תחרות סודות השפים מתחילה

noga ke

New member
טיפ למי ששונא/ת לקלף בצל

פשוט לא מקלפים.
מה עושים?
קוטמים את שני קצוות הצל.
חותכים את הבצל לחצי- עם הקליפה.
בכל חצי, תופסים את השכבה העליונה של הבצל ומורידים אותה.
שוטפים וקוצצים. :)
זה תקף כמובן רק למקרים שרוצים לקצוץ את הבצל.

"סודות השפים של קנור"
 

qwertyu

New member
הטיפ שלי הוא

לקנות כמה שיותר מוצרים של חברת קנור לטעמים טובים ומוצלחים יותר בבישול.

"סודות השפים של קנור"
 
לחיים קלים במטבח...

אנחנו משתמשים בכלים חד פעמיים.
כמובן שבחיי היום יום ולא באירוח.
אין מילים לתאר את האושר ואת הקלות שבתחזוק המטבח....
יש היום יופי של כלים חד פעמיים, מאוד איכותיים ויפים - לא כאלה של ימי הולדת של בני 5.
מומלץ בחום. מקל גם על חיי הזוגיות



וכמובן: סודות השפים של קנור!!!
 

Shir Rose

New member
טיפ - קטלוג וארגון שמות ותאריכים

*על כל קופסאות התבלינים שלי אני כותבת למעלה מה יש בכל אחת, כך שאני אוציא אותם מהמגירה, אני לא אצטרך להוציא אחת אחת, אלא רק אקרא מה
יש לי במגירה ומיד אוציא.
*בפריזר, אני כותבת תאריכים הקפאה ומה שמתי בקופסאות כדי שזה לא ישאר שם זמן רב מידי ויתקלקל
*את כל המתכונים שלי במחשב אני מארגנת לפי סוגים "מרקים" "סלטים" "בשר" "קינוחים"

ככה תמיד יש לי סדר מול העיניים בכל מה שאני עושה והמטבח תמיד מוכן ומאורגן לכל בישול חדש..
 
טיפים למטבח

שלום

1. סכין שף טובה. אני אישית מעדיף סכין שף ארוכה (10" או 25 ס"מ) להב יפנית עם קיפוליים של המותג SHUN מסידרת הפרמייר.
2. תעשו לעצמכם טובה ואל תתעצלו. תכינו את כל החיתוכים וחומרי הגלם מראש. מה שנקרא: "מזון פלאס".
3. לשתות קצת יין (קר) בזמן הבישול.
4. איכות התבשיל תלויה באיכות חומרי הגלם. ככל שחומרי הגלם משובחים (במיוחד בשר ודגים) כך התבשיל.
5. יש תבשילים שעדיף לאכול מהם מיד כשהם מוכנים. ויש כאילו שעדיף לחמם למחר ולאכול - אז הם יותר טעימים.
6. עוף שלם בתנור - תמיד לקשור. לא הוא יברח. רק יצא יותר עסיסי והבשר לא יתיבש.
7. תנסו לא להשתמש במים לתבשיל אלה תכינו לכם ציר. זה עוד סיר על האש, עוד קצת חומרי גלם ועוד הרבה טעמים.

סודות השפים של קנור
 
מה לא ברור

שלום
תבשילים שעדיף להכניס לקירור ולחמם מחדש - לא להגיש ולהכין להגשה באותו יום,
ותבשילים שעדיף לאכול טרי - להגיש מיד.
ולא להיפך!
 

Blue Rose

New member
טיפים מבשלנית מאוד לא מדופלמת.

1. ציר בקר (זה שקונים)
נותן מענה לצרכים מידיים (מלבד הברורים):
עם תוספת של מים חמים ולפי הטעם גם א.מרק פטריות יש רוטב נחמד לפסטה או לכל דבר
מבשלת בזה את הנודלס לילדים ושומרת את המרק בשבילי.
2. ניקוי קערת סלט או כל כלי שהכיל שמן
אין כמו הידיים. במקום שהסקוצ' יתמלא בשמן- שופכים קצת סבון לכלי ומפעילים את הידיים, עוברים על הכל. שוטפים את התחליב שנוצר וחוזרים שוב....עכשיו נסו למצוא טיפת שמן על הכלי הסורר הזה!!
3. ארוחת ילדים מהירה:
בסיר עם מים רותחים- א. מרק או ציר- מה שתרצו, נקניקיות ונודלס.
כשזה מתבשל חותכת כמה ירקות טריים ותוך רגע על הצלחת: נקניקיות, נודלס, ירקות, ומרק.

הטיפים בחסות זו שלא יודעת לבשל וצריכה "לבשל" רק כשהבעל לא זמין (ברקורד שלי אפילו שרפתי מים....) , אבל רוצה לקנות לו מתנה למטבח- שימשיך לפנק אותנו.

רוזי.


