקפיא קמח מנופה ועוד ועוד.
 

שירקה282

New member
הטיפ שלי: אפייה של כמה סוגי עוגות בו זמנית!

שלום לכולם,
כל פעם שאני אופה, אני מכינה בלילה בטעם וניל כפולה (שמכילה לדוגמא: 2 כוסות קמח תופח, 4 ביצים, כוס שמן, כוס חלב, כוס סוכר חום - מי שבענייני בריאות יכול להפחית לשלושת רבעי כוס שמן וחצי כוס סוכר וכמובן שאפשר להשתמש בכל מתכון בסיסי אחר), מחלקת אותה לשתיים ולכל כמות מוסיפה מה שבא:
לדוגמא לחצי מהבלילה מוסיפה שקית סוכר וניל ושוקולד צ'יפס - לעוגת וניל שוקוצ'יפס.
ולחצי מהבלילה מוסיפה 2 גזרים מגוררים וקינמון - לעוגת גזר טעימה וקלילה.
מכניסה לשתי תבניות אינגליש קייק והופ לתנור ל45 דקות בערך ב180 מעלות - עד להזהבה ובהתאם למבחן הקיסם היבש כמובן....
כך מתקבלות שתי עוגות טעימות בטעמים שונים בו זמנית!!!! כיף גדול!!!!
אופציות נוספות שניתן להוסיף לבלילת הוניל המקורית לאחר שחילקנו אותה
:
1. חצי כוס שוקולית לעוגת שוקולד - ובמקום לתבנית אניגליש קייק ניתן להכניס את הבלילה לתבנית מאפינס במנג'טים מקושטים - שמחה רבה לילדים! לא לשכוח לקשט ברוטב שוקולד וסוכריות!
2. 2 תפוחי עץ מקולפים וחתוכים לקוביות, כמה אגוזים קצוצים ומעט קינמון - לעוגת תפוחים טובה וריחנית.
3. שתי בננות מעוכות - לעוגת בננות מתוקה.
אפשר כמובן להוסיף כל אופציה אחרת כיד הדמיון.
שיהיה בהצלחה ובתיאבון!
שלכם, שירקה.
"סודות השפים של קנור".
 

etinka10

New member
הטיפ שלי במטבח הוא....

לנקות מיד כלים ושיש שהלכלוך לא יתייבש ואחכ סיפור להוציא
לבשל מהלב
לרקוד תוך כדי בישול...בלי מים רותחים

והכי חשוב לאכול ביחד עם הבעל והילדים השובבים, זה הכיף כייף
 
הטיפ שלי לחיים קלים במטבח

אני למדתי שהכי חשוב זה סדר וארגון

לעבוד מסודר, לדעת עם מה מתחילים, כשמכינים ארוחה אז כבר יום קודם להתחיל עם ההכנות
למשל פאי רועים- יום קודם להכין את המלית
זה חוסל המון זמן
 
אחרי שמבשלים צריך לנקות את הכיור

טיפ לניקיון הכיור
נקו את הכיור במלח לימון. מנקה מצוין מבריק לגמרי


סודות השפים של קנור
 
למעלה