"סודות השפים של קנור"
 

Jen74

New member
הטיפ שלי לחיים קלים במטבח

אני מאוד אוהבת לבשל אבל קצת פחות אוהבת לנקות את הכלים לאחר מכן.
אני תמיד דואגת לשטוף כל כלי וכלי מיד לאחר שסיימתי להשתמש בו, תוך כדי הבישול והאפייה כך שבסוף עבודת הבישול/אפייה כשהתבשיל שלי על האש או בתנור, הכלים כולם עומדים שטופים במייבש הכלים.
אם יש לכם מדיח כלים זה אפילו עוד יותר פשוט - לא לדחות לאחרי הבישול את מה שאפשר לעשות ממש עכשיו.
סיימת לחתוך? סיימתם למזוג? את הכלים מיד למדיח ובזמן שהאוכל מתבשל/נאפה אפשר להפעיל את המדיח.
 
הנה-

כשרוצים לחמם שתי קעריות (מרק למשל) במיקרוגל ואין מקום.....
מניחים את הקערית השנייה על כוס ואז נוצר מקום......



סודות השפים של קנור

 

tch111

New member
הטיפ שלי לחיים קלים במטבח הוא.........................

רכישת מעבד מזון מסוג תרמומיקס, שלדעתי. הוא הטוב ביותר בעולם.
הערה חשובה: אין לי שום עניין עיסקי עם תרמומיקס, אני בסך הכל לקוח מרוצה מאוד של המכשיר הנ"ל.
כללי: פרט לקניות בשוק, לעיסת המזון והשלכת שאריות לפח המכשיר הזה מבצע כמעט הכל.

פעולות שהמכשיר מסוגל לבצע,
בתקווה שלא אשכח משהו:
שוקל, קוצץ, טוחן, מקציף, מערבל, לש בצק, מבשל בטמפרטורות עפ"י כיוונון שקיים, בטמפרטורות שבין 37 ל 100ºC, מבשל בטמפרטורה גבוהה, מאפשר בישול על אדים, מטגן (פרט לטיגון בשמן עמוק), ניתן לכיוונון לזמן פעולה נדרש, מפסיק את פעולתו באופן אוטומטי ומשמיע צליל נעים בסוף הפעולה.
יתרון נוסף של המכשיר, המכשיר בא עם מאות מתכונים מדויקים שונים שעם הקפדה על ביצוע מדוייק של הוראות המתכון אחוזי ההצלחה אינם יורדים מ 100% הצלחה.
בין המוצרים שניתן להכין באמצעות התרמומיקס, טחינה גולמית טהורה על טהרת גרעיני שומשום קלויים ושמן סויה, מוצר שעד כמה שידוע לי לא ניתן להכין בבית עם שום מכשיר ביתי.
 

kerenret

New member
הטיפ המנצח..


קלפו את הירקות לפני הבישול על שקית ואז ישר לפח והשיש נשאר מבריק
הכניסו את השום למים כך יותר קל לקלף אותו
טגנו כמות גדולה של בצל , הבישול יהיה קל נוח ומהיר יותר
שטפו אחר כל שימוש כלי ואז המטבח מבריק ונקי תמיד ללא כלים
 
הטיפ שלי :)

הבן זוג שלי מתרשם כל פעם מחדש מהאוכל שאני מכינה, הוא לא מבין איך בכל פעם אותה המנה יוצאת טעימה יותר מהפעם הקודמת,
הטיפ שלי הוא- אף פעם לא להכין את המנה בדיוק באותה צורת הכנה- להשמיט ולהוסיף מרכיבים מהמתכון, להחליף אותם או סתם לשחק עם כמויות...


ככה ה"מנה האהובה"- תמיד אהובה ויותר!
"סודות השפים של קנור"
 

chunk

New member
הטיפ שלי נראה לכאורה פשוט, אבל מקל מאד על חיי כבשלנית


אני מאד אוהבת לבשל. מרגישה שלכל תבשיל אני מכניסה קצת מעצמי. לשמחתי, משפחתי ומכריי מאד אוהבים את הבישולים שלי כך שכולנו נהנים


הסוד לבישול מוצלח, לדעתי, הוא התיבול. זה לא משנה מה מכינים או איך. משנה איך מתבלים!
התיבול שאני הכי אוהבת, הוא - לימון! הוא אכן מוסיף המון. אמנם הוא לא מתאים לכל תבשיל, אבל לאלו שכן - הוא משתלב נהדר ומקפיץ את הטעם בכמה וכמה רמות. והיום, כשאני בחודשיו הראשונים של הריון - הלימון יושב לי על החיך אפילו טוב מאי פעם

אבל מה הבעיה? הבעיה היא החרצנים שבלימון. לא משנה איך נסחוט, תמיד זה פרוייקט קטן לסחוט את הלימון ולקבל מיץ נטול גרעינים, ועדיין להנות מחלקיקי הלימון הקטנטנים שנלווים אל המיץ. הפיתרון המופלא (!) שמצאתי, די לאחרונה, הוא פשוט מאין כמוהו - אני קונה רק לימון ליים!
יש לו טעם טיפה יותר מיוחד מלימון רגיל, הוא עשיר מאד במיץ, הקליפה דקה וקל מאד לסחוט אותו. אבל הכי חשוב - אין בו שום חרצן. אני סוחטת אותו ככה, כפי שהוא היישר אל תוך הסיר, כשבדרך כל חלקיקי הלימון הקטנים, כל שקיות המיץ הזעירות - נשפכות גם הן פנימה. תענוג!
 

Arazi11

New member
סוד ההצלחה

לפני שנתיים, ביצה היתה סיפור מההפטרה, מאז שהבנתי שאוכל זה כיף החלטתי לקנות סכינים, הוצאתי 400 ש"ח על סכינים וקרש חיתוך והתחלתי ללמוד לבד מספרים, היום אני יודע המון מתכונים מוצלחים, אז הטיפ הוא לקנות ציוד טוב, כי תמיד ההנאה במטבח היא חלק בלתי נפרד מהטעם.
 
השימוש בירקות ובפירות קפואים

מאחר ואני אוכלת בעיקר ירקות קפואים יקרים מאד
אני קונה ירקות שוטפת קולפת חותכת ומאחסנת במקפיא
ואז זמן הבישול שלהם קצר מאד
את הירק כו כוזברה מאדה עם מעט שמן ושום וזה נכנס לתבשילים מהמקפיא ומעדן אותם
כך את גבעולי הכרפס שוטפת וחותכת לחתיכות קטנות ומהמקפיא הישר למרק
ושומרת את הכרפס עלים בנפרד מגבעולים ובנפרד מהשורש
אותו דבר לגבי הכרשה= פרסה חותכת אותם כך שמהמקפיא הישר לסיר המרק

אותו דבר שומרת על גרגרי רימון במקפיא וזה מצויין שיש תינוק משלשל זה עוצר את זה מייד
אותו הדבר עושה למשמש בעונה קונה שוטפת מגלענת ושומרת במקפיא לעונה בה אין משמש
ומאחר לא אוכלת דברים מתוקים מקפיאה פירות כמו מנגו
במקום גלידות לעונה שאין בה את הפירות הללו בלי תוספת של סוכר שמוסיפים להם ביבוש

וכאשר אם בא לי משהו בשרי וזה קורה רק פעם בשבוע
את הבשר הטחון מביאה טרי מתבלת ומכינה קציצות ומקפיאה
ולמרק שמה את הקציצות הן מתבשלות במרק וזה מעדן את הטעם של מרק לא צריך מרק עוף
או אופה אותם בטוסט אק יש לי קציצות זמינות בלי עבודה של להשיר
מהמקפיא הישר לתנור או לסיר עם רוטב עגבניות חם
וגם עגבניות מקפיאה , עגבניות מבושלות מחלקת לפלחים ומקפיאה והם משמשים לדגי לבישול
בקיצור המקפיא המלא מבטיח לי אוכל זמין כל השנה
 

Princess Lotta

New member
הטיפ שלי לחיים קלים

אני מבשלת, הוא עושה כלים

"סודות השפים של קנור"
&nbsp
 
הטיפים שלי לחיים קלים במטבח

אני תמיד אבל תמיד מכינה את הדברים מראש,מכינה לעצמי את הסדר של ההכנה של הדברים,אם יש משהו שצריך להכין יום קודם או כמה שעות מראש
לקחת את המתכון מאתר טוב שגם יש בו מענה לכל שאלה או מעוד אנשים שעשו והכינו את המתכון
לבדוק שיש בבית את כל המרכיבים.
לקנות מרכיבים איכותיים.טריים! לא להתפשר
כוסות מדידה,כפיות מדידה,משקל! אין כמו להכין מתכון עם כמה שיותר דיוק בכמויות.זה עולה לא מעט כסף אבל זה שווה בהחלט
אפשר בצורה הזו גם לצמצם כמויות של מתכון.נגיד אם יש כמות ליותר משני אנשים ורוצים פחות
ולגבי הקצפה של חלבונים - אני לא עושה את זה אף פעם במהירות גבוה על ההתחלה.תמיד מראים בתכניות טלוויזיה איך שהם ישר מזרזים את העניינים
אבל אני אומרת - כשמדובר בהקצפה - לכו על מהירות בינונית ורק אחרי שאתם רואים התחלה של קצף לבן אפשר להגביר מהירות
והכי חשוב - אני תמיד נצמדת למתכונים שמצליחים לי.אין לי בעיה לנסות אחרים אבל מעדיפה תמיד את אלה שאני יודעת שקל לי להכין אותם.
 
למעלה